Min Graviditetskalender: Vecka 35

BARNETS VÄRLD
"Mitt huvud är vänt nedåt nu, redo för förlossningen...men lite akrobatik vore kul."

Vikt och längd.
Ditt barns armar och ben blir allt knubbigare allt eftersom det ökar i vikt. I slutet av den här veckan väger det omkring 2,5 kilo och är cirka 43 till 47 cm långt.

 

LÅNGA BILTURER

är inte farliga, men de kan vara obekväma de sista veckorna. Se till att ta paus ofta för att sträcka på benen och hålla igång blodcirkulationen.

 

SVULLNA FÖTTER OCH ANKLAR

är vanligt under de sista graviditetsveckorna. Försiktig träning, att dricka mycket och se till att vila ordentligt kan hjälpa. Om du svullnar mycket hastigt, eller om svullnaden uppstår endast i händerna och ansiktet, ring din barnmorska eller sjukhusets förlossningsavdelning.
Dina drömmar är kanske ovanligt livliga, vilket beror på hormonerna. Om du vill kan du skriva ned de konstigaste drömmarna.

 


Fredag - Söndag v.11

Fredagen den 19/3

I dag så va jag och Henke barnvakt åt Jonathan och Mathias, syrran och Anders åkte i väg med tvillingarna. När de kom hem efter knappt 1.5 timme så berättade syrran att hon fick sitt körkort, vi blev jätte glada och så firade vi det med tårta.

Nu har de kommit hem igen:)


Vi åkte hem och vilade upp oss en stund för att sedan åka vidare hem till Hanna och Jason. När vi kom dit blv vi bjudna på god mat och sen satte vi oss och kollade på film. Vi hade jätte trevligt:)


Lördagen den 20/3

Henke körde över mig till syrran innan han skulle vidare till sin lillebror Micke för en heldag med spelande. När jag kom hem till syrran så va hon sur som satan själv, vi pratade lite medans Anders och Jonis åkte i väg på en tur. Jag provade kläde som jag hade beställt och när jag precis va klar så kom Linda och dottern Ida in genom dörren. Gud va kul att träffa dem sist jag såg dem va ju för minst 7 månader sedan. När de varit här ett tag så kom Sandra och Wille så det va fullt hus, vi satt och fikade samt pratade om allt och inget medans barnen va i lekrummet vill säga övervåningen och lekte. När kl va närmare 18 så kom Henke och hämtade mig så körde han mig hem till Matilda, när jag kom dit fick jag och Nova ett glatt välkomnande. Ungarna va jätte glada och hundarna ännu gladare. Matilda och jag satt och snacka en stund innan hon började med maten, hon bjöd på fläskfilé med pommfritt och beasås samt sallad MUMS :) . När vi käkat så satt vi och snackade lite till samt drack te, syrran hämtade mig vid 21:30 tiden så åkte vi hem till henne.  Henke kom vid 23 tiden och hämtade upp mig.

Hos matilda:)

Hos syrran igen:)

Söndagen den 21/3

I dag så åkte jag och Henk hem till syrran för att diskutera hur dagen skulle bli, Henke och Anders tog med sig Jonathan i Henkes bil och åkte i väg till sthlm för att kolla på en bil som Anders och syrran va intresserad av. Jag och syrran gjorde klart tvillingarna och Mathias sen lastade vi in i bilen och det va meningen att vi skulle åka till graven men det va sådant oväder så vi ville inte packa ut ungarna ur bilen för en sådan sak så vi åkte hem till Matilda så hon fick gosa tvillingar. När vi kom dit så sov Mathias i bilen så vi väckte honom så vi kunde ta oss in, när vi väl kom in så slocknade han i syrrans famn. Vi drack te och pratade lite så fick Matilda snusa på barnen innan vi åkte vidare till Pizzerian för att hämta mat som Sandra beställt åt oss. När vi sedan kom hem till Sandra så va hennes mamma där, vi satte och och käkade allihoppa förutom prinsen för han har ont i magen stackaren.  När vi käkat så fikade vi lite innan Sandra och syrran åkte i väg för att fixa välling och mjölkersättning. Jag stannade kvar med tvillingarna och Mathias samt att Sandras lilla syster Sabine och hennes mamma va kvar så jag fick hjälp med barnen. Wille la sig i min famn och lyssnade på musiken som va på min mobil medans Mathias samlade alla bilar i mitt knä och Sabine och Britt hade varsin tvilling i famnen.  När syrran kom tillbaks så gjorde vi oss klara och åkte hem till henne, när vi kom dit så han vi inte mer än in och lägga tvillingarna samt sätta på Cars till Mathias ina Henke och kompaniet kom.  Vi satte oss och fika med te och kaffe så fick ungarna lite försenad lördagsgodis och så pratade vi för fullt.. Efter att ungarna fått nya blöjor och nattats samt matats så åkte jag och Henke hem nu ligger ha och sover och jag tänker göra honom sällskap. I morgon blir det utflykt med syrran igen :)

