Dagarna 100127-100129

Onsdagen den 27/1

Jag åkte ner på stan med syrran och Mathias efter att syrran lämnat Jonis på dagis, vi gick till Myrorna för att kolla efter en gammal hylla som jag kunde måla om och fixa upp för att sedan ha den i barnrummet med böcker men hittade inte någon sådan. När vi va utanför så intervjuade VLT oss sen gick vi till apoteket samt till Bokia i Sigma. När kl va 11 så gick vi till Mongoliska och satte oss vid ett stort bord för vi skulle möta upp Sofia T, Sofia E, Henke samt Hanna. Vi käkade och fikade lite sen gick jag och Sofia till Classe och syrran åkte hem, jag köpte ett fotbad så nu kan mina svullna gravvo fötter äntligen få njuta i varmt skönt bubbelbad.. Sen åkte vi hem, när jag kom hem vilade jag mig lite så kom Henke hem och mös lite innan jag kastade mig i duschen och sedan mötte upp Anette. Vi åkte hem till Maria på Ljusparty och det va riktigt trevligt må jag säga, när kl närmade sig 20 så åkte vi hem igen.  Jag och Sofia möttes upp med hundarna borta vid skolan så de fick leka av sig lite sen gick vi hem och jag tog det relativt lugnt.

MONGOLISKA

LJUSPARTY

LEKSTUND MED AXA OCH NOVA


Torsdagen den 28/1

I dag så mötte jag och Nova upp Sofia och Axa så fick hundarna leka av sig och när de hållt på ett bra tag så gick vi in till mig och fikade lite samt pratade om hundar och barn. Våra tankar och funderingar kring allt i dessa ämnen och något Sofia sa som va ganska intressant va hur mycket jäkla fördomar de har inne på familjeliv. De hade frågat om man skulle välja att rädda ett främmande barn före sin hund och då svarade ju Sofia att hon tar sin hund först och det kunde inte folk förstå. Hur kan man välja en hund före ett barn jo det sak jag nu förklara det är fan lätt. Om du inte är barnkär och du har inga egna barn utan bara hund så blir ju hunden som ett barn för dig så jag skulle göra samma sak om det inte gällde syrrans ungar förstås. Nej varför ska ett barn vara mer värd än ett djur???  Nog om det när Henke kom hem så gick Sofia och vi åkte och handlade lite Advocate samt lite mat sen va det raka vägen hem. Jag mötte upp Anette och Lucky senare på kvällen så då fick hundarna busa av sig lite innan vi gick hem.

SNÖKUL MED AXA OCH NOVA


Fredagen den 29/1

I dag kom Åsa på besök och det va jätte trevligt att träffa henne igen, vi fikade och pratade för fullt om allt och inget sen gick hon hem vid 11:30 tiden . Jag fixade mat så kom Henke hem vid 12 tiden, han hade ont i huvudet så han käkade och så åkte han tillbaks till jobbet. Jag gjorde mig klar så gick jag och Nova ut och busade lite i snön, när vi skulle hem så såg va att varje träd va fullsatt med fåglar och alla buskar va fulla med fåglar. Nova ville jaga dem men det fick hon inte så när vi kom fram till tomten så började hon busa i snödrivan som vi har på framsidan. När vi sedan kom in så han jag inte mer än sätta mig så kom Henke hem. Han la sig på soffan i gästrummet eftersom jag satt här inne och spelade på datorn, Nova blev ju självklart glad över att husse kommit hem så de la sig båda två men bara Henke somnade. När kl va 17:18 så vaknade Henke och då fick han göra sig klar för vi skulle åka till Mathilda och Tony. När vi kom dig hade syrran och familj redan kommit, vi fikade och snackade massor sen åkte jag och Henke till Ibbes och hämtade mat till oss och syrran. När vi va klara så åkte vi hem till syrran och då va båda ungarna vakna, de hade självklart somnat i bilen på vägen hem så de va inte så trötta. De va jätte goa och dansade och busade för fullt sen la sig Henke med Mathias i soffan och gosade medans syrran la Jonathan. När vi kollat klart på tv så åkte jag och Henke hem, när vi kom hem så gick Henke ut med Nova och sen tog han sig en citadon och gick och la sig. Jag satt och lallade runt på Facebook då jag helt plötsligt så att mamma hade gått med i det, vi satt och snackade på Facebook ett tag sen började jag blogga och nu tänkte jag kasta mig i säng jag med…

 


 

De tokiga fåglarna!

 

Bus hemma på tomten!

 

Gos med husse!

 

HOS MATHILDA OCH TONY!

Donna

 

Diva och Bella!

 

Diva ligger i mitt knä och gosar!

 

Nova blir avis på Diva!

 

 

 




Dessa dagar 100121-100125

Dessa dagar har det inte varit så mycket !

TORSDAGEN DEN 21/1

I dag så åkte jag ner för att gå till tandläkaren och sen va det en massa väntande innan de andra kom ner på stan. Jag gick in på Mc Donalds och tog en frukost sen bar det av till Försäkringskassan för att lämna in papper. När jag va klar så kom syrran ner så då följde jag med henne till Försäkringskassan och sen gick vi och mötte upp Mathilda och Johanna. När vi mötts så gick vi och käkade på Vivaldi och sen in i lite butiker innan vi gick vidare för att fika men när vi satt oss så kom jag ju på att jag skulle vara på Adecco kl 13 och hon v 12:50 så det va till att skynda sig. När jag va klar med det så köpte jag lite fikabröd och sen bar det av hem för att ta ut Nov a samt göra mig klar innan Pedro och hans tjej kom på besök. Nu kanske ni alla undrar vem Pedro är, jo förstår ni jag och Pedro va bästa vänner från 2-8 klass sen hände det lite så vi slutade umgås men så har vi tagit upp kontakten igen och i dag så kom han äntligen och hälsade på efter 16 långa år. Jag va självklart nervös eftersom det är så länge sedan vi sågs och allt men det gick jätte bra när de kom. Vi pratade gamla minnen och han berättade hur han haft det och hans tjej berättade vart hon bodde och allt, ja det kändes som förr inte kan man tro att det är 16 år sedan vi sågs inte. Och vi kommer att träffas snart igen hoppas jag, han bor i Malaga igentligen men är i Sverige för att plugga och träffa alla vänner och familjen så han kommer att vara här i ca 5 år sen får vi se om han flyttar tillbaks eller om han stannar. Henke va så snäll mot dem och jag va så stolt över att visa upp min älskade Henke för Pedro.

