Torsdagen den 30/7-09

Hej hej!

I dag så tvättade jag och vid 14 tiden så gick jag och Sandra till ICA Ettan för att hämta ut ett paket som jag fått. När jag öppnade det så va det skylten från Laila, den va så fin fattar inte hur man kan vara så duktig. När jag sen kom hem så hoppade jag in i duschen efter att jag hämtat upp tvätten, sen gjorde jag mig klar och åkte hem till syrran. När jag kom dit så va Maria med familj där, jag satte mig och snackade lite sen gick de vid halv sju tiden. Syrran la ungarna sen satte vi oss ute på altanen och snackade lite, vi kom fram till att vi skulle göra rent hennes kompost tunna och att jag och Henke skulle ta med oss komposten hem så kastar vi den här vid oss. Stort misstag måste jag säga, när vi öppnade locket höll vi på att spy båda två. När jag efter mycket om och men fått på mig dubbla hanskar och fixat med påsar så skulle jag lyfta ena kompost påsen och tro mig när jag säger det här men det rann likmask från påsarna. Hela hennes tunna va full av dem det va så vidrigt, Henke kom efter en stund och det borde vara grabb göra men de satt bara och kollade på oss medans vi stod och hulka oss medans vi höll på med tunnan. När vi äntligen va klar så ställde vi tunnan i deras grop och där sköljde vi av den sen hällde syrran nästan i en och en halv flaska klorin i tunnan sen vatten så får det stå så under natten. Jag och Henke tog med oss soporna och så åkte vi hem, när vi kom hem kastade vi skiten och sen har jag suttit framför datorn för att fixa en mp3 skiva till bilen men nu ger jag upp för dagen ha det gött!


Hos syrran!









Skylten Laila gjort åt oss!






Sånna här va det fullt av i syrrans kompost tunna!


LIKMASK!


All kärlek till er!



Onsdagen den 29/7-09

Hej hej!

I dag så tog jag ut Nova när jag vaknade sen gjorde jag mig i ordning och sen fick hon en promenad till innan jag åkte ner på stan. När jag kom ner mötte jag upp syrran med barn, Linda med dotter och Sofia. Vi gick till Mongoliska och käka så när vi satt oss och skulle börja äta så kom älsklingen ner och käkade med oss. När vi käkat klart så satte vi oss utanför Sigma en stund och snacka sen åkte Henke till Engson medans vi gick in i affärer och kollade lite. Sen när vi skulle till Myrorna för att leta barn böcker och glas till barnen som inte är så ömtåliga och som det inte gör något om det pajar så satte vi oss i skuggan och pratade lite. Då kom VLT fram till oss och ställde lite frågor och så tog de kort på oss så vem vet vi kanske är med i VLT i morgon.  Sen när vi gjort våra ärenden så gick vi till Johanna och Toros kafé för att fika lite, när vi va klara så körde Sofia hem mig för jag ville hem till Nova hon hade varit själv i 5 timmar. När jag kom hem så hade hon sovit för hon kom ut från sovrummet och sträckte på sig. Jag tog ut henne så vi gick runt ankdammen och sen ner till oss igen, sen vilade jag i fem minuter innan vi tog bussen ner till stan där Henke hämtade oss så åkte vi hem till syrran. När vi kom dit så va Jonathan med mamma de hade åkt till morfar så vi satt och fika för fullt så rätt som det va så stod Mathias helt själv en kort stund. När vi varit där ett tag så åkte vi hem och när vi parkerat bilen så tog vi oss en långpromenad med Nova. Nu sitter jag här och fixar med min blogg medans Henke klipper klorna på Nova, nu ska jag ta och duscha henne för man blir helt svart om handen när man klappar henne. Ha det gött!

 

Ett tipps till alla ni som går barfota och har svårt att få bort all smuts under fötterna:

Ta en skål med varmt vatten och häll i lite Yes så går ni ut på gräsmattan och häller ut det på ett ställe. Sätt era fötter där och gnugga dem i gräset med det blandade vattnet så är fötterna jätte rena sedan.

Mamma sa till mig eftersom jag inte får rent fötterna helt efter att ha gått barfota på syrrans tomt och tro mig det funkade jag blev jätte ren. Och gräsmattan skadas inte av det så det är bara att gå ut och göra rent er nu!

 

Dagens bilder!

 

Mongoliska!

Linda och Ida!

Sofia!

Jonathan och Mathias!

Henke!

Syrran och Mathias!

Jonathan!

Jag!

 

Kafét!

Jag och syrran delade på den här mackan!

Syrran ska leka papparazi fottograf, trode jag hade

patent på det,hehehehe!

 

Hemma hos syrran!

Ny badad!

 

Duktig pojke! Snart kan du gå själv!

 

 

Hemma på baksidan!

 

Kärlek till er alla!

 

 


Staffordshire Bullterrier!

Rashistoria!
Staffordshire Bullterrier har aldrig varit en kamphund, dom härstammar från gamla Bulldogs och Old English Terrier samt Early Fighting Dog. Dessa hundar var ingen ras utan en hundtyp som när dom korsades blev typer som kallades Bull and Terrier. Sedan dess har dom ändrats i utseende och temperament till vad dom är idag.

1932 fastställdes rasstandarden för Staffordshire Bullterrier, redan då hade rasen som krav att hundarna skulle vara tillgängliga till människor.

Med tanke på deras bakgrund så varnades oerfarna hundköpare för en möjligt hög kamplust mot andra hundar - som då bör tilläggas aldrig har varit starkare än hos vilken annan terrier som helst, en terrier är alltid en terrier.

1964 skrevs rasstandarden främst gällande mått och vikt, men man ville även ha Stafforden ännu mer social mot människor och även i relation till andra hundar.










Kärlek till er alla!


Tisdagen den 28/7-09

Hej hej!

När jag vaknade så åkte jag hem till syrran, Sofia och Axa kom strax efter och så va vi där bra länge. När hundarna vilat och ungarna vaknat så tog vi en promenad till lekparken och då fick Balder följa med. Vi va i lekparken ett tag sen gick vi hem så ungarna fick äta lite och Anders kom hem strax efter att vi kommit tillbaks. Sofia kollade på sakerna som syrran skulle hiva och tog vitrin skåpet och lite annat. Sen åkte jag och Sofia till djuraffären på Bäckby och sen körde hon hem mig, när jag kom hem så satte jag på spisen för jag tänkte göra mat och så satt jag framför datorn medans jag väntade och då kom Henke hem. Jag blev förvånad eftersom han skulle till Engson men kom hem, Engson skulle hem så då åkte Henke hem också. Vi käkade och sen kollade Henke lite på tv medans jag satt vid datorn, vi la oss för att vila en stund men det slutade med att vi somnade och så vaknade vi kl 22 och det är ju mindre bra eftersom Henke ska jobba i morgon. Jag och Henke satte oss framför tv och käkade lite glass sen satte han sig vid datorn efter någon timme sa jag till honom att han måste sova om han ska orka upp i morgon. Jag och Nova tog oss en promenad runt kvarteret och Henke gick och la sig nu tänker jag också lägga mig och sova.

 

Dagens bilder!

Sofia och syrran snackar killar!

 

Nova och Axa!

Syrran och Mathias!

 

Jag och Jonis!

 

Nova och Axa!

 

Lekparken!

Jag har Jonis kepa på mig!

 

 


Syrran och barnen!

Gunga med moster tyckte dom om!






Sofais hudar!
Balder sitter och Axa ligger!

Hemma igen!




Nu får Nova ha koppel på sig eller gå i lina för hon har börjat ry,mma.
Hon tog med sig Axa på en tur i dag hos två grannar .




Mathias sitter och vinkar för fullt!


Sofia T!


Mathias får lite mat i sig!



Kärlek till er alla!




Mina kärlekar!











All kärlek till er!


Måndagen den 27/7-09

Hej hej!

I dag så gick jag hem till Sandra L med Nova sen när hon gjort sina ärenden så tog vi en promenad med Nova hemåt så lämnade vi henne där medans vi gick vidare till Coop. Vi handlade det vi skulle sen hämta vi henne och gick över till Sandra igen. När vi varit där ett tag så gick jag och Nova hem och jag gjorde lite ärenden sen åkte jag Henke och Nova iväg och postade brev och sen hämta till syrran. När vi kom så hade Jonis och Anders badat så Jonis kom och satte sig i mitt knä och pratade för fullt. Sen va det dags för han att sova så han gick och la sig och vi fikade lite så mitt i fikat så kom mamma och hälsade på. Hon hade som vi köpt kläder till barnen, vi fikade och snackade massor om allt och inget sen gick vi ut i garaget och rensade lite så jag hittade lite saker som svärmor kunde ta istället för att de kastar det. När vi va klara så åkte vi hem och även mamma åkte hem, när vi kom hem så satte jag mig vid tv och kollade på de inspelade programmen medans Henke satt vid datorn. Nu tänkte jag gå och sova så jag orkar upp i morgon.

 

Kärlek till er alla!

 

 

 


Söndagen den 26/7-09

Hej hej!

I dag så kom Sofia T och hämtade upp mig och Nova kl 11 så åkte vi ut till Johannesberg så hundarna fick busa. Sofia hade yngsta hunden med sig det är en tik på 2 år som heter Axa och hon lekte så försiktig med Nova. När de lekt en stund så gick vi ner till vattnet jag tänkte att de ville dricka men Axa hoppade i och jag blev chockad när jag såg Nova följa efter. De badade min vovve badade ha ha ha det va så kul att se, efter en stund gick vi upp på gräset igen så fick de fortsätta med lekandet. Sen avbröt vi lekandet för Sofia skulle visa mig hur man gör med hundarna på en utställning, jag ska åka med henne på utställning med Nova i september så jag och Sofia ska träna ute på Skälby några gånger så jag vet hur och vad jag ska göra när det är dags. När vi va klara så körde Sofia hem mig och Nova för vi skulle till syrran och käka, när jag kommer hem sitter Henke och kollar på film så han hoppar in i duschen sen åker vi till syrran. När vi kom dit så hade de dukat fram så det va nästan bara att sätta sig till bords. Anna va kvar men hon åkte strax efter att vi ätit, vi fixade lite med bullar och sådant i väntan på att Anders skulle komma tillbaks. När Anders kom så fikade vi lite sen ringde jag Sofia och hon kom efter en stund, jag och Jonathan gick ut för att visa henne vart syrran bodde och när hon öppnade bagageluckan så började hennes hundar att yla. Jonathan backade bak lite och så sa han en så rolig sak, han sa ”Moster de sjunger Moster” jag skrattade lite och så tog Sofia ut Axa så gick vi in på tomten. Nova blev jätte glad och de började leka för fullt sen gick vi alla in och lät hundarna vara ute och leka, när jag och Sofia kom så sa Anders ” nu har ni två blöta hundar” . Hur kunde vi ha det tänkte jag eftersom det inte regnade, men då fick vi ju se att de hoppar in i polen och leker. Vi skrattade åt dem sen gick vi in igen, efter en stund kom Axa in så hon la sig nedanför Sofia och Nova hade lagt sig på soffan ute på altanen och sov. När det gått en timme ungefär så gick Axa ut igen så låg de och sov på altanen båda två, när Nova vaknade så busade dom igen mamma kom medans syrran bakade bullar så när det va klart så satte vi oss och fika med nybakta bullar allihopa. Det va så gott sen efter en stund så åkte mamma och Jonathan iväg till gammel mormor och då fick jag rosor som jag skulle plantera vi pappas grav så när vi skulle åka hem så åkte vi förbi hans grav så planterade jag dem och tog bort annat som va fult där. Sen va det hem och Henke började koppla in den nya boxern som vi har skaffat och jag satt framför datorn. Nova hade gått och lagt sig så när vi skulle lägga oss vid 24 så väckte jag Nova så gick vi ut en sväng innan det va dags att sova.

 

 

Nu har Sofia och Axa kommit!

 

Vi är inne medans de leker!

Syrran bakar!

 

Henke lekte med kameran och då blev det så här!



Kärlek till er alla!

 

 


Lördagen den 25/7-09

Hej hej!

I dag så va Henke jätte duktig, han plockade ur och i disken sen tvättade han och va ute med Nova och jag behövde inte ens säga till honom. Vi gjorde oss klara och åkte till Erikslund och handlade hud mat och 360 st. bajspåsar sen fick Nova även ett märgben. Sen va det raka vägen till skallberget och kolla på en lägenhet men fan va ful den va det bodde finska Sienare där och det såg ut som en yxa hade gått igenom toa dörren. Vi tackade nej till den och sen åkte vi till syrran, när vi kom så skulle Anders mamma och storasyster åka och Anna/lilla systern va kvar. Vi snackade lite sen ringde Maria och så kom hon åkandes på moppen, när hon kom började vi med maten och så va det massa tjej snack medans killarna grillade. Vi käkade och snackade för fullt sen va det fika med smulpaj och vinbär, det va jätte gott och vi skrattade ganska mycket allihopa. Maria åkte vid 20 tiden och då satt vi kvar en stund sen gick vi in och kollade på film, och käkade poppkorn. När filmen va slut så pratade vi lite sen åkte jag, Henke och Nova hem, nu har jag suttit framför datorn och jag får inte upp blogg sidan så det här kommer nog in någon dag sent. Nej nu är det natter i morgon är en ny dag med nya äventyr.

 

Dagens bilder!

Fottomodellen!

 

Nova njuter av sitt märgben!

 


Henke och Mathias!


Mathias med faster Anna/Anders lilla syster!


Söta Jonis!


Jonathan har tagit de här bilderna!












































Fredagen den 24/7-09

Hej hej!

I dag har det bara varit lugnt, Sofia kom vid 14 tiden så då käkade vi lite medans vi hade en film på sen åkte hon vid 16 tiden. Hon ska till syrran i utlandet och kommer inte hem på en vecka eller två, jag och Nova tog bussen till syrran men när jag kom ner till stan så fick jag mess av Madde så jag stannade till hos henne så hon fick träffa Nova. Vi tog ett glas rött och så pratade vi massor det va jätte trevligt. Hennes yngsta dotter ville behålla Nova så det va ju kul att hon va omtyckt, Henke hämtade upp mig så åkte vi till syrran. När vi kom dit så stod Anders och Britta och lagade mat jag och syrran gick ut och pratade lite hon behövde ventilera sig. Sen åkte jag och Henke hem och lämnade Nova vid 20 tiden, när vi lämnat henne så va det raka vägen till Sofia och Gugge för de skulle med oss och handla. Vi åkte till ICA Maxi och så gick vi skilda vägar och handlade, de blev klara före oss fast vi handlade mindre. Sen åkte vi hem gjorde kvälls macka och så blev det en ny film, båda va jätte trötta så när filmen va slut så satte vi på tv och självklart somnade vi i soffan. Jag vaknade med en sådan otrolig irritation över mig och så väckte jag Henke så gick vi oss och la oss.


Dagens bilder!

 

Kärlek till er alla!


Min kärlek till dig!

Kärleken är tålig och mild. Kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst, den söker inte sitt, den brusar inte upp, den tillräknar inte det onda. Den gläder sig inte över orättfärdigheten men här sin glädje i sanningen. Den fördrar allting, den hoppas allting, den uthärdar allting. Kärleken upphör aldrig!

 

Kärleken till dig är förstark för att kunna beskrivas med ord!

 

 

Du är mitt allt, my Everything
Utan dig skulle jag inte kunna leva
Inte en dag, inte en sekund
Så när du inte är här
Så den ända jag tänker på
Är den jag håller kär
Varje sekund utan dig
Det känns som tusen år
Så detta jag tänker säga
Jag kan säga det om och om igen
Jag Älskar Dig






Torsdagen den 23/7-09

Hej hej!

I dag så kom Henke hem och käkade pankakor med mig sen när han åkte så gick jag och Nova över till Sandra för att hjälpa henne att byta rum med sonen sin. När vi gjort det så gick vi hem och jag hoppade in i duschen sen när Henke kom så åkte vi och kollade på en lägenhet men den va inte så fin så vi tackade nej till den. Sen åkte vi hem och käkade och efter det så slocknade vi båda två, jag i fåtöljen och Henke i soffan. Syrran ringde vid 21 tiden så då åkte vi till IKA Maxi och handlade lite sen åkte vi hem till henne och tog oss en kvälls fika så fick jag krama Jonathan god natt. När vi kom dit så hade syrran med sig tavlan som min faster hade målat till mig och Henke och jag må ju säga det. Fan vad rörd Henke blev han sa att han känner sig så omtyckt av min faster och farbror och att min faster visar det. Tavlan va skit flummig jag älskar den så nu ska vi skaffa en snygg ram till den och hänga den ovanför sängen . Men så länge så får den stå på hyllan för vi vill inte att den ska bli skadad på något vis. Nu har jag betalat räkningar och ska gå och sova ha det bäst, ja just det måste ju bara berätta att jag beställde en tavla med Novas bild på som det kommer vara två krokar på så man kan hänga upp hennes koppel på. Min uppfödare gör massa fina saker i trä och sen säljer hon koppel och halsband så jag rekommenderar er alla som är intresserade att gå in på hennes hemsida http://www.hundverket.com/gallery_6.html jag har den även på länkar så ni kan gå in. Ha det bäst nu.