Syrran och Sandras lilla syster Sabine:)

 

 


Claudia har fått sitt KÖRKORT :) :) :)

Idag den 19/3-10 så fick syrran sitt körkort, hur lyckas man göra allt så bra?? I lördags födde hon tvillingar och två dagar efter att hon kommit hem så får hon sitt körkort. Jag är så stolt över dig syrran.

 



Onsdagen den 100317

Hej hej i går så gick jag över till syrran på eftermiddagen, de kom hem från sjukhuset på dagen men jag tänkte de kunde få komma hem lite innan jag stormar in. När jag kom vid 17:30 tiden så försökte syrran väcka lilla Emilia så hon kunde äta men hon ville inte vakna, undertiden så låg pojken i min famn. Anders gick upp och nattade Jonathan och när Emilia fått sitt så tog jag över henne så syrran kunde amma killen. Då kom Henke hem till syrran, han hade3 varit i garaget och fixat lite. När syrran va klar med amningen så tog jag och mamma Lill killen så bytte vi på honom och Henke hade Lill tjejen. När vi va klara så skulle mamma natta Mathias men efter en stund så gav hon upp och så tog Henke över. Vi åkte hem vid 20:30 tiden för jag ville kolla på serier.


Ligger och väntar på att vi ska gå.

goaste lil killen ligger hos pappa Anders

Hos moster ligger man bra.. Lilla Emilia ligger mätt och belåten i mosters famn medans lil killen väntar på att få ersättning eftersom han inte fick i sig så mycket mjölk

 

Nu får Emilia ligga hos Henke:)


 

Hej hej!

I dag så kom Henke hem på lunch som vanligt och när vi va klara så körde han mig till Klara enheten som ligger på sjukhuset. Jag va där i ca en timme sen kom Henke och hämtade mig så åkte vi hem till syrran. Det va meningen att vi skulle vara barnvakt eftersom de va på sjukhuset och tog prover på tvillingarna. Men när vi va på väg så ringde de och sa att de va klara så vi behövde inte men vi åkte dit i alla fall… Henke är ju inte så förtjust av att hålla i så små barn men vi har lassat på honom dem så han vänjer sig och i dag blev jag glad, när han erbjuder sig att ta Lill killen. Min älskling är så fin när han håller i barn.  När vi varit hos syrran ett tag så åkte vi hem så Henke kunde vila lite innan vi skulle till gamla vårdskolan och få vetskap om förlossning samt allt efter en förlossningen. När han vilat klart så käkade vi lite innan vi skulle i väg men så upptäckte vi att jag tagit fel på vecka så det är inte förens nästa vecka..Vi tog en promenad med Nova och sen åkte vi och handlade lite mat så i morgon blir det pankakor till älsklingen… Nej nu sak jag gå och ta min sambo sällskap i sängen ha det så bra så får vi se när vi ses igen….

 

Henke med tvillingarna:)

 

Nu har Emilia fått kommit till pappas knä i stället

Henke nöjer sig med lil killen:)

 

Jonathan dricker från två olika glas för att se om saften är godare i det andra glaset..Hahahahahaha

 

Nu får lil killen sova i sängen en stund.

 

Strax där efter så kom syster och och la sig bredvid.

 

Jag fastnar vid en underlig tanke hela tiden.