På försäkringskassan!

Mathias

 

Pedro med sin son!

 

FREDAGEN DEN 22/1

I dag blev jag bjuden på mat hos syrran, jag och Nova tog oss en promenad över vid 15:45 och normalt fall så brukar det ta 10 min att gå till henne men nu tog det nästan 30 min att komma hem till henne. Jag har fått så ont när jag går så det går sakta, när jag kom satt de redan och käkade och när jag försökte ta kort på mina älsklingspojkar så skulle de bara flörta med mig så bilderna blev ju inte de bästa..Henke kom när han slutat och käkade lite Tacos han med sen kom mormor och mamma över med kläder som mormor stickat åt våra må barn som vi väntar. Vi fick en söt tröja och en mössa så fina så. Jag ska be henne sticka fler tröjor i större stolekar hon är så duktig min mormor på både att sticka, virka och sy. Jag och Henke åkte hem efter en stund och tog det lugnt.


Så flörtar man för fullt!

 

Jag med min tjockis mage!

 

Nova bus!

 

Henke!

 

Den fina tröjan och mössan som mormor stickat!

 

LÖRDAGEN DEN 23/1

När jag och Henke hade varit i väg och handlat present till Sigge så åkte vi hem och käkade och sen åkte Henke till sin bror och jag åkte hem till syrran och Anders. De hade lagt barnen och när de va klara så åkte Anders i väg till affären medans syrran började med Pizzan. När den va klar kollade vi lite på tv samt käka sen satte vi på filmen 2012, Henke kom vid 23 tiden och inte va filmen klar då inte fast jag trodde ju det så han fick lov att se resterande på filmen. När den va klar så åkte vi hem.

Den goda Pizzan!

Goa Nova!

Bättre än så här blir det inte..

 

Nova myser framför brasan!

Det blåser varmluft från öppnaspisen!


 

Min trötta älskling


SÖNDAGEN DEN 24/1

I dag så tog vi det ganska lugnt men när kl va närmare 15 så åkte vi hem till Emma och Danne för att fira Sigges 1 års dag. När vi kom dit så va det massa folk där vi stod i köket och pratade lite och sen satte jag mig med svärmor och Sigge i köket. Vi käkade god tårta och kakor sen gick vi ut i vardagsrummet och pratade med allt och alla. Det va en så grymt söt liten kille där som jag blev helt såld på Liam hete han och är mulatt så himla charmig. När kl va närmare 19 så åkte vi och hämtade mat på Spicy Hot och så åkte vi hem och käkade.

 

Hemma hos Emma och Danne!

GRATTIS Sigge På 1 Års Dagen Önskar Farbror Henrik och Tant Jessica

 

MÅNDAGEN DEN 25/1

I dag så har jag varit hemma och fixat lite med tvätt och våran nya damsugare som vi har på övervåningen. När jag va klar så tog jag och Nova en promenad till syrran och där va de mina charmtroll. Vi satt och snackade lite innan Anders gick ut med Jonathan och lekte och syrran ställde sig och lagade mat. Mamma kom in mitt i matlagningen och då tog hon hand om Mathias undertiden som vi lagade mat och snackade. Sen satte vi oss och käkade och pratade om barnvagnar, när vi va klara så gick ungarna upp och självklart ville ju Jonis visa sitt rum som de gjort i ordning fast syrran säger att det är mer som ska fixas så det ska bli intressant. Det va jätte fint i hans rum och han va så stolt över alla bilar som va på väggen. När det va klart så gick jag ner och satte mig och prata lite med mamma och syrran innan vi började göra oss klara för att åka över till gammel mormor med andra ord min mormor. Henke kom medans mamma klädde på Mathias och så åkte vi i väg när alla va klara. När vi kom dit så hade mormor satt på kaffe och te så det va bara att böja fika, vi satte oss och snacka om allt och inget och när vi skulle åka så la jag mig på golvet och lät ringen min hänga över magen så enligt myten så blir det en pojke. Jonathan la sig bredvid mig på golvet och när jag frågade honom va det skulle bli för kön på bebisen så sa han ju självklart en pojke ska det bli moster. Ja vi får se om Jonis och Henke har rätt nu eller inte? Ska bli intressant tycker jag. När kl va närmare 19 så åkte vi hem och när vi kom hem så tog vi en promenad med Nova och så fick hon mat när hon kom hem, jag satte i gång med tvätten när vi kom hem och sen gick jag ner till datorn medans Henke och Nova la sig och vila en stund.

 

Hos syrran!

 

Mathias dansar!

 

Pastasås med brocoli och socker ärtor!

Jonis älskar socker ärtor!

 

Men han är ju bara för mysig.

 

Jonis rum!

 

Hemma hos mormor och morfar!

Morfar!

 

mormor!

 

Jonis, mamma och syrran!

 

 

Hemma hos oss!

Två trötta hjältar.

 

Barnrummet, nu börjar man komma någon vart men det är lite som saknas ännu!

Tusen tack alla för alla fina saker vi fått till våran bäbis, tack vare er så behöver vi inte köpa så mycket själva. Åter igen tusen tack till

Sandra L

Sandra & Micke

Emma & Danne

Mamma

Maria

Syrran & Anders

Melle

Monika & Lasse

Maggan/Svärmor

Mormor & Morfar

Har jag glömt någon så tusen tack åt er med.

 

Min älskade damsugare man kan ta av en del från den så blir det en hand damsugare.