 

Dagens bilder!

Skylten som Laila min uppfödare gjort av Novas bild på trät. Så jäkla snyggt det blev!

Tusen Tusen tack Laila!


Sandras säng som jag skruvade isär, hon ska sälja den så är det någon som vill ha den så hör av  er 2700 kr ska hon ha för den!

 

Tavlan min faster målat till oss.Tusen tack Karin vi älskar den!


Nu står den säkert tills vi ramat in den!

 

Sånt här väder har vi över Västerås nu...SUCK...

 

 

 


Onsdagen den 22/7-09

Hej hej!

I dag har jag tagit det lugnt, Sandra L ringde så efter att Henke varit hemma och ätit så gick vi till Coop och handlade sen gick jag och Nova hem för det behövdes städas. När Henke kom så damsög han sen fixade jag lite allt möjligt här hemma och efter det så gick vi ut med Nova på baksidan och så fick hon busa lite. Hon och Henke sprang som tokar och busade medans jag försökte hänga med i svängarna med kameran. Sen gick vi in och jag lagade mat, när vi käkat så åkte vi hem till mamma och hämtade matberedaren och så handlade vi lite ingredienser . När vi kom hem så började jag baka det blev jätte många vanilj bullar och några mandelmassa bullar. När de va klara så tog jag tre och Henke åt sex stycken, nu har jag fryst in så det finns när det kommer folk hit. Sen har jag kollart in Qountdown på You Tube så nu ska här letas biljetter till det . Det är i Amsterdam och det är den 31 december, fan vad skönt att man inte har barn så man kan åka iväg på sånt här..ler.. Henke blir antagligen hemma med Nova eftersom han inte gillar den här musiken så mycket eller han gillar den men vill inte dansa i flera timmar..  Det hade varit kanon att åka dit förra året va jag och några bekanta i sthlm och kollade på Tiesto så i år blir det nog det här om jag hittar biljetter. Gå in på den här Lenken så kan ni se vad jag pratar om :  http://www.youtube.com/watch?v=2IWlD-IeIFs&NR=1 .  Nej nu ska jag sova ha det bäst!

 

Dagens bilder!

Vart är husse?

Där är han ju!

 

Hemma igen!

Jag har hunnit duscha medans degen jäste!

 

Nu är bullarna klara!

 

 

Kärlek till er alla!


Tisdagen den 21/7-09

Hej hej!

I dag så tog jag det lugnt och kollade lite på film sen satt jag vid datorn och chattade med Emma och Sickan. När kl va 18 så gjorde jag mig klar för jag skulle möta upp tjej ligan på skrapan, när jag va klar så lämnade vi Nova hemma så körde Henke mig till skrapan och sen åkte han vidare till killarna. Jag och Maria tog ut pengar sen gick vi alla till Bellmans, vi satte oss vid långbordet och sen va det massor med snack, skratt och grymt god mat. Henke hämtade mig vid halv elva så åkte vi hem och Nova hade varit jätte duktig hon har antagligen sovit hela tiden och hon blev jätte glad när vi kom. Henke tog ut henne och nu tänkte jag lägga mig på soffan och gosa med honom.

 

TUSEN TACK FÖR EN KANON KVÄLL TJEJER DET BEHÖVDE JAG. FICK JAG ANNAT ATT TÄNKA PÅ TUSEN KRAMAR TILL ER ALLA.

 

Dagens bilder!

Jag och Nova gosar i soffan!

 

På Bellmans!

Vi kollar in menyn!

 

Alex och Melle!

 

Anette och Maria!

 

Vickan och Catha!

 

Jag och Zene!

 

Våran förätt , mat samt efterätt!

Förätt!

 

Maten som beställdes in!

Min mat!

Melle, Maria och Cathas mat!

Alex mat!

Anettes mat!

Zenes mat!

Vickans mat!

 

Sitter vi och äter och pratar älgar,björnar mm!

 

Efterätten som jag , Melle och Maria åt!

 

Glada Vickan!

 

Åter igen tusen tack för en kanon trevlig kväll puss på er alla!

 

Kärlek till er alla!

 


Misshandel under 3 års tid!

Den underbara tiden med Jesper!

1994 blev jag tillsammans med en kille som hette Jesper Lindgren. Hela grejen är ganska lustig egentligen. Jag och Terese va och fikade på Brogården med Annika och massa andra meniskor, vi satt och pratade så kom det en bunt killar och pratade med Annika och vi blev presenterade. Therese fastnade för en kille på en gång och det va ju självklart Jesper.  Jag brydde mig inte så mycket om någon av killarna. Jag hade det struligt som det va med mitt ex och så. Han ville inte fatta att det va slut mellan oss. Så jag brydde mig inte så mycket om killa för jag visste att ville jag ha en kille så fick jag honom. Terese satt och stirrade på Jesper under hela tiden som vi satt och fikade. Jag och Tessan stack sen, dan efter så satt vi på Brogården igen och så kom Annika med några bekanta till oss. Vi satt och spelade kort och snackade vid ett långbord. Det va ganska komiskt för självklart kom Jesper och hans polare Tommy och satte sig vid oss.  Jag kommer ihåg att jag satt längst in mot väggen och jag hade Tessan mittemot mig sen va det Annika bredvid mig och Jesper mittemot henne och stackars Tommy fick sitta på kanten. Vi spelade kort och rökte vi hade jätte kul, och Tessan va jätte glad av att sitta bredvid Jesper. När Jesper och Tommy skulle gå så sa jag (han är ju ioförsig snygg bakifrån) sen fortsatte vi prata och vi småretades med Tessan lite. Dan efter när vi skulle möta Annika på brogården så sa hon att hon ville prata med mig.  Vi gick iväg en bit och hon sa att Jesper tycker jag va jätte snygg. Jaså sa jag bara, hur vet du det? Men det kunde ju vem som helst se sa hon. Han gjorde ju inget annat en stirra på dig hela kvällen i går ju när vi spelade kort. Jasså sa jag och såg ut som ett frågetecken, jag försökte att inte se sp glad ut när vi gick och satte oss vid Tessan. Men det va jätte svårt, hon tittade på mig och sa förundrande (vad ville Annika dig som va så hemligt)? Inget sa jag och fortsatte prata med alla vid bordet som om inget hade hänt. Tessan blev tyst och sa inte så mycket, men jag kunde se att hon va besviken på något. Annika och de andra drog efter 3 timmar så då va det bara jag och Tessan kvar vid vårt bord. Tessan tittade lite surt på mig och sa ” vi är ju bästisar så jag fattar inte varför jag inte får vad hon sa, litar du inte på mig?” Jo det är klart jag gör men det va inget särskilt inget att bry sig i. ”Men då kan du väll säga till mig vad hon sa?”, jag tittade på henne och viste inte riktigt hur jag skulle säga det till henne. Efter en stund så säger jag till henne ” okej jag säger väll vad hon sa men bli inte sur okej?”. Hon tittade på mig med konstig blick och sa ” ja jag lovar”. Jag tittade på henne och sa ” Jo Annika sa att Jeppe tycker att jag är snygg”, jag tittade på Tessan. Hon sa inte så mycket hon blev tyst, sen skulle hon helt plötsligt gå. Så vi gick och vi tog varsin buss, hon hörde inte av sig till mig så jag frågade henne i skolan dagen efter om hon va sur på mig och vad jag hade gjort. Hon va först tyst och sen sa hon ” varför ska alla killar jag vill ha tycka att du ser bra ut?” Jag kunde inte låta bli att skratta så sa jag ”så är det väll inte” fast innerst inne visste jag att det hon sa va sant. Varför s du ingenting till mig på en gång för?, frågade hon . Jag blev tyst och sa inte så mycket fast jag ville säga att det va för att inte såra henne men jag kunde inte säga det, så jag va bara tyst. När jag bestämt mig för att skolka så åkte jag ner på stan och satte mig med Annika på brogården , vi pratade lite och sen sa hon att Jesper ville att jag skulle komma hem till honom för han ville prata med mig om något. Jag tittade på henne lite förundrat och undrade vad han ville prata med om. Hon log och sa ” jag har ingen aning”, men jag vet ju inte vart han bor ju. Hon sa ” jag följer dig till porten så ses vi senare. Okej men när ska vi gå dit då?, hon gick iväg och så kom hon tillbaks och sa att vi kunde gå dit nu. Jasså ja v i gör väll det så det är gjort, vi gick ut från Brogården och bort mot Gränden sen förbi jeansbutiken och där svängde vi höger. Han bodde ju mitt i smeten, vi stannade vid porten så sa Annika till mig ” gå upp tre trappor och så är det dörren där det står Lindgren på”. Jag gav henne en kram och så gick jag in, när jag stod utanför dörren va jag så nervös. Jag ringde på dörren och det tog inte lång tid innan han stod där vid dörröppningen och log åt mig. Jag gick in och han visade mig runt i sin lilla lägenhet, det va en liten etta som hade kokskåp och badrummet va jag så fascinerad av, där fanns det en toalett och ett sittbadkar inbyggt i väggen. Det va förstagången jag såg ett sittbadkar. Jag satte mig i soffan och bara tittade på honom, han gick omkring i lägenheten och mitt i allt så frågade han mig om jag ville ha te. Jag tittade på honom och sa ja tack, han satte sig bredvid mig i soffan och tittade ner på mina fötter och så skrattade han. Jag tittade ner och såg att jag hade två olika strumpor på mig. Han tittade p mig och sa med ett leende ” jasså du har inte tid att sätta på dig lika dana strumpor, hade du så bråttom till mig”. Jag började asgarva och sa nej du jag visste inte ens att jag skulle hit i dag. Jag tittade på honom och frågade vad ville du prata om då? Han sa ” jo som jag vet så har Annika sagt till dig att jag tycker du är snygg”, ja sa jag och tittade blygt på honom.  Han log lite och så sa han ” jag är intresserad av dig och vill ju att det ska bli mer än bara fika och vänskap”. Jag tittade chockat på honom och sa jasså? Han frågade om han fick ge mig en kram och en puss, jag tog stolt emot dem utan att tänka på konsekvenserna. Han följde med mig till Brogården där Annika väntade på mig, vi satt där och pratade och sen när jag skulle gå så hade han snott en blomkvist från blomman som stod på bordet och han satte den i mitt hår. Jag gav honom en kram sen gick jag till bussen, Jesper ringde mig dagen efter och min mamma frågade mig så fort vi lagt på ” vem är han”? Jag svarade att han heter Jesper och att han är 16 år och går på Hotel & Restaurang på Wenströmska gymnasiet.  Jasså sa mamma och undrade hur vi hade träffats, jag sa att han känner Annika och att vi va tillsammans. Mamma tittade på mig och sa ”jasså vad kul”.

Jag kommer ihåg en gång då jag och Jesper satt och fika på Brogården med gänget så kom Simon och sa att han ville prata med Jesper. Jesper och Tommy gick med Simon och så kom det en polare till mig och sa att Heres och Jesper hade bråkat utanför Brogården. Jag undrade varför och då sa de att Heres hade hittat på att Jesper hade spöat Simons lille bror och sen att det handlade om mig. Dagen efter så kom Heres till Brogården och sa att han ville prata med mig, jag mins att hela stället va proppat med folk. Jag tittade på honom och sa sedan till mina vänner att jag kommer snart, alla mina vänner tittade förundrande på oss medans vi letade ett ledigt bord. Vi hittade ett bord längst in i hörnet och han frågade om jag ville ha en kaffe och så frågade jag honom vad det va han ville. Han köpte kaffet och så satte han sig mittemot mig och började kärleksförklara sig för mig . Han sa att han hade bråkat med Jesper, jag blev arg och frågade honom varför? Han sa att han ville att vi skulle vara ett par och att Jesper inte va bra för mig, sen sa han att Jesper inte skulle vara med mig för jag är hans. Jag tittade på honom och frågade ”är du dum i hela huvudet eller vad är det för fel på dig.” Han sa att Jesper hade skrattat åt honom och sen att han hade lovat att låta mig vara i fred om nu Heres tyckte om mig så mycket. Jag blev helt rasade när jag hörde det, jag reste mig upp från stolen och kastade kaffet över honom och så sa jag , ”” om jag så mycket som hör att du öppnar din käft igen om mig till någon kille så kommer jag personligen att slå ihjäl dig. Hela fiket blev knäpptyst och jag gick och satte mig hos mina vänner igen, Heres gick därifrån och strax efter åkte jag hem. Det tog väll ca en vecka innan jag såg röken av Jesper, jag och Annika satt på Brogården och så kom Jesper och Tommy. De sa hej och satte sig vid oss, Jesper tittade på mig och frågade hur jag hade haft det? Jag log och sa att jag haft det bra sen bad jag om ursäkt för Heres beteende. Han tittade på mig och sa att det inte va någon fara, sen gick dom. När jag precis skulle gå in i bussen så hörde jag någon ropa på mig och jag tittade ut och där stod Jesper. Han frågade om han fick följa med mig hem, ja det kan du väll sa jag och så gick vi in i bussen. När vi kom hem så blev jag nervös för jag brukar inte ta hem mina killar så jag visste inte vad mamma skulle säga. När vi kom in så sa jag HEJ HEJ jag har med mig en kille, mamma kom och sa ”jasså vem är det här då”? Det är Jesper, vi gick upp på mitt rum och satte oss i sängen och kramades lite. Jag hade dörren öppen eftersom jag inte fick stänga den när jag hade kille på rummet. Så helt plötsligt ropade mamma på mig ”Jessica du har besök”. Jag gick ner och utanför stod Heres och en kompis till honom. Han ville ha sina cd skivor som jag fått av honom i present, visst sa jag om du lovar att lämna mig i fred sen. Jag gick upp och packade ner cd skivor, smycken och kläder jag fått av honom sen gick jag ner och kastade påsen på honom och sa att jag inte ville ha något av hans skit han gett mig. Sen smällde jag igen dörren och gick upp till mitt rum, jag blev ledsen så Jesper höll om mig så stod vi och titta på dem när de gick iväg. Senare på kvällen skulle Jespers mamma komma och hämta honom så jag följde med honom till Skälbyhallen. Vi stod och kramades så kom hans mamma i bilen , jag sa hej och sen gick jag. Jag och Jesper brukade hitta på saker efter skolan och så men han va sällan hemma hos mig.

Jag mins en gång när Jesper hade avslutning på IV,  jag låg hemma och sov så vaknade jag av att det kändes som om någon tittade på mig. När jag tittade upp så satt Jesper på sängkanten, han va finklädd och sen hade han sin mammas hund med sig. Det va en liten Citsu som hette Fia, Jesper gav mig en puss på pannan och sa god morgon hjärtat. Jag tittade lyckligt på honom och önskade att den här dagen aldrig skulle ta slut. Jag frågade varför han va finklädd och han sa att han haft avslutning på skolan, jag gick upp och gjorde mig klar så åkte vi hem till hans mamma på Lilhärad. Där hade dom satt ut ett långbord på gården och så va hela hans släckt där. Vi åt god mat och hade jätte trevligt sen körde hans mamma oss till stan där vi mötte upp hans vänner. Vi gick till Djäkneberget å satt vi där och drack och festade hela natten tills min pappa kom och hämtade mig.  

När jag konfimerade mig så hade vi festen hemma hos oss för att fira mig och syrran, vi fick massor med presenter och Jesper va där med mig. Sen ringde min polare för vi skulle hem till henne på fest, hon bodde i villa området vid Erikslund. Vi hade jätte kul Jesper va med en liten stund sen skulle han i väg till sina polare och festa å jag va kvar med Terese och vi festade hela natten. Sen kom pappa och min farbror och mötte upp mig så jag fick sällskap hem. 

 

Den dåliga tiden med Jesper!

Första åter va jätte bra vi va som vilket kärlekspar som helst men sen började han bli allt mer kontrollerande. Han ville veta vem jag var med och vart jag skulle han började dyka upp i skolan för att se att jag va där när jag sa att jag skulle dit. Vi började bråka för att jag tyckte han va lite för kontrollerande, jag mins att jag va 14, 9 månader gammal när jag blev med barn första gången och han lyckades övertala mig att behålla barnet.  Han sa att vi skulle klara det och lovade guld och gröna skogar, jag bråkade mycket med mina föräldrar för han kunde ringa hem till oss och skrika på mig i telefonen för att en kille i klassen hade kommit fram till mig och frågat när nästa lektion började. Han hade folk överalt som såg vad jag gjorde och vart jag va. Jag mins att jag och Jesper va på stan en dag så mötte vi ett gäng killar och den ena sa hej till mig och Jesper frågade mig vem det va, så jag sa att det va en kille i min klass. Vi han inte mer en ner till Kyrkoesplinaden förrän jag märkte att Jesper bettede sig konstigt. Han stannade mig och sa ” vad har du ihop med den där killen som hälsade på dig tidigare i dag”? Jag tittade på honom som ett frågetecken och sa sen ” han är bara en kille i min klass”, då fick jag mig en örfil av honom så sa han ”varför ljuger du för”? Vad har jag ljugit om frågade jag medans tårarna rann ner för min kind. Ja du blev ju tvungen att tänka innan du kunde svara på vem han va. Nej jag blev bara skockad över din fråga sa jag med darrande röst, så efter ca en timmes övertalning om att jag inte hade något med killen att göra så lugnade Jesper ner sig. Han sa förlåt för örfilen och sa att jag hade provocerat honom till att ge mig den. Jag förlät honom för jag kände att det va mitt fel att han slog mig, sen gick jag hem. När jag kom till skolan dagen efter så sa jag till killen att han inte fick hälsa på mig något mer. Han tittade på mig undrandes och jag förklarade att min kille va svartsjuk. Han skrattade och sa jasså på mig, jag menar allvar du kan inte hälsa på mig mer. Han tittade skockat på mig och såg att jag va lite ledsen och då sa han okej jag ska inte hälsa på dig mer. Han sa inget till mig på flera dagar i skolan sen kom han fram till mig en dag på Gympan och sa ”du vad spelar det för roll om han blir svartsjuk det är väll bara att förklara hur det ligger till för honom”. Jag tittade på honom med rädd blick och sa nej tro mig det funkar inte, han frågade mig om min kille va dum mot mig men jag nekade så klart till det, han vände sig om och gick.

Jag och mina föräldrar bråkade bara mer och mer om Jesper, han lyckades få mig att vända mig emot alla jag kände så det slutade med att jag bara hade han kvar.

Jag mins när jag skulle fylla 17 år så va jag jätte sjuk och hade över 40 graders feber så min pappa hade lagt mig i soffan på övervåningen så att släktingarna kunde komma med presenter åt mig. Jag fick paket men min mamma fick lov att öppna dem åt mig för jag hade ingen kraft i kroppen för att göra det själv. Jag orkade knappt sitta upp mer än fem minuter innan jag somnade om igen, jag hade varit sjuk i över en vecka och hade varken ätit eller sovit bra. Jesper ringde och jag fick luren han va glad och ville gratta mig på min födelse dag, jag som knappt va vid medvetande sa tack och ville lägga på. Då blev han rasande och började skrika i telefonen, jag blev ledsen för jag orkade knappt hålla i luren och så skulle jag sitta och förklara för honom att det inte va en annan kille här. Det slutade med att mamma kom upp och tog luren och sa ” Jessica har över 40 graders feber hon har ingen ork att prata med dig”, sen la hon på luren. Det tog fem minuter innan han ringde igen men då svarade pappa i telefonen och dom bråkade sen tog min morbror över luren tredje gången han ringde och så bråkade dom. Jag är inte säker men jag tror att han bråkade med alla i min släckt den kvällen innan dom drog ur jacket.

Jag mins inte hur många gånger om dagen som Jesper slog mig, men det va väll som minst fem hårda örfilar om dagen. Och det va varje gång mitt fel, jag va en hora för jag flörtade ju med killar i hela världen enligt honom. Det slutade med att när vi gick på stan så tittade jag alltid ner i marken och jag reagerade inte på när folk hälsade på mig . Jag va rädd att få en örfil av honom, jag min att jag ofta cyklade hem till Tessan och va ledsen för att Jesper hade slagit mig.

Jag mins en speciell kväll då örfilar gick till knytnävslag, jag bodde inte hemma utan hos en annan familj för att jag mådde så dåligt av att vara hemma. Familjen jag bodde hos bodde mellan Tortuna och Tillberga, det va ca en mil till bussen så det va ju inte så kul att ta sig dit själv. Jag hade lovat Jesper att möta honom på stan innan jag skulle till en kompis som jag skulle sova hos. Jesper ringde och det va ingen hemma mer än jag så jag säger till honom att jag inte kan komma förens de har kommit hem. Han säger visst okej men han ville veta hur lång tid det kommer att ta, jag har ingen aning så jag sa att dom lovat att inte vara borta mer än ca två timmar eller så. När det gått tre timmar så ringde Jesper igen och frågar, då säger jag att de fortfarande inte har kommit hem. Han skulle vänta vid busstationen på mig, när det gått ytterligare två timmar så kommer familjen hem så de kör mig till bussen och jag åker ner till stan.  När jag ser Jesper så börjar mitt hjärta att banka jag sitter och hoppas på att han inte är allt för arg på mig. När jag kliver av så vill han ta mig sällskap innan bussen till Pettersberg kommer, vi går in på Bingon för att värma oss och då får han spel. Han börjar skrika på mig om allt möjligt och jag har ingen aning om vad det är han försöker framföra. Jag tittar ner och han tar tag i mitt ansikte och trycker upp det så han kan se mig i ögonen, han ger mig en örfil och mina tårar börjar rinna ner för kinden. Jag ber honom sluta och sen försöker jag lugna ner honom, han blir bara argare och argare. Han ger mig örfil efter örfil och skriker hej villt, det kommer några äldre killar och frågar mig om allt är okej och jag nickar att det inte är någon fara.  Ja självklart så blir Jesper arg på det också, när han äntligen lugnat ner sig så har bussarna slutat gå. Så jag bestämmer mig för att gå till Pettersberg . Han ska ta mig sällskap för han ska ändå till Valby, vi går och när vi kommit fram till Pettersberg så vill han veta vilket hur hon bor i men jag har ju lovat henne att inte berätta för honom. Eftersom hon har barn och är rädd för honom, han blir arg när jag bara svänger av och säger nu går jag. Då springer han ikapp mig och ger mig en rejäl örfil, jag tittar på honom hatiskt och säger ”det är ingen ide att du väntar dig några tårar av mig”. Han tittar häpet på mig och tar hårt tag i min arm och släpar mig till höghusen. Han säger till mig ” vilken port är det” jag tittar på honom och vet inte vad jag ska säga. Jag har ju lovat att han aldrig ska få veta vart hon bor, jag tittar på husen och säger ” jag vet inte riktigt”. Han tittar på mig och säger ”hur kan du inte veta”, jag säger snabbt ” jag har ju bara varit här en gång ju”. Jag märker hur arg han blir, han bryter upp dörren och tvingar mig fram till tavlan där alla namn står. Han säger” bor hon här?” Nej säger jag så går vi ut , när vi hållit på ett tag så va det ju bara hennes hus kvar. Här är det säger jag, han bryter upp dörren och jag tror ju att han ska gå men då ska han följa med mig upp för att se så det verkligen är henne jag ska träffa. Jag säger att han inte får och är på väg ut, då tar han tag i mig och kastar in mig i väggen, han drar upp skruvmejseln och trycker den hårt under min haka. Jag blir arg och säger nu har jag fått nog nu är det slut mellan oss. Han trycker den hårdare mot mig, så hårt så det börjar blöda om hakan. Han skriker att jag inte kan dumpa honom och att han ska döda mig, jag ser hur ena hissen kommer ner och drar mig ur hans grepp och springer till hissen. Där står det en äldre dam, hon tittar på mig när Jesper precis får tag i min arm. Jag lyckas dra mig ur hans grepp och ställer mig längst in i hissen och ber henne om hjälp. Jesper kommer rasande in i hissen, då går kvinnan ut ur hissen och jag hinner inte med utan känner bara en smäll i ansiktet. Jag försöker att titta men det är helt svart, jag har böjt mitt ansikte ner åt golvet och efter en liten stund så ser jag och det ända jag ser är att det rinner blod på golvet. Jag håller för ansiktet för att skydda mig mot hans slag och ser bara hur blodfläcken blir större och större. Han trycker ner hissen till källaren och drar ut mig från hissen. Jag skriker förtvivlat att han ska släppa mig men det hjälper inte, jag lyckas ta mig ur hans grepp och springer en meter innan han får tag i mig igen. Han trycker upp mig mot väggen och sätter skruvmejlsen under hakan igen. Han skriker att han ska döda mig och jag vet inte vad jag ska göra, jag försöker att lugna honom. När jag lugnat ner honom så säger han att vi fortfarande är tillsammans, jag säger till honom att jag inte kan vara med en kille som jag är rädd för. Han blir arg och ger mig en örfil, till sist lugnar han ner sig och tar upp mitt ansikte han tittar på mig och så tar han av sig tröjan och försöker torka mitt ansikte. Jag säger till honom att vi är tillsammans och att jag måste gå upp till min kompis för jag har ju lovat att ringa min foster familj när jag kommer fram, och att de kommer börja undra annars, han låter mig gå. När jag åkt upp till hennes våning så står jag utanför dörren en liten stund för att lugna ner mig sen ringer jag på dörren. Hon öppnar och tittar på mig som om hon sätt ett spöke. Hej säger jag bara och går raka vägen in i badrummet, då berättar hon att hon hört granntanten berätta om en kille och en tjej som bråkade i hissen så jag antog att det va du. Ja va helt tyst och tittade rakt in i spegeln, jag blev rädd för det jag såg. Hela mitt ansikte va täckt av blod och jag hade ett jack på ena sidan av näsan. Jag grät medans jag tvättade av mitt ansikte, jag hade inge ont men det beror väll på att ansiktet domnat bort för länge sedan. När jag väl kom ut så berättade hon att min pappa hade ringt flera gånger. Jag hade ju inte hört av mig till familjen så dom hade ringt mina föräldrar, hon sa att jag måste ringa min pappa. Jag ringde upp pappa och han sa jasså du har kommit fram nu, ja sa jag ,va det något särskilt? Nej ville bara veta varför du inte ringde familjen för, jag glömde bort . Då säger pappa ” är du förkyld?” Jag svarar ” varför tror du det”. Nej du låter ju förkyld, ja jag är det försökte jag säga utan att han skulle höra att jag grät. Men sen kunde jag inte hålla in tårarna längre, han frågade mig va det va och jag sa till honom” lova att inte göra något dumt nu”. Vad har hänt frågade han igen? LOVA så berättar jag, pappa lovade. Jag sa till honom ” anledningen till att jag inte kom förens nu”, vad har du gjort hela den här tiden sa han. Jag berättade allt och pappa blev helt tyst i telefonen, när jag va klar så sa han ” jag kommer och hämtar dig nu. Ja sa jag bara av ren utmattning, han och mamma kom i bilen så visade jag dem steg för steg vart allt hade skett. I hissen va den stora blodpölen och i källaren fanns det blodspår där jag hade gått sen låg Jesper blodiga tröja på golvet. Pappa körde mig till familjen och berättade allt för dem om vad som hade hänt. Jag gick in i mitt rum och la mig i sängen. Då sa pappa till mig att jag inte behövde gå till skolan dagen efter. Jag reagerade inte på att något av va de sa utan somnade bara in, jag vaknade av att det ringde på dörren och jag hoppade ur sängen på någon sekund. Mitt hjärta bultade i hundratjugo, jag va livrädd för att det skulle vara Jesper men så knackade det på min dör så hörde jag min systers röst. Jag blev överlycklig av att se henne och gav henne en kram, hon hade med sig en påse godis och berättade att hon fått ledigt från skolan. Syrran ringde sedan min skola och sa att jag inte kunde komma i dag. Jag låg på sängen och bara grät, när jag försökte äta en godis så gjorde det ont i min käke. Jag kommer inte ihåg vad min syster sa eller vad vi gjorde den dagen, jag mins bara hur glad jag va över att se henne och att ha henne som syster och att hon va här med mig i dag. Mitt ansikte va svullet och blått, Jesper ringde senare på dagen och va jätte glad och frågade när jag skulle komma till stan för han fyllde ju nämligen 18 år i dag så vi skulle fira med hans pappa. Jag skrek till honom kommer inte du ihåg vad som hände i går? Han blev tyst och sa varför är du så arg, ja för att mitt ansikte är helt blått och för att du slog mig i går. Han blev tyst och sa nej det kan jag inte ha gjort, han kom inte ihåg någonting men efter mycket om och men så la vi på luren.

 

Ni ska inte tro att Jesper slutade med sitt våld nej han blev tagen av snuten och hamnade på avvänjnings anstalt i en annan sta och jag hade det lugnt och skönt ett tag men sen kom han ut och då va han inte alls lika våldsam men så en dag så kom det tillbaks.

Jag va hemma hos Jenny Virtanen, pappa hade kört mig hem till henne och så skulle jag ta bussen på kvällen, jag och Jenny klädde upp oss. Jag lånade en vit tajt klänning av henne med slitts där bak och hon hade en rosa kjol och ett rosa linne på sig. Vi åkte ner på stan så mötte vi Jesper, vi stod och pratade med honom en stund sen följde vi med honom till biljarden på Oxbacken. Där mötte vi Rangel, Marko Quick och Sirelanka Markus. Sen va det en massa andra killar de skulle hem till Rangel så vi följde med, Marko hade snott en moppe så Jeppe körde, jag och Jenny satt bakpå och Marko på styret. Ja du jag fattar inte hur vi kom fram helskinande, men det gjorde vi i alla fall. Vi satte oss ner på trottoaren när vi kom fram, jag mins att han bodde i en vit enplansvilla. Vi gick in och va med killarna vi hade jätte kul så kom jag på att jag skulle varit hemma för jätte länge sedan. Kl va kring 4 på morgonen innan jag fattade vad klockan va så jag sa till Jenny att det är ingen ide att jag åker hem för att mina föräldrar skulle strypa mig. Visst vi stannar här sa hon bara, jag och Jeppe tog ett av sovrummen och Jenny och Marko tog ett annat. Rangel och de andra sov i vardagsrummet, när jag vaknade på morgonen så vågade jag inte åka hem för jag hade ju varit borta hela natten utan att de visste vart jag va så jag sa till Jenny att jag inte tänkte åka hem alls. Jag och Jenny behövde rena kläder att ha på oss. Killarna sa det fixar vi och så gick de allihopa, när det började skymma så kom de tillbaks med en hel påse tjej kläder. Ja då hade de varit på stan och snott kläder åt oss, jag tror inte jag har skrattat så mycket i hela mitt liv. De hade ju ingen aning om vad vi har för storlek så när vi skulle sätta på oss kläderna så va det som att sätta på sig ett lakan. Jenny beslutade sig för att åka hem och hämta kläder. När vi skulle gå och lägga oss den natten så började Jeppe med att han ville ha sex. Men jag va helt utmattad eftersom vi inte fått i oss mat medans vi va hos Rangel och jag sa nej till honom. Så vräkte jag ur mig något och då gav han mig en örfil och jag började skrika och gråta, det slutade med att Marko kom och tog ut Jeppe från rummet och efter en stund så kom Rangel in och frågade mig hur jag kunde låta han göra så med mig. Men jag sa ingenting för jag visste ju inte hur Jesper skulle få höra det sen.

 

Historien med Jesper slutade inte här men jag kan ju kort berätta att när jag nästan va 18 så blev jag tillsammans med en kille i sthlm och han hjälpte mig att komma bort från Jesper och det förhållandet. Mina föräldrar och jag har gett Jesper besöksförbud men det brydde han sig inte om sen blev det rättegång ca ett år efter den grova misshandeln. Jesper blev dömd till fängelse och när vi va klara så sa han att han skulle döda mig nästa gång vi sågs.  Jag flyttade till sthlm och bodde där med min kille Laith och så va jag på besök i Västerås så på tåget när jag skulle hem så träffar jag en av Jespers kompisar och han berättar att Jesper bodde i sthlm och i Skärholmen. Jag blev helt blek eftersom jag vet att Jesper inte skulle tveka på att slå ihjäl mig så jag berättade det för min sambo och han sa att jag inte behövde vara rädd. När jag va på jobbet en dag så kom Laith in och såg glad ut, han berättade att det stod om Jesper i tidningen. Då visade det sig att Jesper hade lurat fel personer på drog pengar och de hade huggit honom med 50 kivhugg och kasstat han i svart ån i gamla stan jag må ju säga att på något sjukt sätt så kände jag lättnad för nu behöver jag inte vara rädd längre.