 

 

 


 



Dessa dagar 100112-100120

Tisdagen den 12/1

Skulle städa bort julen men slutade med att datorn åkte in i gästrummet!











Onsdagen den 13/1

Nova bus!







Fredagen den 15/1

Nova va hos vettrinären och fick då en tratt för hon har öroninflamation. Hennes Demodex har blivit bättre så nu är det ett besök till sen är det över.





Innan vi åkte till vett



Nu har vi kommit hem och hon är inte så nöjd.




Matte är blödig och tar av tratten när hon har uppsyn över mig.





Husse sitter och spelar på soin PS3 ..


Lördagen den 16/1

I dag va matte och husse och hämtade en soffa till gästrummet och sen åkte de till IKEA och handlade lite saker in dit.



När matte va klar så gick vi ut och busade med min kompis Axa det va jätte kul för jag har inte träffat henne på så länge.


















Söndagen den 17/1

I dag fick vi besök av svärmor samt Danne.




Måndagen den 18/1

I dag så gick jag och matte till matte syster och vi mötte upp kompisarna Billy och Lucky på vägen. Det blev lite bus innan vi fortsatte till Claudia.













Hemma hos Claudia.


Mattes kusin Johanna höggravid ska kläcka när som'



Claudia med sonen Jonathan samt Anette och Alexander



Luckys ägare Anette med lilla Christian samt Claudia



Kusin Johanna



Maria med sonen Jonahtan


När matte och husse kom hem från Ikea så kom lilla Tyson med sin husse på snabb besök.
Tysons husse tycker så mycket om mig så han har kommit förbi en gång i veckan bara för att få busa och klappa på mig men nu har han skaffat sig en egen hund men han gillar mig förde.



Tyson är en 9 veckors gammal amstaff/pittbull





husse försöker gosa med Tyson men jag vill ju vara med..




Då går jag till Tysons ägare i stället..



Tisdagen den 19/1

I dag har jag och matte bara varit hemma och fixat i lägenheten samt varit ute och lekt i snön.























Nu har husse äntligen kommit hem. Dax atgt gosa lite innan vi somnar..




Nu sover vi så gott i gästrummet medans matte sitter och chattar med tant Laila/gammel matte




Nu har jag vaknat till liv i gen och nu vill jag upp till matte och gosa lite men hon vill inte.








Onsdagen den 20/1

I dag va matte uppe med tuppen och det händer inte ofta speciellt inte nu för tiden. När vi varit ute på promenad så tog hon det lungt och sen la vi oss och sov i gäst soffan. När hon vaknade så åkte hon till barnmorskan och kollade hur Nano mår och allt va bara bra med Nano/ min blivande kompis. Nu är mitt gästrumm klart och jag älskar att sova under tv eller i gästsoffan.



Promenad kl 08 det är kallt ute.

Gästrummet före.



Och gästrummet efter.


















En rekommendation från Svenska Brukskarlsklubben!


Brukskarlar

Ursprung
Den tame mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så
långt tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har
givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och
avelskarlar.

När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd
för att förenkla din vardag med mannen.

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl.
En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och
bekanta.
Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige.

Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer.

Detär dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis
boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner.



Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid
kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre
karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till
och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!

Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att
ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm.
En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har
man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat
älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i
flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v
s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som
helst i skog och mark.

Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället
träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.

Allmän skötsel
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver
han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några
aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker.
Östgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel
ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör
man överlåta till en fackman.

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och
med medföra rättsliga följder i vissa fall!

Raser
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare
länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och
stränder.Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par
bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt
saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda
sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta
problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill
därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.

Vi väljer att här presentera Skånerasen :
Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt
lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i
åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.

En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på
dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en
ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från
att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få
någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då
måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer.
OBS! Det ger honom en trygghet att veta sin plats.

Även den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot.
Det gäller då att vänligt men bestämt tillrätt avisa honom. Om det inte
räcker så måste list tillämpas.

Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne- eller en
utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är
otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande
framför tipsextra.

Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och
handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret.

Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför
villigt sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för att belöna
önskvärt beteende.

Uppfostran
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en
fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande
människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd.

En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på
kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för
andra.
Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och
ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!

Avel
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något
vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir
du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt
använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även
tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i
åtanke.
För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel något som
bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så
går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och
är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många
karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om
motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte
bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill
kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman.
Sådana karlar är inte ens lämpliga som sällskapskarlar och du bör
snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara.
Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han
har sådana defekter innan de tar hem honom.

Kost
En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den
kost de är uppfödda på (det s k 'mammas-köttbullar-syndromet'). Rådgör
därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under
uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för
bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta
honom tigga vid bordet.
Vissa karlar visar ibland tendenser att vilja hjälpa till att tillreda
sina egna måltider. Detta bör uppmuntras!
Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon
vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt är dock inget att
oroa sig för.

Sjukdomar
Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med
en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga
sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han
sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast
vid helg- och skiftarbete.

Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa
honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt
påträffats.

Sammanfattning
Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som
komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga
fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör
veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste klinik.

//Svenska Brukskarlsklubben

Ett litet tips

Va in på Jonnas Blogg och blev då länkad till den här blogen... Ni lär ju läsa den fan va kul...SÅ kan det gå när man inte är uppmerksam vem man skriver till och alla har vi säkert skickat sms till fel person...Lite på mig värt att läsa det är kul kram

http://www.felsms.com/search/label/*%20Barntill%C3%A5tet




Hundsmitta nu i Sverige

Hundsmitta nu i Sverige

Fransk hjärtmask hittades nyligen i en död räv i norra Skåne. Det är första gången som masken hittats på svenska fastlandet och det innebär att den farliga hundsmittan nu finns i landet. Om hunden får sin diagnos tidigt så överlever den oftast ett angrepp av den franska hjärtmasken men eftersom symptomen är svåra att härleda till just fransk hjärtmask så kan upptäckten ibland komma för sent. (FL-Net)

Fransk hjärtmask

Angiostrongylus vasorum

Förekomst
Fransk hjärtmask förekommer i stora delar av världen, bl.a. vanlig i flera områden i Danmark, påvisades dock första gången i Frankrike under 1800-talet, därför kallas den också för fransk hjärtmask. Parasiten utgör ett problem i Köpenhamnsområdet vilket kan hänga samman med den rika förekomsten av rävar samt deras ofta nära kontakt med hundar. I Sverige har enstaka fynd gjorts på västkusten och i Skåne.