 

Med den här berättelsen så vill jag att folk som har åsikter om kvinnor som blir slagna inte alltid kan lämna det. En misshandel börjar sällan med slag utan först ser de till att man har fallit för dem ordentligt. Sen blir det psykisk misshandel och till sist fysisk misshandel och vid det laget är det inte säker du har någon på din sida som kan hjälpa dig att komma ur skiten.

 


Måndagen den 20/7-09

Hej hej!

I dag har jag tvättat och suttit och skrivit en självbiografi om mitt liv med Jesper och dess helvete. Vid 16 så kom Jonna hem till oss och vi satt och drack milkshake som Hanna lärt mig göra gott som fan va det. Sen hjälpte Jonna mig med min blogg och visade mig massa nya saker, sedan kollade vi lite på Transformens och så åkte hon hem till Tommy och jag gjorde mig klar och gick över till Sandra på en fika och snack sen gick jag förbi Qamilla men hon hade inte kommit hem ännu så jag gick hem . När jag kom hem så lagade jag mat till Henke sen fortsatte jag skriva och nu har Henke gått och lagt sig och jag sitter här och får skavsår i rumpan av att sitta på den här grymt osköna stolen. Nej nu ska jag sova ha det bäst.

 

Dagens bilder!

Jonna njuter av milkshaken som jag gjort.

 

Hos Sandra och Wiliam!

 

Hemma igen!

Min älskling!

 

Nova och jag busar!

 

Kärlek till er alla!


En värklig berättelse om droger och dess elände!

Hej nu ska jag försöka berätta lite om mitt drogmissbruk och hur jag kom ur det . Namnen i berättelsen är påhittade för att skydda personerna som är inblandade.

Allt började när jag gick i 8an jag va 14 år fyllda, jag och tre tjejer i skola va de tuffa tjejerna kan man säga vi va som ett gäng och så fanns det ett gäng som det innehöll fyra killar i och det va dom tuffa killarna. Jag va självklart tillsammans med en av killarna Magnus hette han och han försökte självklart att stoppa mig när han började märka att något va fel. Jag och mina polare fick för oss att vi skulle prova på tändargas för det hade vi hört att man skulle få en riktig kick av. Vi köpte en burk i kiosken vid skolan och så gick vi bakom skolan och försökte få i oss det. Jag mins det som om det va igår, det kom en besk smak i munnen och det tog 30 sekunder så blev allt ljud som ett eko. När man tittade på folk som gick förbi så va det som att de hade en svag färg nyas som flöt bakom dem. Det va en otroligt skön känsla och man kände att alla bekymmer, oroligheter och värkligheten bara försvann upp i rök. Det va bara nuet som existerade, men vi märkte att efekten försvann ganska snabbt. Så vi började köpa flera burkar och hade dem i våra skåp, vi brukade sätta oss bakom skolan och inhalera gasen och sen kunde vi sitta och skratta för fullt och efter ca 30 min så fick vi ta mer. När vi hade hållit på i ca två dagar så märkte vi att vi behövde inhalera mer för att vi skulle få samma effekt.  Jag mins en gång som vi höll på att bli upptäckta, det va en fotbollsspelare från svenska fotbollslandslaget som kom till vår skola och skulle spela med killarna i vårat skol lag. Alla i skolan hade gått till gympasalen och läktaren va helt full med ungdomar. Jag och mina vänner satte oss längst in i hörnet på läktaren oh satte en jacka över våra huvuden och började inhalera men då blev det en hel burk på en gång. När vi inhalerat dem så dumma som vi va kastade vi bara iväg dem var av att de hamnade på golvet där de höll på att spela så vi fick fort som fan krypa bort från läktaren och sprang sen ut från skolan. Självklart så vågade ju aldrig de andra eleverna skvallra på oss för då visste de att dom skulle åka på stryk. När vi väl hade fått bort effekten ur kroppen så gick vi in i skolan igen. Alla va kvar inne i gympasalen så vi satte oss i elevhallen och snacka massa skit. Man kunde inte se något konstigt med oss förutom att våra ögon va glansiga och pupillerna va väldigt små men det märkte ju inte lärarna. En dag så gick jag själv ut på baksidan av skolan och inhalerade en burk, var av min kille hade frågat de andra va jag va och de sa att jag va bakom skolan. Magnus kom och såg vad jag gjorde var av att han tog burken och kastade iväg den så hårt att burken blev helt knölig och då gick det ju inte att använda den. Vi skrek lite åt varandra och sen va det över, jag följde med honom in i skolan igen så satte vi oss i ett hörn så jag fick nyktra till som han kallade det för. Efter att ha hållit på i ca två och en halv vecka så satt jag utan att tänka mig för mitt i ena koridoren på golvet och inhalerade en burk. Det kom fram en kompis från grann skolan och sa till mig att lugna ner mig för jag skulle ju hem snart. Jag tittade på honom och skrattade och han frågade va det va som är så kul. Var av att jag säger att han pratar ju i slowmotion , han tittade på mig och sa ” Nu får du sluta med den där skiten Lisa för du börjar ju bli knäpp” jag blev arg och bad honom fara åt helvette. Efter en halvtimme så reste jag mig upp och tog mitt pick och pack och åkte hem. Mamma va lite sur för att jag va så sen så jag fick hitta på en historia för att jag va sen. När vi sedan satte oss vid matbordet för att äta så tittade hon på mig och började bråka, hon sa ”vad har du tagit?” Jag kände hur mitt hjärta började bulta för nu trodde jag att det va kört. Men jag kollade på henne och frågade ”va fan snackar du om?” Mamma sa ” du är ju helt glansig om ögonen och dina pippiler är ju jätte små”. Jag tittade på pappa och lodsaddes att jag hade jätte ont i huvudet och att jag inte har mått nå bra i skolan. Min pappa som va så godtrogen trodde på mig och mamma lugnade ner sig. Då insåg jag att jag inte kunde göra det mer innan jag skulle hem, när det hade gått ytterligare en halv vecka så såg jag i tidningen att en tjej hade inhalerat ett sug och dött av det. Då sa jag till mina vänner att jag lägger av, nog för att det är otroligt skönt men jag är inte beredd att dö för det. Jag la av med skiten totalt och det va jobbigt den första veckan men sen va allt borta, sedan höll jag mig borta från sådant fram tills jag började i nionde klass och va 15 år fyllda.  Jag började i en annan skola för att komma bort från allt skit som jag höll på med, när jag gick i första skolan så va det mycket fester bråk och polis samtal hem till mina föräldrar, men jag tror att gränsen va när jag blev anmäld för en stöld på en tjej så jag och pappa fick gå till polisen på förhör. Då fick mina föräldrar nog så de flyttade mig till en annan skola sen va även polisen inkopplad i min förflyttning. Jag började som sagt i en skola och en klass med höga betyg så det va ju inte så lätt för jag hade ju IG i allt och kände att va fan är det för nördar jag hamnat med. Men jag blev vän med en tjej som hette Karin. Hon va ganska utstött av de andra, vi började umgås med massa killar från andra skolor och jag fick henne att börja skolka och ställa till med problem i skolan. Vi va mycket med de här killarna Petrus och Omid de va ju ca 3 år äldre än mig så de höll ju på med massa konstigheter. Jag mins en gång som jag och Karin skulle hem till Petrus för att umgås, han bodde inne i stan och utanför honom fans en liten damm. När vi satt där utanför och väntade på honom så hittade vi en väska full med olika mediciner och smycken så självklart så plockade vi på oss medicinen och delade upp smyckena. När Petrus och Omid äntligen kom i Petrus bil så åkte vi iväg till ett ställe som de kände till och medans de körde så satt jag och Karin där bak och började knapra i oss tablätterna. Det va massa medicin för hjärtat och allt annat som t.ex. destalgesic , citodon, backlofen mm. På den tiden kallades det för flunisar= fludder. När vi kom fram till stället så va det bastu, jackutzi och solarium där, killarna gav oss en tablett var som vi skulle svälja med spriten. De kallade det för kärlekspiller och jag trodde ju inte på sådant så jag skulle motbevisa att det bara va ploj. Jag mins att vi satt och drack och att vi skrattade och hade kul sen skulle vi ner i jacuzin och sen är det helt svart.  Dagen efter så vaknade jag med att jag hade jätte ont i ena knät och när jag kollar så har jag ett jätte stort blåmärke över hela knät och sen va det ett stort jack tvärs över hela knät. När mamma frågade ut mig om vad som hade hänt  dagen innan och vad jag fått i mig så såg jag ut som ett frågetäcke. Jag fattade ju inte varför hon va så arg och det va då hon berättade vad som hade hänt när jag väl kommit hem.

Mamma säger!

Du skulle  ha varit hemma kl 21 men kom hem kl 23, jag skällt ut dig och du ignorerat mig totalt och sa att du va onyckter för du hade ju bara druckit 3 öl. Jag  gav dig ett glas mjölk för nog såg jag att du va för borta för att ha druckit 3 öl. När du skulle dricka så hittade du inte din mun utan hällde ut all mjölk så det rann ner för hakan. Jag hjälp dig upp till ditt rum och du somnande direkt så vad gjorde du egentligen i går???

Jag tittade på henne och fattade inte någonting för allt hon berättade för mig lät som en påhittad historia. Jag kunde inte svara för jag mindes ju inget och sa det till henne, när hon äntligen va klar med sina frågor så ringde jag Karin för att fråga henne vad som egentligen hände i går.

 

Karin svarar!

Efter att vi druckit en stund så hade hon och jag börjat tjafsa för att Petrus hade sagt att han tyckte jag va snygg och då hade jag och Petrus efter mycket om och men gått iväg för att snacka. Var av att hon blev arg på mig för jag visste ju att hon gillade Petrus. Hon hade kommit in till oss efter ett bra tag och sagt att vi måste åka hem sen smällde hon igen dörren och jag kom utspringande och började förklara mig för henne. Jag hade berättat för Petrus att jag inte va intresserad och att Karin ville ha honom, men han hade bara skrattat åt mig när jag sagt det och sa ”att det är väll ändå jag som väljer vem jag vill vara med”. Sen hade vi bara suttit och strö snackat, hon sa till mig att vi måste skynda oss hem för klockan är mycket. Du skulle ju vara hemma kl 21 och klockan va närmare 22 så vi gjorde oss klara och åkte hemåt. Men helt plötsligt i bilen så va det som om du försvann, du började mumla om konstiga saker och sen ville du bara sova. När vi nästan va hemma hos dig så stannade vi bilen och jag slog dig i ansiktet för att få dig att klarna till men du va helt borta. Jag vågade inte låta dig gå in när du va så konstig så efter ca 35 minuter så tittade du upp men va fortfarande helt borta. Jag bad dig vara så diskret som möjligt och att du bara skulle gå upp och lägga dig sen åkte vi.

 

När jag fick höra henne säga allt det här så kände jag mig mer som ett frågetäcke, jag bad Karin om ursäckt för att jag sagt så rakt på sak vad Petrus sagt om henne och så la vi på. Jag förklarade för mamma vad Karin sagt men jag uteslöt ju självklart biten då vi tagit tabletterna och sa att de gett oss drinkar och va det sen va i dem det kunde jag inte svara på. Mamma förbjöd mig att prata och umgås med Petrus och Omid mer.  Efter den gången tog det ungefär 6 månader innan jag rörde något i drog väg. Jag blev nämligen tillsammans med en kille som hette Peter och han va ett år äldre än mig och han bodde själv så det tyckte jag va coolt.  Jag mins den dagen jag kom på att han höll på med droger, jag va hemma hos honom och började städa lite var av att jag då ska sätta in ett ljus i hans lyckta som han fått av mig. Och när jag lyfter på locket så ligger det en påse med kapslar i, jag börjar genast skrika och bråka med honom för jag visste ju på en gång att det där är ju droger. Han försökte skylla på att han gömde dem åt en kompis för att kompisen inte kan ha dem hemma eftersom hans tjej inte gillar att han håller på. Jag trodde först på honom men efter mycket om och men och att jag hittat andra tabletter så blev jag allt mer misstänksam. Peter började mer och mer umgås med sina vänner och han skyllde alltid på att de ville umgås själva. När jag och Karin va hemma hos Peter en kväll så frågade jag Peters kompisar varför jag och Karin inte får vara kvar när de umgås och då kom det ju fram att de satt och rökte BRAJ= Hasch hemma hoss Peter. Jag tänkte okej de får göra det för Peter är ju snäll och inte alltid påtänd. Men en kväll som jag skulle sova hemma hos Karin så åkte vi hem till Peter och då kom hans vänner och de började röka på. Sen tjatade de på oss att vi skulle prova och efter mycket om och men så tog jag och Karin ett varsitt bloss men vi kände ju ingenting så vi tänkte va då. Är det här farligt för kroppen, sen fortsatte vi att röka utan resultat, då säger Peter till oss. Ta ett stort halsbloss och håll kvar det så länge ni kan innan ni blåser ute det. Vi provade och det tog inte ens en sekund innan jag kände hur jag fick en lugnande känsla i kroppen. Peter kollade på mig och så skrattade han och började prata med mig, jag trodde att jag svarade tillbaks på en gång med egentligen så tog det en stund innan mitt svar kom. Han pratade i slowmotion tyckte jag men jag märkte även att jag glömde bort vad jag skulle berätta för honom. Jag och Karin tyckte det va hur härlig känsla som helst så vi fortsatte självklart att röka på jointen som gick runt hos oss alla. Killarna skrattade åt oss och när vi rökt i oss två st. stora jointar så satte Peter på goa musik och jag säger bara så här. Varje ljud i låten som man hörde kändes ända in i ryggmärgen, man svävade verkligen in i musiken och sen slocknade vi allihopa. Jag vaknade efter ca 4 timmar och sa till Karin att vi måste skynda oss hem till henne för klockan va 03:00 . Vi va hemma hos henne kl 03:30 och som tur va så sov hennes mamma för vi va helt spräng röda om våra ögon och sen va vi sena för senast kl 24 skulle vi vara hemma. När vi vaknade så va klockan 12:30 och Karins mamma kom in i rummet och frågade om vi hade haft kul i går eftersom vi sov så länge i dag. Vi kollade nervöst på varandra och sa till henne att vi hade jätte kul och att vi glömt bort tiden så vi va inte hemma förens kl 24:30. Hennes mamma tittade på oss och sa att en halvtimme hit och dit inte gjorde så mycket men att det va bra att vi var ärliga om det. Vi kollade på varandra och flina sen la vi oss under täcket igen, vi kunde inte förstå hur vi kunde vara så otroligt sega i kroppen. Det kändes som att vi hade haft ett gympa pass dagen innan. När vi va piggare va kl närmare 17 och jag åkte hem, Karin kom till mig vid 19 tiden och vi frågade om jag fick sova hemma hos Karin dagen efter för det va ju ändå sommarlov . Pappa kollade på oss och ringde och frågade Karins mamma om det hade gått bra och om det va okej att jag sov där igen. Jag och Karin åkte allt oftare hem till Peter för att röka och det blev ju bara mer och mer rökande för oss. Till sist så började vi röka två jointar var innan vi va nöjda, så höll vi på ett bra tag sen va sommaren slut och då va det slut med rökandet för då fick jag inte sova hemma hos Karin för mina föräldrar. Sen började vi på IV och då blev jag vän med Amanda, hon bodde vid IV så vi gick hem till henne på rasterna och delade på en joint sen gick vi tillbaks till skolan. Lärarna va på henne heltiden och skällde på henne för de misstänkte ju att hon rökte men mig va de snälla mot och de trodde alltid på min lugn. Jag sa alltid att jag va jätte trött och det gick de på men det kan ju ha berott på att jag hade jätte problem med Peter. Han kom till skolan och bråkade med mig hela tiden, hans pundande fick honom att bli paranoid och han inbillade sig saker. Efter ett halvår så va det dags för pracktik och då fick jag åka till mina släcktingar för Peter va för bråkig på mig. Jag va borta i ca 3 veckor sen kom jag hem till stan igen. Det va massor med bråk hemma så jag rymde med Peter en gång och det va nog det jobbigaste jag varit med om . Vi bodde hos olika kompisar till honom för att inte mina föräldrar skulle hitta oss. Det slutade ju med att polisen och alla letade efter mig, jag mins en gång som vi va i Peters kompis lägenhet för han va hos sin tjej. Jag och Peter satt och rökte så tycker jag att det blir ovanligt tyst utanför så vi stänger av musiken och kikar ut genom persiennerna. Där nedanför huset på baksidan så stannar två polisbilar och då säger Peter att han måste sticka iväg en stund så han lämnar mig ensam i lägenheten. Han säger till mig att vara knäpptyst och att jag inte får öppna åt någon sen låser han dörren och jag stoppar in ett gem av metall i sjuthållar låset så man inte ska kunna låsa upp den utifrån. Peter hör inte av sig på hela dagen och när det är natt så får jag ligga i mörkret helt själv. Jag kollar ut och då har ena bilen åkt så det står bara en polisbil kvar, när jag vaknar på morgonen så ringer telefonen och först vågar jag inte svara sen efter många konstiga signaler så svarar jag och antagligen så va telefonen avlyssnad för polisen visste ju att jag befann mig där. Peter säger i andra änden av luren att han inte kommer komma till lägenheten för han fått reda på att polisen letar efter både honom och mig. Jag blir rädd och han säger till mig att i morgon så får du smyga ut ur lägenheten så träffas vi på stan jag visste vart. Jag lyssnade på honom och sen la vi på, jag va ju jätte hungrig för jag hade ju inte ätit på ett dygn. Strax efter att vi lagt på så hör jag röster utanför och jag stelnar till i hela kroppen sen hör jag ringklockan . Den ekade i mitt huvud och mitt hjärta börjar bulta snabbare och snabbare. Det är en mans röst som ropar högt och han säger sitt namn och säger att han är från polisen och att han har med sig Berit från socialmyndigheten. Jag är helt knäpp tyst och hör då mannen säga” Lisa jag vet att du är där inne”. Mitt hjärta bultar för fullt och jag kryper sakta bakåt in i lägenheten. Mitt i allt ringande så hör jag mannen prata med ytterligare en man och så ser jag hur låset rör sig. De låser upp dörren men som tur är så är sjuthållarlåset låst så efter att de ryckt lite i dörren så ser jag hur gemet börjar röra på sig, då försöker de få in något föremål där men de lyckas inte. När det sedan blir tyst så går jag och kollar i kikhålet och ser då hur det är två poliser en kvinna med massa papper och en gubbe som går iväg. Jag skyndar mig till vardagsrummet och kollar ut då ser jag tre polisbilar utanför. Sen  på kvällen så ringer Peter igen och jag berättar vad som hänt. Han säger till mig att kolla ut för att se om det står någon polis utanför och jag ser ingen på framsidan men det står en på baksidan. Han säger till mig att skynda mig därifrån för antagligen kommer de komma tillbaks i morgon och ha en låssmed med sig. Jag väntade tills det blivit mörkt ute och sen smög jag ut från dörren och kröp genom hela loftgången så ingen skulle se mig. Jag reste mig upp när jag kom ner i porten och kollade ut för att se om det stod någon bil med någon meniska i. För min pappa hade ju dum som det va visat mig vilka bilar som va civilare men jag såg ingen bil. Jag sprang allt va jag kunde in i buskarna och så stod jag i buskarna tills jag såg att bussen kom. Jag gick inte fram till bussen förens jag märkte att den va på väg att åka, då kastade jag mig in i bussen och så kröp jag ihop i sätet med luva hängandes över huvudet. Jag kom fram till stan och då skyndade jag mig iväg till stadsparken, jag såg hur Peter kom ut bakom en buske och vi gick hem till hans polares tjejs föräldrars hus. Vi gick mellan massa hus för att vi inte skulle bli upptäckta av någon, när vi kom dit så hade de släckt ner hela huset det va några ljus tända i några av rummen. Det va för att ingen skulle kunna se utifrån vilka som va i huset, han kompis tjej B kallar vi henne för. Hon kramade om mig och visade mig upp i ett rum på övervåningen, där stod det en stor dubbel säng som va färdigbäddad. Ni kan sova här inne sa hon till mig och kom sedan med en tandborste och rena kläder till mig. Hon tog kläderna jag hade med mig i en påse och kastade dem i tvättmaskinen så de skulle vara rena tills morgonen. Jag tog mig en dusch och sen la jag mig i sängen, jag somnade på en gång och så vaknade jag dagen efter av att jag hörde ljud av ytterdörren. Mitt hjärta började dunka och jag blev helt stel i hela kroppen. Då kom B upp och frågade om jag ville ha frukost, jag tittade på henne och log lite försiktigt. Jag duschande och när jag kom in i rummet så hade hon lagt mina kläder på sängen. De va rena och det va så skönt att kunna sätta på sig rena kläder igen. Jag kom ner och då satt B , henneks kille Y och några av deras vänner där, vi käkade frukost och sen satte vi oss på altanen på baksidan för där va det höga buskar så granarna kunde inte se in. Vi började röka och så satt vi och snackade, det kom fler och fler meniskor dit och det va jätte kul. På kvällen satte vi oss och rökte och kollade sedan på film, vi höll väll på så i ca 5 dagar sen gick jag och Peter iväg för att snacka och komma iväg lite så vi fick vara ensamma. Vi hamnade vid ett hus som låg mittemot Lögarängen och mitt i vårat pratande så tittar jag mot Löga och ser då min pappa gå där borta. Jag blev lite orolig och hukade mig men då sa Peter att det är ingen fara för han kan ändå inte se oss här borta. Vi gick tillbaks till huset och då va helt plötsligt B och Y nervösa, de berättade att en av killarna som varit där hade blivit frågad om de sätt Peter med en tjej. Killen påverkad som han va hade svarat till polisen ” nej jag har inte sätt Peter med en mörk tjej”. B sa till mig att polisen antagligen kommer att komma dit inom en snar tid för att kolla för tydligen hade de varit hos alla Peters kompisar och kollat. Den natten kunde jag knappt sova, jag somnade efter mycket om och men. Jag vaknade på morgonen av att Peter sa till mig att göra mig klar så vi kunde gå ut lite och umgås. När jag duschat klart och klätt på mig så gick jag ner för trappen vad av att jag ser Y komma springande mot mig och viskar att jag måste springa ut på baksidan och att jag ska möta Peter vid buskarna. Jag tittar på honom och frågar varför han viskar och i samma veva så hör jag ringklockan. Y knuffar ut mig och säger spring Lisa spring allt va du kan, jag börjar springa med skorna i handen och möter Peter inne i buskarna. Peter tar tag i mig och börjar springa jag säger till honom att det gör ont för jag har inga skor på mig. Han säger att vi inte har tid med att sätta på några skor så fortsätter vi att springa, vi stannar när vi kommer till huset där sätter jag på mig skorna. Jag frågar va det är frågan om, Peter berättar att någon alla som varit hemma hos B och Y har berättat för min pappa att jag va där. Så pappa och polisen kom ju hem till B så jag hade ju bara tur att de inte fick tag i mig. Vi fortsatte mot Valby och där träffade vi Y och en till kille senare på kvällen, de fixade en bil så körde de ut oss till Peters mamma. På hennes tomt så hade Peter ett litet hus som han bodde i och han hade ju inte varit där på över 3 veckor så de kom inte in i hans lilla hus. Vi smög in så att inte de skulle höra att vi gick in i hans lilla hus från deras hus. Sen drog vi för ett draperi i rummet, huset bestod av ett rum och badrum och en liten kokvrå ute i hallen. Så han hade ett draperi vid sängen så det skulle bli som ett mini sovrum. Hans mamma med familj skulle åka på semester dagen efter och jag vaknade av att jag hörde massa röster utanför vid ca 08:00 och sen blev det tyst vid ca 08:30 då hade de åkt. Nu kunde vi vara lugna trodde vi så vi rökte som fan och kollade på tv men sen tog det lilla till mat som han hade i sin kyl slut och jag började få panik av att det bara va han och jag så dagen efter så skulle vi in till Valby för att handla mat och träffa hans polare. När vi vaknade så rökte vi två feta jointar och sen gjorde vi oss klara för att åka med bussen. Vi ställde oss en bit inne i skogen så inte bilarna skulle se oss och sen när vi såg bussen komma så sprang vi mot den så den inte skulle missa oss. Men precis när vi ska springa ut så ser jag en bil på andra sidan vägen som det sitter folk i och tro fan att det är mina föräldrar. Bussen stannar men så ser jag att den pratar i radion och så tittar chafören på oss och åker i väg. Jag och Peter försöker springa iväg mot skogen och då kommer bilen i full fart och ut springer mamma och pappa. Jag springer in i skogen med mamma efter mig och Peter stoppar min pappa. Jag får tag i en tegelsten och lyfter upp den och hotar min mamma med att jag ska slå ihjäl henne med den om hon kommer närmare. Mamma stannar och försöker lugna ner mig på avstånd och när jag väl lugnat ner mig så tittar jag upp mot vägen och ser Peter skrika och knuffa pappa. Mamma kommer närmare och närmare men sakta och försiktigt, när hon väl är framme vid mig så tar hon min hand och får mig att släppa tegelstenen. Jag brister ut i tårar och mamma kramar om mig. Det kändes så otroligt skönt att få hennes varma famn runt mig, mamma går med mig sakta mot bilen och då kommer det en polisbil i full fart. De kastar sig över Peter och sätter på honom handsfängsel och allt är så suddigt men efter att de pratat med polisen så kommer de fram till att jag ska åka med mamma och pappa. Som jag förstod av samtalet så vill polisen att jag åker med dem men mamma och pappa säger att de fixar det här och så åkte polisen iväg med Peter. Mamma sätter sig i baksätet med mig och så tittar de på mig, mamma ger mig en cigg och så röker vi och pratar lite försiktigt med varandra. De är noga med va de säger till mig antagligen för att hålla mig lugn, jag tror att vi ska åka hem men ser att vi åker mot sjukhuset. Jag frågar vad vi ska göra här och då säger de att jag ska prata med någon, vi kliver ur bilen och jag ser psyk framför mig och vill därifrån. Mamma tar tag i mig och håller försiktigt fast mig och vi börjar gå mot psyk , när de ringer på porttelefonen så säger de bara sitt namn så blir vi insläppta. Jag förstod då att allt det här va planerat, när vi kom in så fick vi sätta oss i ett rum sen kom det en läkare och han tog med mig in i ett rum. Han började mäta mig och väga mig sen pratade han massa medans han undersökte mig. Han kom fram till att jag mådde bra förutom att jag va undernärd. Jag skulle sätta mig i väntrummet med mina föräldrar för det skulle komma någon så skulle jag få kissa. Då kom jag på att shiit jag har ju för fan rökt för inte allt för många timmar sedan. Jag bar om vatten så då fick jag en hel kanna och jag hävde i mig allt vatten sen bad jag om mer vatten och dumma som de är så gav de mig en kanna till som jag tvingade i mig. När det sedan va dags för kissprov så va jag ju fylld med vatten så provet visade ingenting. Mamma och jag gick ut på gården som va in gallrad och rökte och pratade sen så fick jag ett rum för de ville ha kvar mig tills jag hade fått träffa en psykolog och en överläkare. Mamma och pappa lämnade mig dä och jag la mig i rummet och vägrade kliva upp ur sängen. Jag kollade på fönstren och det va galler för rutorna och handtagen va borttagna. Skrivbordet och stolen satt fast i golvet inte vet jag varför men så va det. Jag mins inte om det va dagen efter eller om det va några dagar efter som jag fick träffa psykologen. Jag mins att jag tyckte att han va skitsnygg och att jag skämdes att jag va där. Jag berättade för honom varför jag rymt och hur jag hade det hemma efter mycket snack och tårar från min sida så kom mamma och pappa. Mamma gav mig cigg så gick vi ut och rökte och jag bad om förlåtelse men jag försökte förklara för henne så gott jag kunde varför allt va som det va och att jag tagit droger. Mamma va så lugn så det va läskigt men samtidigt så otroligt skönt för just i det ögonblicket så kändes det verkligen som att hon älskade mig. Vi fick gå in och prata med överläkaren och han kom ju fram till att jag inte hörde hemma där och jag höll ju med honom om det. Vi kom fram till att vi skulle åka till mina släcktingar för min syster va där och jag saknade henne så otroligt mycket. När vi kom dit så va jag med syrran och sen när vi skulle hem så fick inte jag följa med. Jag blev helt hysterisk för jag ville hem till stan och träffa Karin igen. Kommer inte ihåg hur det blev som det blev men jag hamnade i fosterfamilj för jag vägrade bo hemma. 

Nu undrar ni säkert varför jag rymde och varför jag va så rädd för att de skulle hitta mig. Jo det är nämligen så här att Peter han misshandlade mig kraftigt och han hjärntvättade mig ordentligt. Sen att jag höll på med rökat gjorde ju inte saken bättre. Efter mycket om och men så kom jag hem igen och det tog slut mellan mig och Peter. Jag började festa mycket och va med andra vänner men så dog min pappa och då började jag punda igen.

 

Efter att min far dog så började jag festa allt mer jag och Karin umgicks fortfarande, det va mycket som gjorde att min mamma kom till den punkten hon gjorde. Jag vaknade en morgon av att mamma och syrran skrek åt varandra, mamma kom till mitt rum och hade en kartong i handen som hon välte upp och ner på det ramlade ut glas och det krossades ju mot golvet. Hon bråkade och skällde om att hon fått nog och det ena med det andra. Hon skulle ha våra nycklar för nu va det nog, jag klädde på mig och så fick jag gå över det trasiga glaset för det va mitt i dörr öppningen och det va för mycket för att kunna hoppa över. Jag och syrran stack till min polare Karin och så fick vi sova där den natten, syrran hade tydligen sökt lägenhet och fick som tur en lägenhet dagen efter så då flyttade jag in hos henne. Jag hade min säng i hennes vardagsrum och efter någon månad så skulle hennes kille flytta in. Jag fick en lägenhet väldigt nära henne, det va bara en fotbollsplan emellan så det va helt ok.  Efter lite strul och otrohetsafär mellan Karin och min dåvarande kille så släppte jag kontakten med henne. Jag började umgås med en tjej som hette Jenny hon va ett år äldre än mig och jag mins att jag köpt min lilla vovve . Vi satt en kväll i soffan hemma hos mig och började snacka gamla minnen och då kom det fram att vi båda hade rökt i tidigare liv. Vi peppade varandra så det slutade med att jag ringde en polare Darin och frågade om han kunde fixa en 200 släng. Han sa att han skulle ringa ett samtal så skulle han ringa upp igen. Han ringde efter en stund och sa att jag skulle möta upp en kille som hette Kalle på fotbollsplanen om ca 30 min. Jag och Jenny gick dit med min vovve och då visade det sig att jag och Kalle kände ju varandra från då jag gick i 8 an. Vi fick en 5a för två hundra det va för att vi skulle se om vi gillade varan eller inte. Vi gick hem till mig och så rökte vi, 5an räckte i två dagar för mig och Jenny. Sen helt plötsligt så möter jag Kalle på planen när jag va ute med hunden och han frågade vad jag tyckte om varan och det va kanon sa jag. Han frågade om han och några polare fick komma förbi mig senare så kunde vi röka lite. Det va ju kalas tyckte jag, jag ringde Jenny så kom hon hem till mig. Vi började röka dagligen och Kalle ,Olle, Patrik,Danne,Omar, Pelle, började hänga med mig och Jenny. Alla dessa killar är kända narkomaner av polisen och självklart så började jag umgås dagligen med dem. Vi satt hemma hos mig och rökte hela eftermiddagarna och kvällarna sen gick jag och Jenny hem till henne på nätterna. Hon bodde med sin mamma så vi gick dit och käka mat och sov.  Efter många månader med att röka dagligen så va det inte längre en hemlighet att jag pundade, jag tappade kontakten med hela min familj/släckt. Den ända som jag hade kontakt med va min syster och det va för att hon va orolig för mig för själv så ansträngde jag mig inte eftersom jag hade rökat och det räckte för mig. Efter några månader så gick rökat över till schack, coola, fludder, x-tacy och då va inget annat än mina droger viktigt för mig. Det roliga är att man lever i en sådan otrolig lögn så man tror sig själv.  Jag mins när vi va hemma hos Danne och Omar, vi satt i köket och hade nyligen snårtat i oss coola, vi snackar för fullt och jag säger till Jenny att coola är bara skit för man känner ingenting ju. Vi snårtade två linor var med schack sen gick jag in i vardagsrummet. När jag satt där så kommer en polare till Danne in och tro fan att det är min kusins kille. Han tittade på mig och så satte han sig i köket med Danne och snårtade lite coola. Efter en stund så kom han in i vardagsrummet och han tog in mig i Dannes sovrum för att prata. Jag tittade på honom och undrade vad han ville, han sa till mig ” Lisa du säger ingenting till din kusin om att du sätt mig här”. Jag skrattade och sa ”ingen fara för det räcker med att jag nämner att du varit på samma ställe som jag så fattar hon att du också pundar”. Han tittade på mig och jag sa ”det är inte precis en överraskning för dem, de vet att jag pundar”. Sen när vi va klara så började väll colan värka på honom för då började hans stöta på mig och jag tittade på honom sen sa jag till han ” fy fan va ful du är, sitter här och försöker flörta in dig hos mig när du är med min kusin”. Han tittade på mig och så gick han ut ur rummet, jag kom utl agom i tid för att hjälpa Jenny för schacket hade börjat värka och hon blev kåt och X försökte sätta på henne. Jag kom in i vardagsrummet och drog upp Jenny så gick vi hem till mig, X kunde aldrig förlåta mig för det utan ville hämnas på mig och det lyckades han med. Men inte för min vildaste fantasi trodde jag att det skulle gå så långt. 