Utseende
Den vuxna masken är ca 15–20 mm lång. Larverna är mindre än 1/2 mm och kan endast ses i mikroskop.

Lokalisation
Den vuxna masken finns i hundens lungkretslopp och i höger hjärthalva. Det är själva förekomsten av fransk hjärtmask och larver som leder till sjukdom hos smittade hundar. Infektionen hos hund är ofta kronisk och ibland ses ett snabbt dödligt förlopp. Hosta på grund av lungförändringar är vanligt förekommande och även viktförlust, förstorade lymfknutor och tarmstörningar förekommer.
En typisk följdsjukdom till infektion med fransk hjärtmask kan därför vara lunginflammation. Det är även vanligt med mer allvarliga symtom, som koagulationsrubbningar, vilka kan ge livshotande blödningar.

Smitta
Rävar och hundar är huvudvärdar för den franska hjärtmasken, men katter kan också infekteras. Smittan från rävar och hundar går via deras avföring till sniglar som äter avföringen och därigenom blir smittade. När en hund sedan äter snigeln smittas den med fransk hjärtmask. Cirka 20 dagar efter smittan når parasiten (larverna) höger hjärthalva och lungans blodkärl. Maskarna förökar sig i lungkapillärerna och kan leva i upp till fem år. Även grodor kan vara smittbärare.

 


Mysigt med snö‏

Att bo på landet

En utvandrad stockholmares dagbok

9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte
varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det
något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa
jag någonsin gjort.
Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på
nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags
kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade
uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket
underbart
liv.

12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne
säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul.
Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt! Bob säger att i slutet

vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö
igen. Jag tror inte att det är möjligt. Bob är en trevlig människa.
Jag är glad att han är vår granne.

14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit
till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite
kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och
trottoarerna.
Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde
allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här
mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e December
50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället.
Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan
vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera
men jag tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade.
Ont som fan. Frugan skrattade i en timme...Roligt..

17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att
man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar.
Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera
henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte
för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag
fryser
ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där
vita skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen
kom två gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta,
men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom
ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga
efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i
mars. Jag tror dom ljuger. Bob säger att jag måste skotta annars
kommer
kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet.
Jag tror Bob ljuger också!

22:a December
Bob hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit
jävla snö inatt och det är så inihelvete kallt att det antagligen
inte kommer att smälta förrän i Augusti! Det tog mig 45 minuter att
klä
på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig.
När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött
för att
skotta. Försökte hyra Bob att ta hand om snöröjningen resten av
vintern
eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte
har
tid. Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!!

23:e December
Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag
skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller?
Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde
det men jag tror fan kärringjäveln ljuger!

24:e December
15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag
bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får
tag på han som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han
och dra han genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt
hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100
knyck och plogar igen allt.. Tanten ville att vi skulle sjunga
julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen
med att spana efter plogbilen..

25:e December
God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö!!. Blev insöad. Tanken på
att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!!
Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag
slog till den jäveln i huvet med skyffeln...

26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!!
Och allt var HENNES idé..Hon går mig på nerverna...

28:e December
Fortfarande insöad. Satmaran gör mig galen.

29:e December
25 cm till. Bob säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa
in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

30:e December
Taket rasade in.
Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvet
och kärringen har åkt till sin mamma...

31:a December
Eldade upp hela jävla hushelvetet..Ingen mer snöskottning här!!

8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig. Varför
är jag fastbunden i sängen?

Vaktande hundar

Ta genast bort matskålen om din hund vaktar sin mat och visa att du är ledaren! Det är ett av de vanligaste råden en nybliven hundägare får, men tyvärr så bakvänt som det bara kan bli.

Varför vaktar hunden?

Att vakta är en medfödd egenskap hos alla våra hundar, men i hur stor grad hunden vaktar beror bl.a. på vilken ras du har. Vissa raser är avlade för att ha en stor vaktinstinkt precis som andra är avlade för att valla eller apportera. Dessutom spelar det roll om hunden känner sig trygg i situationen eller om den tidigare har lärt sig att den kan bli av med sina saker om den inte ser upp.

Klättrar i hierarkin

En vanlig vanföreställning är att hunden försöker ta över ledarskapet genom att morra åt dig när du närmar dig matskålen. Låt oss en gång för alla slå fast att dominansteorierna uppstod när forskarna studerade djur i fångenskap. Dessa djur, som dessutom sällan var släkt med varandra, beter sig inte som en vilt levande flock. Läs gärna mer i artikeln Att vara flockledare.

En hund respekterar alltid en annan hunds mat- och sovplats, detta oavsett hur ranglåga eller -höga individerna är. Att hunden vaktar dessa har ingenting med dominans eller ledarskap att göra!

Vi lär hunden att vakta

Oftast är vi omedvetna över att vi faktiskt lär hunden att vakta olika saker. Om hunden har hittat ett av barnens gosedjur och glatt kommer med det i munnen blir du arg, skäller på hunden och tar bort det. Hunden hittar snart gosedjuret igen och börjar leka med det, samma sak upprepas och du blir arg, men den här gången kommer hunden ihåg vad som hände förra gången. Så innan du hinner ta gosedjuret morrar hunden eller vänder sig om och försvinner med det.

Vad har då resultatet blivit? Hunden leker med "sin" roliga leksak (gosedjuret är lika roligt att leka med oavsett vems det är) och när du visar dig talar hunden om att "jag leker med detta och du kommer bara att ta det ifrån mig".

Vad gör du i det läget? Du tar bort gosedjuret och skäller ännu mer på hunden.

Hur upplever hunden det? Att du precis bekräftade det hunden tänkte genom att ta leksaken i från den. Nästa gång gäller det alltså för hunden att försvara den ännu mer! Så är den onda cirklen igång.

Vad ska du göra när hunden vaktar?

Börja med att noggrant studera hundens beteende, vad vaktar den? I vilken grad vaktar den? Hur beter den sig när den vaktar?

De flesta hundar går igenom olika stadier av vaktande, men ofta kan signalerna vara så små att vi inte uppfattar dem om vi inte studerar hunden mycket noga. Viktigt att veta är att alla hundar inte behöver gå igenom alla stadier och inte heller i samma ordning.

  1. Hunden "fryser till", den stelnar i kroppen och stirrar ut i luften.
  2. Hunden börjar äta/bita mer intensivt.
  3. Hunden morrar dovt.
  4. Hunden visar tänderna.
  5. Hunden biter i luften.
  6. Hunden biter dig, vilket är dess sista utväg om den känner att inget annat fungerar.

Hunden har också olika saker som den vaktar olika mycket. Maten eller grisörat kanske den vaktar för sitt liv medan bollen kanske inte betyder lika mycket. Studera skillnaderna bland de olika sakerna och rangordna dem, från vaktar lite till vaktar väldigt mycket.

Lägg också märke till i vilka situationer hunden vaktar, är det varje gång den äter/leker eller bara när något annat djur är i närheten? Är det skillnad när det är husse som passerar gentemot matte? Hur reagerar omgivningen just precis i det ögonblick då hunden vaktar? Ibland kan vi faktiskt förstärka hundens beteende genom att ge hunden omedvetet extra uppmärksamhet då den vaktar.

Hur tränar man bort beteendet?

Som med all annan hundträning gäller det att du bestämmer dig för exakt vad du ska träna, vara konsekvent i din träning samt att hela tiden träna på en sådan nivå att hunden lyckas med sin uppgift.

Vakta maten

Vaktar hunden sin mat, ger du hunden lite mindre mat än vanligt. När hunden äter passerar du den på ett avstånd som hunden tillåter utan att vakta. Släng lite mat till hunden samtidigt som du går förbi. Ta för vana att göra så ett par-tre gånger varje måltid. Successivt minskar du avståndet till hunden men var noga med att aldrig gå så nära att hunden börjar vakta igen.

Så småningom stannar du upp några sekunder innan du slänger maten till hunden. Öka tiden som du står still (fortfarande på ett lagom avstånd) successivt tills du märker att hunden inte bryr sig om dig då den äter. Tillslut, när hunden känner att den har förtroende för dig kan du stå alldeles intill och lägga ner mer mat i skålen. Men ta inte bort maten från hunden, då riskerar du att den börjar vakta igen och det kommer att bli ännu svårare för dig att träna bort beteendet.

Vakta saker

Principen att träna bort vaktinstinkten för saker är i princip densamma som ovan. Börja med att träna på en sak som inte betyder så mycket för hunden, t.ex. en tuggpinne. Låt pinnen ligga några meter från hunden, du närmar dig pinnen och samtidigt som du tar upp den ger du hunden riktigt gott godis med andra handen. Det ska vara godis som hunden verkligen uppskattar, tanken är att du ska skapa en win-win situation. Du får pinnen och hunden får något riktigt gott.

Även i denna situation ska du träna ofta och hela tiden på ett sådant avstånd att hunden inte börjar vakta igen. När det fungerar bra att du tar tuggpinnen i utbyte mot t.ex. en köttbulle så börjar du träna på en sak som hunden vaktar mer än tuggpinnen. Öka sakta svårighetsgraden både när det gäller viken sak du får ta och på vilket avstånd du har till hunden.

Du kan också träna apportering med en hund som vaktar saker, gör det hela till en lek- hunden kommer och lämnar saken till dig och du belönar den med riktigt gott godis eller en lekstund.

Kom i håg!

- Träna på en nivå som hunden klarar av.

- Träna korta stunder, men ofta.

- Var konsekvent, hunden ska alltid bli belönad då du tar leksaken eller närmar dig matskålen.

- Hunden ska uppleva dig som en resurs, en resurs som den kan lita på.

- Se till att ha roligt tillsammans! Med lek fungerar träningen mycket bättre.

 

Lycka till!!

 

Informationen kommer från www.glanna.se


Så klarar hunden kylan

Inte avlad för att klara kyla

Våra hundar är i de flesta fall avlade på helt andra meriter än att kunna klara av kyla, så vissa hundar kan behöva täcke eller varm tröja på sig när temperaturen kryper nedåt tio minusgrader eller mer.

Ta med dig hunden till djuraffären då du ska köpa täcket, det behöver provas ut så att det sitter bra.

Tassar

Att smörja tassar eller inte innan promenaden, där finns det många åsikter. Vissa menar att visst ska de smörjas in så att hunden slipper isklumpar mellan trampdynorna, andra menar att tassarna ska fettas in lika lite som vårt ansikte ska det i kylan. Ytterligare andra har åsikter någonstans mitt emellan.

Helt klart är att tassarna kan behöva smörjas in regelbundet under vintern eftersom hunden lätt drabbas av köldsprickor. Bland slädhundsförarna används ofta Skillingarydsalva (tjärsalva), Proteinsalva, Zinkpasta eller Helosan. Ta för vana att smörja tassarna varje kväll för att förebygga problem med tassarna.

Bor du dessutom i mellersta eller södra Sverige så drabbas hundens tassar ofta av de saltade vägbanorna. Då kan du behöva tvätta tassarna efter promenaden för att skölja bort saltet.

Isklumpar mellan tårna och trampdynorna ska du hjälpa hunden med att plocka bort så snart du märker att de har bildats. Får de sitta kvar kan de orsaka köldskador på huden. Har huden blivit röd och irriterad kommer den att spricka och då måste den hållas ren och smörjas in ordentligt.