Jag och Jenny skulle hem till en annan polare till mig som bodde mittemot syrran, det va tänkt att vi skulle sitta där i dag och snorta schack men så när jag kom upp så va hon helt slut och hon hade de värsta avtändningarna. Hon bad mig ta ut alla som va där så jag sa till Kalle och Olle att de skulle ta med sina vänner hem till mig. Vi gick alla hem till mig och deras vänner va från Malmö, de va trevliga och sen hade de massa burkar med fludder med sig så det tackade man ju inte nej till. Jag och Jenny knaprade i oss 25 tabletter var och så rökte vi på det. Vi satt och skratta och dygnet försvann ju hur snabbt som helst. Jag mins att den ena killen ville prata med mig och jag va inte alls i mina fulla sinnens bruk. Vi la oss i min säng så försökte han förföra mig men jag avvisade honom heltiden, sen tyckte jag det va för mycket så jag skulle resa mig och gå då försökte han kyssa mig var av att jag bet tag i hans tunga. Han skrek till och släppte mig så fråga han va fan gör du?, Jag svarade bara ” kan du inte lyssna på mig så får du fan skylla dig själv” så gick jag ut. Jag mins att jag och Danne somnade efter mycket om och men i min säng. Jag vaknade av att en kruka i sovrummet ramlade ner på golvet, och när jag reser mig upp och kollar ut genom fönstret så ser jag att Omar ligger på grannens altan med en snut över sig och när jag kollar ut i vardagsrummet så ser jag att alla krukor är nerrivna på golvet och att det är snutar övealt. Jag och Danne gick upp och ut i hallen då såg jag att ytterdörren va öppen och utanför stod det en snut, jag gick fram och frågade vad som händer och han skriker åt mig att visa lägg så jag hämtar lägget och han kollar på mig så frågar han vem som bor där och jag säger att det är jag. Han kollar på mig och frågar vad vi gjort jag sa att vi har haft fest och han tittar på mig och säger då ”jasså med näsan eller”. Danne tar bort mig eftersom jag är helt fluddrig och så sköter han snacket med snuten. Jag får då veta att negrerna som va i lägenheten kom från Malmö och de va efterlysta, när jag och Danne gått och lagt oss så hade det blivit bråk med några som va skyldig dem pengar så de hade tagit min yxa och gått till de här snubbarna och börjat slå sönder dörren med yxan varav att deras grannar ringt polisen. Och självklart så sprang de tillbaks till mig och där fick snuten tag i dem. När snuten gick med killarna från Malmö så va jag så rasande så jag kastade ut allihopa från lägenheten.  Efter en stund så kom Kalle och Olle tillbaks , de hade glömt en sak sa de och sprang in i mitt badrum. Jag följde efter och i ett rör hade de gömt tablett askarna det va piller för minst tre hundra tusen i det röret. När de försvunnit så städade jag upp och försökte fixa hemma. Man kan tro att jag borde ha lärt mig av det men icke jag fortsatte med droger i några månader till innan jag fick nog.  Jag vaknade en morgon efter att jag har tagit schack i ca 7-14 dagar i sträck och när jag skulle kliva ur sängen så ramlade jag ihop. Mina ben orkade inte bära min kropp eftersom den inte fått nå mat i sig utan bara vätska, jag lugnade mig och försökte få i mig något sen fick jag hjälp och ringde till Soc. För jag behövde hjälp om jag skulle överleva det här. De kom hem till mig efter någon dag och så hade vi möte för att se hur vi skulle fixa till mitt liv, jag mins att de fråga om jag ville skriva in mig på avvänjning men jag sa att jag skulle klara det själv och de kan ju inte tvångs skriva mig så det va bara för dem att se glada ut. De hjälpte mig med en stödperson som kom två gånger i veckan och hjälpte mig med vardagliga saker som att betala räkningar och bara så jag hade någon att prata med. Jag lyckades sluta med droger ett tag men självklart så åkte jag dit på det igen, det är inte lätt att sluta och jag hamnade där igen ca ett år efter att jag slutat men då höll jag på i ca en månad sen fick jag lov att välja mellan mitt liv med killen eller drogerna eftersom han va emot skiten. Nu har jag varit drogfri i många år men riktigt drogfri kan man väll inte kalla mig för eftersom jag vet att skulle jag hamna någonstans där det finns schack så kan jag inte säga nej även fast jag har så otroligt mycket att förlora. Men jag har hittils inte tagit något på många många år, så på det viset kan man kalla mig drogfri.

 Med denna berättelse så kanske ni kan se in på en missbrukares liv och kanske förstå lite mer för jag vet att många har idiotiska tankar om den biten. Som senast jag hamnade i en diskussion så fick jag höra att alla tjejer som tar droger är horor och knullar med allt och det säger jag på en gång att så är det absolut inte. Är du en lösaktig tjej innan så visst då är det inte konstigt att man har sex högt och lågt men om du inte är en sådan person så släpper du inte till hur som helst. Visst blir man mer sexuell i kroppen men det betyder inte att du gör vad som hälst och även fast mycket försvinner av minnen och så vidare så betyder det inte att du gör vad som hälst.

 

Jag berättar inte det här för att skämma ut min familj utan för att folk ska veta vad som kan hända och kanske förstå varför man börjar eller inte slutar med droger. Jag skäms över den här tiden men samtidigt så har jag lärt mig massor av den.

 

Några av de droger jag tagit!

 

Tro mig när jag säger det här, snälla ni prova inte även fast ni är nyfikna för man fastnar så lätt i skiten. Många säger att hasch inte är beroendeframkallande men visst fan är det de, det va inte något som jag blev beroende av för jag är mer droger med uppåt i men vissa behöver bara prova en gång och sen är det kört och tro mig det är inte lätt att komma ur det. Sen får du massa jäkla bieffekter av det, vissa droger pajar hjärnan totalt vissa droger får du svamp i hjärnan av och andra blir du bara allment nere av. Vanligast är att du har dåligt minne för du pajar hjärnan så pass, hjärnstopp kallar jag det för och visst det är värre i början och det blir lättare desto längre tiden går men det kommer alltid att finnas något där som har pajats för dig. Du blir aldrig helt återställd, många som slutar tar till annat och vanligast är ju alkoholen. Byta ut den ena drogen med den andra, så snälla tänk en extra gång innan ni provar en drog ok

 


Vad är kärlek?

Kärlek är nästan omöjligt att beskriva. Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och kan variera från var gång man blir kär.Det finns många olika slags kärlek. Föremålet för ens kärlek behöver inte vara en annan person, du kan älska en hund eller katt precis lika mycket som en människa. Många älskar även sina föräldrar och syskon väldigt mycket. För många innebär kärlek det de känner för en annan person.

För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång.

En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman.

Kärlek eller förälskelse?

Det kan vara svårt att veta om du verkligen är kär. Kanske är du förälskad, bara lite intresserad eller kanske mest tänd. Ena dagen kan du känna dig förälskad i en person för att nästa dag vara jätteförälskad i en annan. Är det då kärlek?

Många tycker att kärlek är först när man känner varandra väl och accepterar varandras bra och dåliga sidor medan andra tror på kärlek vid första ögonkastet. Vad som är kärlek eller inte kan bara du själv avgöra. Kärleken är individuell och ingen har rätt att säga att det ska vara på det ena eller andra sättet.

Kroppslig och social kärlek

Rent fysiskt sätter kemiska processer igång i kroppen när vi blir kära. Detta kan delvis förklara känslan av rus och glädje. Men kärlek är så mycket mer. Det handlar om förväntningar, längtan, förhoppningar och drömmar. Redan när vi är små läser de vuxna sagor för oss om evig och sann kärlek. Vi leker mamma, pappa, barn och härmar de vuxnas kärleksbeteenden.

Det är inte underligt att allt ställs på ända när vi blir kära. Vi inser plötsligt att drömprinsen inte kommer på en vit springare utan på en grön cykel. Drömprinsessan kanske har både finnar och dålig andedräkt. Man kan inte säga exakt vad som ska hända när vi blir kära. Hur vi reagerar beror på förväntningar, personkemi, känslor och bakgrund.

Första kärleken

Första kärleken kommer när som helst i livet. En del blir kära på dagis och en del först i vuxen ålder, men tonårstiden är ofta en tid då kärleken blomstrar ordentligt. Man får en chans att testa sina känslor på en eller flera personer. Ibland nöjer man sig med att bara titta och drömma och man kan leva en hel vecka på att "hon såg på mig". Ibland får man chans att bli ihop med den man är kär i. Det kan vara en fantastisk upplevelse. När man blir ihop med sin prins eller prinsessa övergår sagan till verklighet och en helt ny tid i livet börjar.

 

När familjen bestämmer över kärleken

I en del kulturer väljer föräldrarna vem barnen ska gifta sig med. Det kan då bli problem om barnet blir kär i någon annan. Oftast blir det mest problematiskt för döttrarna eftersom de förväntas vara oskulder då de gifter sig. Det kan vara mycket jobbigt för barnen och föräldrarna i familjer där man har olika åsikter om relationer.

 

Det är så otroligt mycket runt kärlek så man skulle kunna prata om det i evigheter.

 


Söndagen den 19/7-09

Hej hej!

I dag har vi mest tagit det lugnt och bara slappat men vid 17 tiden då det slutat regna så åkte vi till Skälby för att gå i skogen med Nova. När vi kom dit så blev hon helt eld och lågor, hon sprang omkring och nosade för fullt sen lekte hon med en gren och det va kul en stund men på väg till bilen så hittade hon en pinne som vi kastade och hon sprang omkring och hade så otroligt kul. Ja så pass kul att hon inte märkte att det regnade men när vi kom hem så ville hon bara in för då helt plötsligt så la hon märke till regnet. När vi kom hem så lagade vi mat och kollade på Cesar sen gjorde vi milkshake och gav Nova ett grisöra och det älskade hon må jag säga man hon har bitit på grisörat i ca 4 timmar och det märks knappt att hon tuggat på det…Nej nu ska jag sova ha det bäst.

 

Dagens bilder!

Nova biter på sin krabba och vad hittar jag på golvet jo hennes tand.

Henke sitter och läser Vc forumet som alltid.

 

Vår frukost!

 

I Skälbyskogen!

 

Hemma igen!

 

Kärlek till er alla!

 


Lördagen den 18/7-09

Hej hej!

Susan kom förbi och provade kläder hos mig och när hon va klar åkte vi till IBBES och köpte mat och sen åkte vi raka vägen till svärmors stuga, när vi kom dit så käkade vi salladen vi köpte och sen satt vi mest och snackade. Jag och Maggan gick ner till toan och på vägen tillbaks så stannade vi till vid en av grannarna så Nova fick lite godis. Sen va vi kvar en liten stund och så åkte vi hem till syrran och då blev det fika med kaffe/te och vatten melon. Vi snackade massa och skrattade i mängder sen åkte vi till Joker och handlade lite och så åkte vi hem för att äta kvälls macka och titta på film. Nu ska vi gå och sova och Henke gick precis ut med Nova en gång till så man kan sova i lugn och ro i morgon.

Dagens bilder!

Hos svärmor!

Maggan

 

 

Bilder på Maggans stuga samt tomt!

Nova storm trivs!

 

Hos syrran och Anders!

Deras udda matta och gardin, det blev snyckt men när man såg det separat så trodde man det inte!

 

Ha ha ha så hon gör!

 

Älsklingen Nova!

 

Kärlek till er alla!


GRATTIS GRATTIS!

GRATTIS mamma på 57 års dagen!




Tiden går, och ännu ett år,

har gått, i ditt liv,
fyllt med händelser,
i stort som i smått.
Till din ära må fåglar flyga,
över nationen,
och sprida sång och yra.

Fredagen den 17/7-09

Hej i dag fyllde min mamma Gerd 57 år, vi va bjudna hem till syrran där hon gjort mat åt mamma och sen har vi alla köpt blommor till henne. De hade gjort grillspätt med korv och kött, lök, svamp och paprika på. Sen fick vi potatisgratäng och diverse till, när vi ätit så blev det efterettt och då va det tårta som syrran gjort och när vi fikat klart så pratade vi en stund sen ville jag hem för jag är inte på mitt fulla esse i dag. Henke tvättade när vi kom hem och sen åkte han till garaget med Risvall, jag gick över till Sandra L med barnkläder och så stannade jag där en stund. Jag och Nova gick hem vid 21 tiden och sen vid 21:30 så åkte jag , Henke och Risvall i väg för att anmäla inför race som va i kväll. Det va skitkul att titta på och så fick man annat att tänka på så det va skönt men så kom vi hem och jag vräkte ur mig något så jag och Henke började diskutera och det kändes jobbigt för som sagt man kan aldrig visa sin svaga sida. Nu ska jag sova så hoppas vi på en bättre dag i morgon.

 

Dagens bilder!

 

Hos Sandra L!

Sussan/ Sandras lilla syster

 

Sandra och William

 

 


Hat Hat och mer hat!

Hat och besvikelse är något av det värsta som kan inträffa tycker jag, hur kan man lyckas hata en människa så otroligt mycket? Jag ställer mig den fråga om och om igen men får inget bra svar på varför jag inte kan få bort dessa känslor. Jag har blivit så sviken av en person och jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag har sådana starka HAT känslor och jag är så otroligt ledsen hela tiden inombords. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra för att jag ska sluta känna så här. Jag visste att X som jag kallar personen för är manipulativ men jag trodde aldrig att jag skulle råka ut för det. Att X klarar av att leva med sig själv det förstår jag inte och jag vet att många tycker att jag ska ignorera det men det är så otroligt svårt för det gör så otroligt ont eftersom jag själv alltid har försvarat X . Men man lär så länge man lever och tro mig nu har jag lärt mig en läxa men som man säger ” SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA” Så förhoppningsvis så får X tillbaks på ett eller annat sätt. Jag kommer i alla fall inte att sänka mig så lågt som X har gjort men samtidigt så kan jag inte lova att jag kommer att stå ut med så mycket mer av X. En vacker dag kommer det att smälla om inte X låter mig vara och då blir det inte en rolig historia för X. Vuxen eller inte men som sagt hur mycket ska man behöva stå ut med? Jag står inte ut med mycket mer, det ända jag vill göra är att skrika rakt ut och bara låta tårarna rinna men jag vägrar låta någon se mig besegrad. Det är att visa sig svag, och jag gör det inte så jag får bita ihop och lossats om som inget har hänt eller att det inte berör mig. Men det är inte lätt, nej som sagt HAT är svårt att få och det är ett sådant starkt ord men tyvärr har jag hamnat där nu.  Folk säger till en att vara stark och att allt kommer att ordna sig och visst kommer det att göra det men hur stark ska man behöva vara egentligen??? Man har inte hur mycket styrka som helst i sig och min gräns har passerat för länge sedan. Man blir mer och mer inbunden i sig själv och det ser folk som en styrka men i själva verket så stänger man bara in sig i sig själv och det är så otroligt svårt att komma ur det och hitta tillbaks igen. Jag va väldigt inbunden i mig själv som tonåring och det tog många många år att komma till baks och må bra och nu håller jag på att hamna där igen. Nej som sagt jag ska försöka vara stark ytterligare en gång till, SUCK.