 

Hundskor

Att använda hundskor ger lätt associationer med modevärldens uppklädda hundar, men de har faktiskt en praktisk funktion också. Hundskor används av många hundförare inom slädhundssporten. För deras hundar är det mycket viktigt att tassarna inte drabbas av olika skador. Även mycket små och lindriga skador blir snabbt större när hunden ska springa flera mil.

Har din hund fått eller har lätt för att få skador på tassarna, använd hundskor. I dag finns det bra skor med kardborreknäppning.

Var i rörelse

Naturligtvis gäller det också att hålla hunden i rörelse när ni är ute. Lek med hunden, jogga eller gå i snabb takt, då håller du värmen själv också. Lämna inte hunden bunden utomhus om den inte har möjlighet att söka skydd någonstans. Låt den inte heller ligga någon längre stund i bilen. Det tar inte lång tid för bilen att bli utkyld efter att du har parkerat.

 

Infon kommer från www.glanna.se


Förloppet vid en hundattack

"Hunden kom farandes ifrån ingenstans, den attackerade utan anledning"

När vi läser om en hundattack återkommer ofta samma fraser:

"Den kom ifrån ingenstans"
"Det var helt oprovocerat"
"Ingen kunde förutse attacken"
"Det var helt oförståeligt"

Känner du igen det? Låt oss analysera och förstå vad som händer och varför en hund kan attackera någon.

Hundar attackerar sällan, om någonsin, någon utan anledning. Ofta har vi människor misstolkat hundattackens "från ingenstans" och "helt oprovocerat" eftersom vi helt enkelt har missat alla signalerna.

Låt oss slå fast– en hund som är beredd att bita någon har sina skäl till det. Kan vi då som människor, döma dessa skäl efter våra sociala värderingar? Antagligen inte, men hundar lever inte heller sina liv efter mänskliga sociala värderingar.

 

 

Historien om John, Henry och Max

Labrador

John som inte har någon fru eller några barn har de senaste fem åren levt med sin bästa vän Max, en lekfull labrador.

I dag är John upprymd, hans goda vän från skoltiden Henry, ska hälsa på och de har inte träffats på många år. John bestämmer sig för att fixa lite i trädgården för att göra ett bra första intryck på sin gamla skolkamrat. Medan han rensar ogräs på framsidan av huset ser han sin gamle vän komma längs gatan.

Henry har i flera veckor sett fram mot att träffa sin vän och eftersom han aldrig tidigare varit hemma hos honom är han glad över att det gick så lätt att hitta dit. Han är också glad över att äntligen få träffa Johns stora kärlek i livet, Max, som han har hört talas så mycket om.

Det är en varm och solig dag och Henry har sina solglasögon på sig och längre upp på gatan ser han John som arbetar i sin trädgård.
John har redan sett Henry och ropar till honom: –Hej Henry! Sugen på en öl?
Henry ropar tillbaka: –Det skulle sitta fint, vilken värme!

Som vanligt har Max "hjälpt" John med trädgårdsarbetet genom att gräva hål här och var i gräsmattan. John bryr sig inte om att han gör så, anledningen till att han ville ha en trädgård från början var att han skulle ha ett säkert ställe att leka med Max på. Han har aldrig brytt sig om att hålla trädgården i någon större ordning då Maxs favoritsyssla är att försöka gräva en tunnel till Kina. Nu har dock Max slutat med sitt "trädgårdsarbete". Han har blivit uppmärksam på ordväxlingen mellan John och Henry och har därför gått fram till grinden för att se vad som står på.

– Jag undrar vem denna kille är? funderar Max. Varför skriker han och John åt varandra? Det är bäst att jag är vaksam, för om John skriker åt honom vill han uppenbarligen att jag ska hålla ett öga på honom.

Max ställer sig framför grinden och reser svansen upp i luften, han är mån om att visa främlingen att han är beredd.

John märker ingenting och Henry fortsätter att gå mot dem, så Max bestämmer sig för att varna ännu tydligare. Han morrar djupt mot Henrys håll, för att verkligen försäkra främlingen om att han är på väg åt fel håll, mot honom, hans ägare och trädgård.

Trots detta fortsätter Henry mot dem och nu är han så nära att Max lägger märke till hans mörka solglasögon.
– Det här börjar bli farligt, tänker Max. Han lyssnar inte på mig och dessutom stirrar han rakt på mig. Jag stirrar tillbaka på honom så får vi se hur modig han verkligen är, funderar Max vidare.

Problem, Henry tycks fortfarande vara modig och för Max ser Henrys solglasögon ut som stora, stirrande ögon som fortsätter sin väg rakt mot den alltmer ängsliga labradoren. Max funderar på sitt nästa drag. Med kroppsspråket har Henry visat att han fullständigt ignorerar alla Max varningssignaler.

Spänd och verkligen hotad erbjuds Max plötsligt en utväg, John går in för att hämta ett par flaskor öl och Max är glad över att kunna följa med sin ägare in. Max har just insett att John, hans idol, är precis lika rädd som han för denna obevekliga främling som hotande närmar sig dem på andra sidan grinden.

– Stäng dörren, stäng dörren, tänker Max. Han kommer närmare och du har inte stängt dörren.

Det är för sent, Max hjärta slår en volt just när han hör att grinden öppnas, det är för sent. Hans värsta farhågor har besannats, den ihärdiga Henry har nu tagit sig uppför trädgårdsgången och närmar sig huset där Max och John har tagit skydd. Max är som förstelnad.

Max uppbådar allt sitt mod och utan en sekunds tvekan över sin egen säkerhet rusar han ut ur huset med rest svans, vilt skällande. Han rusar rakt mot Henry samtidigt som han undrar varför denna inkräktare tidigare helt struntade i alla hans varningar.

– Du kanske dödar mig, men du kommer aldrig att kunna ta John, tänker Max.

Henry som märkbart har bleknat är chockad och förvånad över att möta en rasande Max, den hund som John har berättat så många trevliga historier om. Detta var inte alls så som han hade tänkt sig mötet. Han fortsätter med fasa mot Max och försöker erbjuda honom en utsträckt hand till försoning.

– John varnade dig, sedan varnade jag dig, varför kunde du inte lyssna? tänker Max.

Max avskräcks inte av Henrys fortsatta färd mot honom. Han är fast besluten att inte låta sin ägare komma till skada och gör ett utfall åt Henrys håll.

Henry inser att Max för länge sedan har passerat stadiet för försoning och han vänder och försöker så snabbt som möjligt ta sig tillbaka utanför grinden.

John som nu har hört uppståndelsen blir panikslagen av Maxs anfall och ropar
– Nej Max, Nej!

Max uppfattar rädslan och paniken i Johns röst och övergår därför till ett regelrätt anfall mot Henry.

Och så plötsligt, lika fort som det började var det hela över. En ambulans hämtar Henry och grannarna som hört oväsendet kallar på polis.

John förklarar, "Han har aldrig tidigare gjort något liknande", attacken kom "från ingenstans". Max har alltid varit en "trogen och pålitlig hund", han har aldrig "visat några tecken på aggression i hela sitt liv", attacken var "helt oprovocerad".

Fast vi vet att det var inte riktigt så, eller hur?

 

Låt oss analysera hur Max upplevde händelseförloppet:

  • Max ser en man komma gåendes mot hans och hans ägares trädgård – "hans revir".
  • Han bryr sig inte om främlingen förrän John ropade åt Henry. För Max är det en signal att det är "fara på gång".
  • Villigt sätter sig Max framför grinden för att bevaka faran.
  • Genom att resa sig med lyft svans och ett dovt morrande försöker han signalera till Henry att han är beredd att försvara sin ägare och sitt revir.
  • När Henry kommer närmare visar Max återigen sin stela kroppshållning, men nu ser han dessutom Henrys aggressiva kroppsspråk, hans stora, stirrande ögon signalerar hot. Dessutom fortsätter Henry sin väg rakt emot Max, ytterligare en gest som visar att han är fientligt inställd.
  • När John går in i huset tolkar Max det som att de ska fly och att John är precis lika rädd som han är, huset innebär skydd mot den hotande främlingen.
  • För sent, när Henry kliver innanför grinden (som är Max och Johns revir) tror Max att han vet vad hans ägare vill, han ska försvara dem mot hotet.
  • Samtidigt som Henry vänder och springer i väg drabbas John av panik. Max tolkar det som att han ska öka sitt angrepp och hans instinkter som hund tar nu helt överhand.

Så var Johns förklaring till polisen riktig, när han sa att Max attack var oprovocerad? Kom den "från ingenstans"? Nej, inte alls. Var den omotiverad ur mänsklig synvinkel? Definitivt. Gick den att undvika? Självklart.

 

Efterord

Henry som ligger i sjukhussängen, hjälpligt bedövad av smärtstillande droger, börjar inse att hans besök hos en kär gammal vän har resulterat i ett vanställt yttre som han kommer att få leva med för resten av sitt liv. Han funderar på hur han ska kunna förklara för sina små barn att han fortfarande är deras pappa, trots att han vet att hans vanskapta uppenbarelse kommer att göra dem upprörda. Han funderar över hur hans liv kommer att vara framöver, hur andra människor kommer att reagera på honom.

Max är förvirrad och fortfarande rädd efter den fasansfulla händelsen tidigare under dagen och han förstår inte varför han befinner sig i en liten bur hos veterinären. Han tittar längtande mot dörren och hoppas att han snart återförenas med John, sin pålitliga vän och ägare. Men det han inte vet, är att han aldrig kommer att få se John igen.

Dörren öppnas och Max börjar försiktigt vifta på svansen, men inser snart att det inte är John som kommer, det är en sköterska. Han är glad att se henne i alla fall, han är ensam och ledsen och vill bara få komma hem och vara tillsammans med sin bästa vän. Han är fundersam över varför sköterskan tycks vara så reserverad mot honom. För att lugna henne sträcker han ut sin tass och medan sköterskan håller i den rakar hon försiktigt bort lite päls från hans ben. Max märker inte ens sprutan som han får.

Denna dag var det inte bara Max som dog, även Johns minne av en vänlig, lugn, rolig och kär hund dog. John frågade sig igen – Varför attackerade min hund någon utan anledning?

John kommer aldrig att få veta det, men Max hade sina anledningar.

Hundar biter inte människor utan anledning, deras attacker kommer inte från det blå. De startar inte vilda, frenetiska anfall utan att vara provocerade oavsett vad du läser i tidningarna.

Det finns inga djävulshundar, det finns inga oprovocerade hundattacker. Men det finns en stor brist på förståelse bland vissa hundägare varför hundar attackerar. Innan vi kan överbrygga detta med kunskap kommer flera att bli attackerade och fler och fler hundar kommer att möta samma öde som Max.

Att utrota vissa hundraser är inte en lösning på ett problem som gäller för en hel art och den arten är inte hunden, om du fortfarande funderar.

 

Komentarer!

För att vi ska lära oss något av denna berättelse behöver vi ställa oss några frågor. Hur skulle denna händelse ha kunnat undvikas? Vad gjorde de inblandade personerna för fel? Vad borde de ha gjort?

Hur skulle John ha gjort?

  • Han borde antingen ha kopplat Max, gett honom ett kommando att sitta och vänta eller tagit in honom i huset.
  • Han skulle släppa in Henry och sedan låta Max få komma fram och hälsa tillsammans med honom.

Hur skulle Henry ha gjort?

  • Han borde ha tagit av sig solglasögonen då han närmade sig grinden.
  • Eftersom han aldrig hade träffat Max borde han titta någon annanstans än rakt på honom.
  • Då han kom fram till grinden skulle han stanna utanför och vänta in att John hade kontroll på Max innan han öppnade. Dessutom skulle han kunna vända kroppen så att han stod med sin sida mot Max istället för att stå rakt mot honom.
  • Om Max ändå skulle komma rusande mot honom, borde han vända ryggen till och stå kvar. Var han tillräckligt modig så hade det allra bästa varit att dessutom sätta sig ner på huk med ryggen mot Max.