 


Torsdagen den 16/7-09

Hej hej!

I dag har det varit mycket, det började med att Sandra L väckte mig i morse och jag va så jäkla bakis men tog mig ändå upp för att göra mig klar inför att åka till syrran. Jag och Nova gick på bussen vid mig så kom Sandra med William vid deras busshålls plats. Vi snackade lite och då fick jag reda på att det skulle grillas hos syrran, bakis som jag va så såg jag inte fram emot en massa folk. När vi kom dit så va Maria med alla tre barnen och sambon Nicklas där sen va även Anette med sonen Adam där och även Linda med dottern Ida samt Nickes bror. Jag hälsade på alla och tog det relativt lugnt i början, Anders kom vid 12 tiden och då sattes grillen på sen dök även Henke upp efter en liten stund. Vi grillade och sedan käkade vi ute på altanen. De hade tagit ut matbordet så det blev ett ända lång bord, efter maten så kände jag mig lite bättre men va fortfarande seg i kroppen. Henke åkte tillbaks till jobbet när han ätit och vi andra fixade med ungar och efterätten, jag och Sandra gick upp till lekrummet med småttingarna och de två större pojkarna va och lekte i parken. Sen kom grabbarna upp och lekte lite med barnen, när vi fikat så tog vi bort allt och så satte vi oss ute och spelade ett spel. Killarna vann men det blir säkert revansch någon dag nästa vecka får man hoppas, vid fem så åkte alla hem och då va det bara jag och Nova kvar. Vi la oss i tältet och där tvärslocknade både jag och Nova. Sen satte vi oss och käka lite innan Henke kom, syrran värmde mat till honom och sen drack de kaffe innan vi åkte hem. När vi kom hem så poppade vi popcorn och kollade på Tranceformens i Blue Raye , Henke har lagt sig och det ska även jag göra nu. Tusen tack för en kanon dag i dag syrran puss!

 

Dagens bilder!

 

Lek och bus!

 























Kärlek till er alla!




Onsdagen den 15/7-09

Hej hej!

I dag har jag varit hemma och tvättat sen gick jag och Nova till skallberget för att lämna ett brev till mimer och då mötte vi upp Sofia. Jag och Nova följde sedan med Sofia för att hämta böcker som hon beställt och sen följde vi med henne hem. Hon bjöd på vin så vi satt mestadels i solen och drack sedan så ringde Henke och då åkte vi iväg för att hämta kort på ICA Ettan och sen åkte vi hem för att hämta hund mat. När vi va klara med det så åkte vi hem till Sofia och Gugge för de höll på att grilla och vi käkade sen lånade jag lite kläder av Sofia och så körde Henke oss till Tidölindö för Hanna och Elin skulle grilla. När vi kom dit så kom deras polare med en rottis/schäfer blandning så Nova fick sitta i buren en stund sen släppte vi dem lösa på tomten. Det va lite spänt i början men sen släppte de loss båda två, vi satt ute och drack och snacka sen gick vi in för det va för mycket mygg. Henke kom och hämtade oss vid 23:30 tiden för då va han klar med lillebror. Nu är vi alla hemma där vi ska och jag är aprak men ska hoppa in i duschen så jag nyktrar till för i morgon ska jag till syrran med Sandra L och Maria med diverse barn, ha det göt nu!

 

Dagens bilder!

Hos Sofia och Gugge!

 

Hos Hanna och Elin!

 

Nu har vi gått in,  för det är för mycket mygg ute!

Gulliga Elin!

 

Underbara Hanna!

 

Fulla Sofia, ha ha ha!

 

 

Nova har jätte roligt!

 

Alla e sammlade förutom jag som tar kortet!

 

På väg hem!

 

Kärlek till er alla!


Tisdagen den 14/7-09

Hej hej!

I dag så har det varit ganska lugnt, jag åkte hem till syrran vid 11:30 sen har jag varit där hela dagen. Jag och mamma har sytt gardiner eller rättare sagt en gardin och fållat massa andra gardiner. Sen har vi hjälpts åt med lite allt möjligt och Nova har varit på tomten och bitit på massa pinnar, Henke kom vid 19 tiden och sen vid 20 tiden så kom Mathilda med familj över. Vi fikade en stund och snackade massa så det blev mycket skratt sedan åkte jag och Henke hem. Vi käkade medans vi kollade på tv och nu ligger han i soffan och sover, jag ska ut med Nova och sen kasta mig i säng, ha det gött.

 

Dagens bilder!

 

Nu har Mathilda med familj kommit!

 

Kärlek till er alla!


Måndagen den 13/7-09

Hej hej!

I dag har jag haft jätte trevligt, det började med att jag och Nova tog en promenad med Sandra L till Ö&B  sen på vägen hem så skulle vi till ICA Ettan men det va för varmt för Nova så vi gick hem till mig och käkade lite glass medans vi kollade på Patrik 1.5. Fan den är så otroligt rolig, Henke kom hem vid 16 tiden och hade sådan yrsel så han gick och la sig. När filmen va slut så gick Sandra och William hem och jag kastade in mig i duschen sen väckte jag Henke för att kolla om han skulle med men han mådde skit dåligt. När han reste sig så ramlade han in i garderoben för han va så yr men efter mycket om och men så ville han följa med så han gjorde sig klar och så åkte vi hem till Hanna och Jason. När vi kom dit så hade de gjort mat så vi käkade gott och vi pratade massor sen bjöd de oss på milkshake och när vi druckit det så gick jag och Hanna ut med Nova. När vi kom in så kollade vi på bilder från när Hanna va i Thailand och sedan från USA. Vid 22 tiden så åkte vi hem, det va kul att se hur de hade fått i ordning i lägenheten och bröllops presenten va jätte fin och passade verkligen in i lägenheten. När vi kom hem kollade vi lite på tv sen gick vi och la oss. Jag fick plötsligt så grymt ont i huvudet så när vi la oss tog jag två Ipren och sen försökte jag sova.

 

Jag har gjort mig klar och nu är vi på väg!

 

Kärlek till er alla!


Söndagen den 12/7-09

Hej hej!

I dag har jag varit så otroligt bakis, Henke fick ta hand om Nova för jag mådde pyton hela natten och somnade inte förrän kl va närmare 11 på morgonen och sen sov jag fram till kl va närmare 14 innan jag vaknade men va kvar i sängen till kl 15. Sen har det bara varit promenader ut och sen legat i soffan och tagit det lugnt, vid 20:30 åkte vi hem till syrran för att hälsa på en stund och vi snackade lite sen åkte vi hem ca 22:00 för jag va helt slut i kroppen. När vi kom hem så käkade vi macka och sen la jag mig för att kolla på film och Nova ville också va med i ett hörn så hon la sig på mig och där låg vi halvt döda båda två innan vi kastade oss i säng.

 

Dagens bilder!


De har gjort om i lekrummet!

Jonathans nya boll hav, han älskar det så nu ska syrran köpa mer bollar till den.

 

Nova är lite busig!

 

Hemma igen!

 

All kärlek till er!


Lördagen den 11/7-09

Hej hej!

I dag har vi varit ute i Dingtuna hos Ulf och Annett, det har grillats och alla söner med deras respektive va där. Det va jätte trevligt och när kl närmade sig 18 så åkte vi till Skallberget för att lämna av Danne och Emma för de skulle till bekanta och sen hämtade vi upp Sofia hemma hos henne. Henke körde ut oss till Tidö Lindö vi skulle hem till Hannas föräldrar och festa och det va jätte kul.  Vi drack och när vi kom va vi väll ca 15 pers men senare mot kvällen så va vi närmare 30 pers och vi satt ute på verandan medans Nova lekte med er rottis tik på 4 år och sen när hon sovit en stund så hade rottisen gått hem men då hade det kommit en labb tik på 18 månader och de hade jätte kul ihop.  Henke kom och hämtade vid 03:10 tiden så vi va väll hemma vid 04 tiden. Nova gick och la sig och även jag och Henke men det må jag säga jag mådde ju som jag förtjänade, natten och morgonen blev tuff för mig.


Dagens bilder!

Nova har legat brevid mig och sovit, ha ha Henke han ta kort på henne.


Hemma hos Henkes pappa!

Ulf och lilla Zigge

 

Sandra S och Anette är grill mästarna!

 

Emma med sonen Zigge

 

Danne!

 

Grymt fin bild på Zigge och Henke!

Tog på Henke, Celine och Zigge som blev bra men pga mammans önskan om att hon inte ska vara på bild så kommer inte den bilden upp.

 

På fest!

Hanna!

 

Sofia!

 

Ha ha fulla men glada!

 

Hanna med systern Elin!

Nova har jätte kul med vovven

He he ja hä e man helt aprak!

 

Henke trött men glad!

 

Sofia mår kalas!

 

All kärlek till er!



Fredagen den 10/7-09

Hej hej!

I dag har jag varit hemma hela dagen, när jag gick upp så låg Nova bredvid mig i sängen och vi gick upp och tog en promenad sen satte jag mig framför datorn och då fick jag helt plötsligt ett mess. Jag kollade och då va det från ICA Ettan och det stod att vårat paket hade kommit så jag snackade med Sandra L och hon och sonen följde med till affären så jag kunde ta med mig Nova sen gick vi hem efter att Sandra köpt sitt och jag gjort mitt ärende. Hennes kompis kom precis när vi va framme vid Sandra jag sa hej då sen gick vi vidare hem. När vi kom hem så satte jag mig vid datorn och så ringde jag upp svärmor/Maggan och vi pratade i ca 1 timme, när vi la på så gjorde jag mig klar och Henke kom hem. Vi åkte till garaget för att lämna däcken och fälgarna han köpt till bilen sen åkte vi till IBBES och hämtade maten och sedan vidare hem till Maggan. När vi kom dit så pratade vi lite och så käkade vi, när vi käkat klart så gav Maggan lite mat till Nova och så tog jag och Maggan en promenad med Nova och det va så grymt skönt ute så det va perfekt väder för att gå i . När vi kom hem så låg Henke i soffan och sappade på tv vi kollade på halv åtta hos mig medans vi pratade lite. Sen vid 21 tiden så åkte vi hem, när vi skulle hem så åkte vi till affären för jag skulle posta lite saker sen åkte vi hem och satte oss framför tv och nu ligger Henke och sover och det ska jag också göra snart.. Ha det gött nu!

 

Dagens bilder!

Nova är på väg ner från sängen!

 

Nova blev så glad när husse kommer hem!

 

Nu är vi vid garaget och lämnar däcken!

 

Hemma hos svärmor!

 

All kärlek till er!


Vänskap

V Ä N S K A P

Vänskap 
är ingenting man får
den blir till som en gåva
att vårda som ett smycke
ovärderligt.

Vänskap
är trygghet,
omtanke när dagen blir svår
ger ro i oro,
tänder ljus i mörker.

Vänskap
kräver inte
den ges frivilligt
utan baktankar
giv din vänskap som gåva
och du finner glädjen.




Kärlek & vänskap

Relationerna med kompisar, pojkvänner och flickvänner är för många en viktig del av livet.

En vänskap kan kännas mysig och trygg och en annan kan kännas jobbig och krävande. För vissa är det en självklarhet att ha kompisar medan andra inte tycker att de har några. Kärlek kan vara härlig och rolig, men lika gärna smärtsam och ge känslor som svartsjuka och oro. Att bli ihop med någon kan vara det man längtar efter mest av allt, eller så kan man längta mest av allt efter att göra slut.

 


Migrän


 

 

Älskling jag tänker på dig när jag ser dig må så här dåligt. Jag är ständigt orolig när dina migrän anfall börjar eftersom jag inte kan släppa det du och din mamma pratade om när det gällde ådran. Så jag lider med dig och samtidigt är jag i ständig skräck att det ska hända något!

Puss min älskade, mitt liv , mitt allt!

 


 


Torsdagen den 9/7-09

Hej hej!

I dag så har det varit jätte segt, jag klev upp strax före kl 07:00 i morse och då gick jag ut med Nova i det regniga vädret sen satte jag igång att plocka lite här hemma medans Henke gjorde sig klar för att åka till jobbet. Mina cigg va slut så han åkte och köpte cigg åt mig innan han stack till jobbet, jag började tvätta och sen satt jag framför datorn ett bra tag. När kl va närmare 11 så började jag göra pankakor för Henke ville ha det i dag, han kom hem strax före 12 och då käkade vi sen la vi oss i soffan en stund och vilade innan han åkte tillbaks till jobbet. Jag somnade med Nova på mig i soffan och när jag vaknade så hade hon hoppat ner och antagligen lagt sig i sovrummet för hon kom därifrån när jag vaknade. Vi gick ut och sen satte jag mig vid datorn igen och rätt som det va så kom Henke hem, jag trodde han skulle till garaget i dag men eftersom jag valde att vara hemma så ville han det med. Jag gjorde mat till oss så vi käkade vid 17:30 tiden och så somnade han i soffan efter maten, han vaknade vid 19 tiden och gick in i sovrummet för han kände av sin migrän och där har han legat resten av kvällen. Nova har varit uttråkad som sjutton och det har väll med att jag försökt hålla henne lugn så Henke skulle kunna sova. Jag satte mig och kollade på film den heter NEVER BACK DOWN och jag tyckte den va jätte bra så den rekommenderar jag om man gillat fait filmer. Nu ska jag lägga mig så får vi hoppas på en roligare dag i morgon.

 

Dagens bilder!

Jag har gått ut på framsidan för att röka så jag slipper störa Henke när jag vill ut på balkongen!

 

Trött och utråkad!

 

Filmen!

 

All kärlek till er!


Onsdagen den 8/7-09

Hej hej!

I dag kom Henke hem på lunch i gen och det va jätte trevligt, vi somnade i soffan efter maten och så gick vi in i sovrummet när vi vaknade till för att vila mer där inne. Men när vi lagt oss till rätta och precis höll på att somna så ringde hans jobb så han åkte iväg. Jag och Nova fixade lite här hemma och så va vi ute på en promenad och hon stormtrivdes. Når vi kom hem så snackade jag med syrran och fick då höra att Emma och Lexi va hemma hos dem så jag ringde Henke för att be honom skynda sig hem från jobbet så vi skulle hinna dit och träffa dom innan de åkte eftersom jag inte träffat Lexi på flera år och även Emma. Lexi är en av Daisys valpar så hon är fem år gammal och hon va den minsta i kullen så hon va ju mindre än Daisy men resterande valpar blev lika stora som pappa Aladdin och de är höga må jag säga. När Henke kom så körde vi Sofia och Gugge till systemet för de skulle köpa 4 plattor öl sen körde vi hem dem och åkte raka vägen hem till syrran. När vi kom dit fick Nova sitta kvar i bilen eftersom hon fortfarande ska hålla sig lugn, man fick ett härligt välkomnande. Lexi kom springandes och skällde ut oss men jag bara gull pratade med henne eftersom jag vet att det är bara varnings skäll så ägaren ska veta att det kommer någon. När hon kom fram blev hon jätte glad och jag må ju säga fan vad hon har blivit stor, Lexi är den ända som liknar Daisy i ansiktet och det va så härligt att träffa henne. Jag såg Daisy framför mig så jag fick tårar i ögonen när jag gosade med Lexi, fan jag saknar Daisy så otroligt mycket. Vi busade lite med bollen sen åkte dom hem och jag släppte ut Nova så åkte jag, syrran och mamma iväg till Erikslund för att handla lite och när vi kom tillbaks så låg Nova på soffan ute på altanen och de andra va på övervåningen och lekte för fullt med barnen. Vi gjorde kvälls fika och syrran fixade deg till bullar så när vi fikat klart så började hon baka dem. Jag och Henke åkte hem och så gav vi Nova mat och Henke satte sig framför datorn, jag tog ut Nova och självklart så började det spöregna så det va snabbt in igen. Sen har jag plockat lite här hemma innan jag ringde och prata med kusin Daniel. När vi la på så ringde Sandra C så vi pratade en stund och nu sitter jag framför datorn och bloggar..ha ha ha.. Så ringde Sofia mitt i allt och så började vi diskutera lördagen då vi ska på grill fest, det är så otroligt kul att man börjar lära känna hennes kompisar. Jag diggar Hanna som vi ska till hon är en tjej med skön personlighet och det är kul att träffa henne igen. Nej nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på film ha det gött nu!