Så vad har vi lärt oss av denna historia?

  • Gå aldrig rakt mot en främmande hund
  • Titta den inte i ögonen (om det inte är din hund som du har tränat kontaktövningar med)
  • Böj dig aldrig ner över främmande en hund
  • Invänta ALLTID ägarens godkännande innan du hälsar på hunden





Infon kommer från www.glanna.se

Dessa dagar! 100102-100111

Ja du vad har jag och säga nu då???? Inte mycket kan jag ju säga, jag har kommit in i en sådan där svacka då jag bara känner suck inför att blogga så här har ni bilder om veckan i stället . Jag kommer säkert komma tillbaks men just nu känner jag bara att Jag inte orkar… Har så det räcker och blir över med allt och inget som jag gör… hahahah kram på er i alla fall..

 

LÖRDAGEN DEN 100102

Detta va en riktig slapp dag!

 

SÖNDAG DEN 100103

Va och hälsade på Sandra L med sonen.

 

Två frusna hjältar går hem!

 

MÅNDAGEN DEN 100104

Först en heldag med Mathilda och dotter på stan sen film kväll hos Sandra L.

 

Hos Sandra L!

 

TISDAGEN DEN 100105

En härlig dag med syrran och familjen!

 

Pappa Anders sitter med sönerna i soffan.JOnathan sitter och spelar bil spel på x-boxen.

 

FREDAGEN DEN 100108 ANJA FYLLER 30 ÅR!


Anjas dotter Adina samt sonen Leon


Goaste Jonis.




Anders och Mathias

 

Det bjöds på chiskake samt bullar och kakor i massor..Mums...

Barnen leker för fullt..

 

Jag och Mathias

 

Anja...

Min vackra gravida syster!

Anders

 

Nicklas , Anjas bror...

 

 

LÖRDAGEN DEN 100109

Hemma hos mamma!

Snyggingen har mosters glasögon på sig..ler.

 

Hahahah Mathias värkar hungrig..

 

Mosters gulle pojkar!

 

Syrran och mamma...

 

 

SÖNDAGEN DEN 100110

Nova är ute och busar med kompisen Lucky

 

 

MÅNDAGEN DEN 100111

Först hem till Mathilda för att hämta bilbarnstolen och då kunde man ju inte låta bli att gosa lite med kattungen samt hundvalpen.

 

Donna 9 veckor !

 

Whoopsidaisys Mr Bombay!








Nu bär det av hem till Maria för att hämta massa barnkläder samt umgås lite med dem alla.






Maria med hennes två yngsta..Christian i knät samt Jonathan i stolen..


Henke och Mathias


Två trötta och slitna systrar..ler..



Sen bar det i väg hem till syrran och Anders när vi åkte från Maria..

Två trötta hjältar.







Hoppas bilderna gett er en liten inblick på hur dessa dagar varit..ler..
Kram kram

 



Nyårsafton!!!!!!!

Ja du vad gjorde vi, vaknade av att Matilda ringde och sa att de va på väg hem till oss med Storm.  Jag gick ut och mötte upp dem på parkeringen, de hade med sig bur och lite ben till honom. När de lämnat honom så gick vi ut med honom och Nova sen gick vi in och latade oss lite, Maggan kom och vi började göra oss klara sen åkte vi hem till syran för det är ju där vi ska fira in det nya året. Det visade sig att Storm inte ville hålla tätt över huvudtaget så vi satte på honom blöja samt kalsonger så han inte skulle behöva vara instängd hela tiden. Vi käkade gott och satt och snacka om allt och inget, när kl va närmare 20 tiden så åkte svärmor hem och vi andra skulle börja spela lite. Vi satt och spelade fram till kl va närmare 4 minuter i tolv, då gick vi ut och kollade in lite raketer och det gick hur bra som helst med hundarna. Storm han reagerade inte och Nova va väll lite spänd men annars så va det inte så mycket mer. När kl va närmare 02:15 så gick vi hem och när vi kom hem så satte vi oss ner i soffan och käkade lite macka innan vi skulle lägga oss. Storm han gnällde och skällde så han fick bäras upp på övervåningen och in i buren i vårat rum. Han gnällde en stund sen somnade han, Nova va inte så förtjust i honom och att han va hemma hos henne. När han va på övervåningen höll hon sig på nere våningen och när han va nere så gick hon upp och la sig på mattan. När vi åkte och lämnade Storm vid 15 tiden så slocknade Nova ganska snabt. Det va en omställning för oss alla tre tror jag, och att han inte kunde hålla tätt gjorde inte saken bättre, vi skippar nog det där med att ta hand om andras hundar i framtiden. Både för våran och Novas skull… Man känner sig så dum när man blir irriterad på den andra hunden samt att Nova inte gillar att ha andra hundar här hemma verkar det som. Men jag tror det skärade sig på morgonen då de fick busa lösa på promenaden, i början gick det bra men sen blev storm för hårdhänt och till sist så kjöt hon till så då fick de sluta leka och efter det så ville hon absolut inte vara nära honom.  Nog om det nu, vi hade jätte trevligt hos syran och ungarna va lika goa som alltid mamma vräkte ur sig en kommentar som va mindre kul men skit det samma, Henke reagerade och tyckte att det va elakt sagt men han valde att inte säga något och det är ju bra. Vi satt och spelade och killarna samt mamma drack så det va kul men fan man börjar bli gammal för man blir trött så snabbt men vi orkade hålla oss vakna i alla fall. I dag så har vi bara slappat efter att vi lämnat Storm och det har varit jätte skönt.

Bilder från nyår samt dagen efter!

Min älskade Jonathan

Min glada svärmor!

 

Gos med Storm

Storm fläker ut sig under bordet..ler..

 

 

Dagen efter!

Kan du aldrig vara alvarlig älskling!

Älskar dig så mycket!

Goaste Nova!

Matte låt mig sova i fred nu!

Snark!!!!!!

 


RSS 2.0