 

Bilder!

Lexi och Emma!

 

Syrran och Lexi!

Jag får tårar i ögonen när jag ser henne!

 

 

Jonathan ville att jag skulle ta kort på honom!

 

Mor och dotter!

  

Daisy 6 år gammal!



Lexi 5 år gammal!


 

ALL KÄRLEK TILL ER!

 

 


Tisdagen den 7/7-09

Hej hej!

I dag så kom Henke hem och käkade så det blev kyckling och ris till middag sen körde han mig och Nova till syrran. Nova låg på tomten medans jag, syrran och Anders höll på i garaget och städade lite, Jonathan vaknade vid 14 tiden så då va han också i garaget med oss. När Mathias sedan vaknade så åkte jag och Anders till återbruket för att kasta allt skräp som syrran inte ville ha kvar. Sen när vi kom tillbaks så började syrran med maten och Henke kom strax efter, vi käkade sen åkte vi till IKEA för att köpa ramar men Nova fick vara kvar hos syrran undertiden för det va så varmt ute och vi ville inte ha henne i bilen. När vi kom tillbaks så låg Nova i soffan och sov, syrran höll på att baka bullar så vi stannade kvar. När det va klart så bjöds det på bullar och jordgubbar det va jätte gott, sen började jag knäppa kort på Jonathan för han ville det så han poserade på cykeln och på traktorn sen kom mamma och strax efter det så kom Matilda och Signe. Vi la in Nova i buren inne i vardagsrummet så hon inte skulle busa med Signe och det är första gången det är en hundkompis som kommer och hon inte får busa så det va gnäll ett tag i buren men sen la hon sig och sov. Vi satt ute på altanen medans det regnade det va så mysigt, när klockan va närmare halv elva på kvällen så åkte vi hem och jag började fixa med ramarna medans Henke satt vid datorn sen tog jag ut Nova och så va det sov dags.

 

Dagens bilder!

 

Jonathan poserar!

 

Syrran bakar bullar!

 

Nu är det fika!

 

Nu har Matilda och Signe kommit!

 

Nu regnar det ute!


Jag och syrran provar en hetta mössa och jag må ju säga att alla fick sig ett gott skratt!

Syrran!

 

 

Jag rog kort på målnen!

 

Så har vi Signe igen!

Ha ha här får hon staffe ryck! ASG:

 

All kärlek till er!


Måndagen den 6/7-09

Hej hej!

I dag har det varit en riktig slapp dag, Sofia kom hit vid 12:40 tiden och vi satt på balkongen och snackade lite innan hon åkte hem för att hjälpa mannen med städningen. Jag och Nova sprang ner till tvätt stugan och sen tog vi oss en kort promenad, när vi kom in så började hon leka för fullt så jag försökte lugna ner henne för hon ska va försiktig nu i några dagar så man kan se om benet blir bättre. Sen va det dags att gå ner igen och då följde Nova så glatt med och så blev det ytterligare en promenad. Jag har varit nere 3 gånger och Nova har varit med alla gångerna och sen har vi varit ute i samma veva, när Henke kom hem vid 16:30 så va han trött så jag lagade lite mat till honom och så somnade han i soffan efter att han ätit. Nov ligger i våran säng och sover för fullt så det är ganska tyst och skönt här hemma tycker jag, nej nu ska jag ner och hämta upp kläderna sen är det dags att göra sig klar för vi ska iväg och handla lite mat sen blir det väll lugnt resten av kvällen kan jag tänka mig. Ha det göt nu!

 

Mina sömn tutor!

 

All kärlek till er!


Söndagen den 5/7-09

Hej hej!

I dag har det varit en seg dag, när jag kom hem från utställningen i går så gjorde jag mig klar för Sofia skulle komma över på middag och alkohol. Det blev en kanon trevlig dag och när kl va närmare 23 så fick vi för oss att vi skulle ut och parta så vi gjorde oss klara för att dra ut på krogen. Nova låg och sov i sängen med Henke när vi stack, vi gick till bussen men eftersom det är det här jäkla Power Meet så är ju all trafik försenad så det slutade med att vi tog en taxi ner. När vi kom ner så gick vi till BMB och där va Sofias lille bror. Vi dansade och drack sen va vi även ute på balkongen och terroriserade hennes lille bror som försökte ragga upp en grymt söt tjej. När de stängde så gick vi till Mc Donalds och jag köpte en vatten och Chili Ches sen gick vi för att ta oss en taxi hem men det visade sig vara svårare en något annat. Det va massor med folk ute och alla ville tydligen hem samtidigt, vi väntade på taxi i ca 50 min sen haffade vi bara en som kom på vägen. Sofia blev tokig och skrek och gormade eftersom taxin som vi beställt och suttit och väntat på tog upp ett annat par. Vi ringde bolaget och de fick ju höra va de hette och sen skulle de skicka en ny men då han vi haffa en egen taxi så jag va hemma vid 03:10 och Sofia vid 03:15 så det va skönt att man inte va allt för sen hem eftersom det brukar kunna bli jobbigt när man druckit som vi gjorde. Jag la mig och fick fylle frossa men i morse så mådde jag inte ett dugg dåligt va lite seg i kroppen men det va också allt. Henke kom in och så började vi prata om vårat bråk och allt så efter mycket om och men kom vi väll fram till att vi ska försöka en gång till och att jag ska försöka tagga ner med mitt temperament och han ska börja ta egna isiativ när det gäller hushålls arbetet så jag slipper tjafsa med honom om det. Vi har mest legat på soffan och i sängen hela dagen förutom när vi varit ute med Nova. Hon har slutat halta men jag har pratat med min uppfödare och vi kom fram till att jag avvacktar i 4 dagar så Nova får ta och hålla sig lugna sen kan vi kolla om hon haltar något efter bus och vila den femte dagen. Skulle så vara fallet så blir det veterinären annars klarar vi oss från det, det är så kul för Nova har börjat få sina nya tänder och hon är ju så söt med blandade tender i munnen.  Nu på kvällskanten så fick hon sitt staffe ryck så vi la in henne i buren och vad tror du inte hon gjort med den. När Henke kom in så såg han att hon flyttat hela buren, ja hon är bra underbar våran lilla älskling.


Gårdagen och dagens bilder!

I går!

Sofia har precis kommit!

 

Nova är ute på kiss runda!

 

 

Inne på krogen!

 

Fulla och glada utanför krogen!

 

I dag!

Min lilla fladdermus tjej!

 

Jag och Henke!

 

Äntligen har man blivit någotlunda fräsch!

 

Nova har mublerat om med att flytta buren i sovrummet!

 

All kärlek till er!

 

 


Lördagen den 4/7-09

Hej hej!

När jag vaknade så skulle jag göra mig klar för att åka till utställningen men när Nova skulle upp så ramlade hon ihop och då la jag henne i hennes säng så hon fick vila en stund för jag trodde att hon hade blivit stel men när vi skulle gå så haltade hon som sjutton. Vi åkte till Rocklunda men där va det ingen utställning så då gick vi mot Västerås hallen och som tur va träffade vi ett par med deras två staffar så vi följde med dem och då kom vi rätt. När jag kom dit så stod Laila och pratade med en kvinna och när de va klara så kom hon fram och kollade på Nova. De tyckte att hon va så fin och det måste jag hålla med om, det kom fram 4 st. till oss och frågade från vilken kennel hon kommer ifrån och då sa jag med stolthet Joddricks kennel. Nova låg mest hela tiden oh jag kollade på alla fina staffar och jag må ju säga det att Novas pappa och morbror är grymt fina. Diva gick det jätte bra för och även Azalea, när jag skulle gå så va det dags för Troja att ställas ut och det är Novas mormor. De hade med sig lilla Blazzie men som sagt hon är inte så lite längre ha ha ha. Dite fick vara hemma för hon skulle inte ställas ut och det är Novas mamma men gud va kul det va att träffa Laila och hennes man. De är så otroligt lätta att ha att göra med och hundarna är ju kanon fina på alla sätt måste jag säga. När vi åkte hem så började det självklart att regna men vi blev som tur va inte allt för blöta nej nu ska jag fixa med maten och göra mig klar för snart kommer tjej ligan hit vi ska kolla på film, äta gott och umgås. Ha det bäst nu och Laila tack för en trevlig dag..Kram på er i Lycke!

 

Dagens bilder!

But´s Charming Ruffians Takes Two To Tango "Tango" är Novas pappa!


Lyckades inte få så bra bilder på honom!




Novas morbror!










Novas morbror med sin ägare samt Azalea med ägaren Laila!


Novas mormor Troja!





Diva!







Azalea!




Diva och Azalea!

Azalea ställs ut!












Blandade Stafforshire Bullterier!

























Och så den vackraste av dem alla Nova!









All kärlek till er där ute!



Fredagen den 3/7-09

Hej hej!

I dag har det varit en jobbig dag, det började med att jag vaknade vid 13 tiden och va skit stressad för det behövdes städas eftersom Laila skulle komma och så skulle vi kolla på lägenhet kl 15 och så träffa Henkes familj vid 17 och där i mellan hinna träffa Laila. Jag och Henke började bråka om att han inte städat medans jag sov och att man alltid måste säga till honom att göra saker innan han gör det. För att göra något självmant det skulle aldrig falla honom in så jag gemförde honom med Anders och då flippade han. Han va trött på mig och jag skulle ta mitt pick och pack och dra, då gör jag det sa jag till honom och så drog han i väg men kom sedan hem och frågade om jag fortfarande va sur jag vägrade prata med honom. Han har sagt sitt och det är allt jag behöver höra, jag va ledsen nu känns allt mycket bättre. När Laila ringde vid 19 tiden så hade de precis kommit fram till hotellet i Västerås så de va trötta och då bestämde vi att vi skulle ses i morgon på utställningen. Jag tog Nova och så gick vi till bussen för vi skulle hem till syrran. Det är ju Power Meet i stan så vi fick vänta i 55 minuter inne i stan innan bussen åkte vidare mot Bäckby. Normalt så väntar bussarna in varandra och då handlar det om 10 min men inte nu inte, vi va framme hos syrran vid 20:50 och då höll de på att fika sen satte mamma igång med att plantera om krukorna som står på framsidan sen höll vi på med lite allt möjligt så det blev lite skratt i allt elände. Det började blixtra och dundra för fullt på Skälby och när mamma skulle hem så va det tänkt att jag skulle gå från henne med när vi skulle åka så började det spöregna så hon körde mig hela vägen hem i stället och det va ju lika bra för när jag lyte ut Nova och öppnade dörren bak så försökte hon hoppa in där eftersom det regnade så otroligt mycket. Satte mig framför datorn en stund sen gick jag och la mig.

 

All kärlek till er!


Torsdagen den 2/7-09

Hej hej!

I dag så åkte jag och Henke till Skiljebo för att kolla på en lägenhet och när vi va klara med det så åkte vi hem till syrran.  Vi hjälpte till med allt som behövdes fixas innan ljuspartyt skulle börja kl 18, mamma skurade golven i köket medans jag packade upp lite kartonger. Syrran och Anders åkte iväg för att handla mat och grill medans Henke va på övervåningen och tog hand om barnen. Sen fixade Henke och Anders grillen och jag kastade mig i duschen när jag va klar så hade Marita kommit, hon stod och packade upp medans syrran fick springa in i duschen och jaga strålarna. När vi va klara så kom Maria och Zebbe, Annett och Sofia, killarna va uppe i lekrummet med barnen medans vi fruntimmer höll på med ljuspartyt. När vi va klara med det så va det dags att fixa maten och grabbarna grillade medans vi fixsade med salladen och allt annat som behövdes fixas med.  Sen satte vi oss alla ute på altanen och käkade och snackade för fullt vi hade jätte trevlig och det va alkohol till maten. Zebbe gick iväg med Nova på en promenad och de hade jätte trevligt när de kom tillbaks så la sig nova i soffan bredvid mig och Maria och där låg hon tills vi skulle gå. När vi sedan kom hem så satte jag mig vid tv och Henke vid datorn sen va det sov dax.

 

Dagens bilder!

Marita!

 

Annett

 

Jag , syrran och Sofia!

 

Maria!

 

Zebbe hjälper Marita att packa!


Lite av ljusen som hon hade!

 

Daxs för grillning!

Mosters älskling!

 

Zebbe spelar på Henkes mobil!

Lilla Nova! Hon va helt slut av värmen! Hon va inte sig själv

Maria och Henke

Jag och Annett!

Ha ha Sofia!

Nu kommer syrran med skumpan!

 

 

All kärlek till er!

 


Onsdagen den 1/7-09

Hej hej!

I dag så tog vi det lugnt, vi tvättade vid 11 tiden och sen bokade vi tid till i morgon för att kolla på en lägenhet. När vi va klara så duschade vi och gjorde oss klara så åkte vi hem till syrran, vi va där i ca två timmar sen åkte vi till valpkursen och då va vi i skogen och fick köra sök och lite annat skoj. Hundarna fick en varsin påse med lite godis i och vi fick ett diplom samt skriva en värdering på kursen. Nova busade lite med en hund sen åkte vi hem till syrran igen, när vi kom dit så va alla på övervåningen och de höll på med att fixa lekrummet medans mamma målade klädkammaren vit.  Vi fikade lite sen började jag och syrran packa upp i bokhyllan samt hänga tvätt och annat, killarna lagade tvättmaskinen och fixade lamporna i vitrinskåpet. När vi va klara så åkte jag och Henke hem och käkade lite sen la jag mig framför tv i vardagsrummet medans Henke la sig i sovrummet. Nu ska jag gå och sova så jag orkar upp i morgon, vi ska ju kolla på lägenhet sen ska jag till syrran och hjälpa henne lite innan det kommer folk dit vid 18 tiden. Ha det bäst nu kram kram.

 

Dagens bilder!

 

Sitter ute på altanen och fikar!

Svättig och trött av värmen!

 

Nova njuter ute på tomten!

 

All kärlek till er!

 

 


Tisdagen den 30/6-09

Hej hej!

I dag så låg vi och drog oss ett tag i sängen sen va det bara att göra sig klar och så åkte vi till Ibbes och hämtade mat till oss allihopa. Vi åkte hem till syrran med maten och så satte vi oss och åt, när vi va klara med det så höll vi till ute på tomten dör Jonathan och Mathias badade lite sen lallade vi runt sen satte vi oss och fikade lite innan Henke åkte iväg. Strax efter att han åkt så började vatten kriget och det va mycket skratt och skrik, Jonathan hade vatten slangen och han sprutade ner mig hela tiden så jag ställde mig bakom syrran och höll i henne så hon fick massa matten på sig sen gjorde jag samma sak på mamma. När vi sagt till honom att det räckte så kom han och sprutade ner mig igen och mamma skrattade så jag tog den och sprutade ner henne varav att hon kom med baljan som hon fyllt med vatten så jag sprang in och gömde mig då gick hon in via tvätt stugan och jag smög fram och hällde ut vattnet i buskarna. När jag står böjd och vrider ur min kjol så kommer hon med en liten kanna som hon fyllt med vatten och häller det över mig. Jag blev dyngsur men vi hade kul, jag fixade lite med leksakerna och sen la jag mig på golvet uppe i lekrummet för att svalka av mig. När vi är där uppe så hör jag syrran prata med någon där nere och så visar det sig att det är mormor som har kommit. Vi fikar lite och sen snackar vi för fullt, sen när hon gått så börjar vi packa upp lite och så kom Henke efter några timmar. Jag fortsätter med att packa upp medans killarna är ute med Jonathan och Nova, en halvtimme innan vi åkte så kom Mathilda och hälsade på det va kul att se henne, hon har inte blivit så stor fast det inte är långt kvar innan hon ska föda. Vi åkte hem och kastade lite saker i Konttinen sen gick vi in och jag satte på ägg sen kastade jag mig in i duschen när jag kom ut va de inte klara så jag satte mig framför datorn och Henke hoppade in i duschen sen fixade jag kvälls fika och så kollade vi lite på tv. Sen satte Henke sig vid datorn och jag kollade på en gammal svartvit film på kanal 2, Henke gick in i sovrummet för att kolla på tv och självklart så somnade han. När min film va klar så skickade jag in Henke i badrummet så han kunde göra sig klar för natten se gick vi och la oss.

 

Dagens bilder!

Ugarna stormtrivs i deras pol!

 

Porr Nova ligger så fint i sin inhängnad nu på natten!


All kärlek till er!


RSS 2.0