När mamma skulle hämta mormor så ville Jonis följa med men han ville sitta fram, så då satte Claudia Jonathan i knät och förklarade för honom att han inte kan sitta fram för att mamma har en airbag där fram och att han kan skada sig om den vecklas ut ,de förklarade även att man måsta vara 145 cm lång för att få sitta fram och vad gör Jonathan. Jo han kliver ner och säger att han inte kan sitta fram i mommes bil för att det är en ballong där som han kan skada sig på. Hur många 3 åringar kan man förklara en sådan sak för och de förstår???? Nog för att vi vetat länge att han är väldigt intelligent men det är så fascinerande att se.

 



Goaste mailet av Henke

När jag klev upp så satte jag på datorn och då hade jag fått ett mail av älsklingen.

När jag läste det så blev jag rörd, man kan inte annat än säga att han verkligen bryr sig om vårat barn och han håller sig uppdaterad om vad som händer med vårat barn i min mage.

Tack för att du är min och för att du står ut med mig jag, älskar dig så otroligt mycket. 

 

Från Henke!

Wiktor säger:

"Alla mina fem sinnen fungerar nu!" J

Så bjud han på nått gott!

Du behöver mycket c-vitamin forfarande (ca. 80-100milligram / dag) babe för att Wiktor ska kunna utveckla starka ben och nya celler. Röd paprika är rik på c-vitamin.

Ring försäkringskassan idag och fråga om föräldra penningen och hur vi ska göra och framför allt VAD vi ska göra för att vi ska få den i tid osv….

LOVE YOU J



Gos med tvillingarna 100315

Henke kom som vanligt hem till lunch när han ätit så la han sig i soffan och vilade medans jag satte mig vid datorn. När Henke skulle gå så tog han ut Nova på samma veva, jag satt vid datorn och höll på med mitt och när jag va klar så gjorde jag mig klar och så åkte jag ner på stan. När jag kom dit så gick jag in på Zetterlunds och köpte två spelande nallar som syrran önskat sig, en rosa och en blå. Sen gick jag och köpte wienerbröd samt semlor som jag skulle ha med till syrran så vi kunde fika lite. Henke kom och hämtade mig halv fem så åkte vi till garaget och sen till Josbil för att lämna något, när Henke va klar så åkte vi till bb och hälsade på syrran och Anders. Fan då fick man reda på att det kostar 300 kr natten för papporna att sova över, det tycker jag är lite mycket för att vara ett sjukhus. Vi pratade om allt och inget sen berättade syrran att de troligen kommer hem i morgon om allt är som det sak när de tar prover på barnen. När man gosat lite med Emilia så gick de in och vi åkte till Ibbes och köpte en pizza som vi skulle dela på. När vi va klara på Ibbes så åkte vi hem till syrran för att hjälpa mamma med barnen när de skulle nattas sen tog vi oss en fika innan vi åkte hem. När vi kom hem så tog vi en promenad med Nova innan vi gick in och när vi kom in så gick Henke och la sig medans jag satte mig vid datorn och kollade runt. Ska spela lite och sen sova i morgon blir det förhoppningsvis att snusa tvillingar hemma hos syrran.

På BB

Tvillingparet sover så sött..

 

Emilia gosar med moster.

 

Lill killen med pappa Anders

 

Hemma hos syrran.

Henke och Mathhias.

Goaste Jonis

 

Jonathan ville att mormor/mamma skulle ta kort på hans fötter och händer:)

 

Ja man är ju inte allt för vacker längre..ler.

 

Nova busan:)


 

 


Härligt sällskap av de bästa:) 100314

I dag va jag hem till bästaste Jonna för att ge henen presenten, hon fyllde ju 25 år den 10/3. När jag kom dit hade hon gjort fika, vi kollade på tv och snackade lite innan jag gick över till bb för att gosa med tvillingarna. När jag kom dit så va Sandra och Wille redan där, vi snackade och fikade sen vid halv fem så kom svärmor och hälsade på de små. Hon höll i lill killen medans Anders hade lill tjejen mot sitt bröst. När vi varit där en stund så körde svärmor hem mig innan hon körde vidare för att tvätta bilen samt handla. När jag kom hem så blev Henke jätte glad vi kramades lite sen satte vi oss och kollade på film. När vi gick och la oss så stängde vi av elementerna där uppe för det är stekande hett på övervåningen. .

 

Hos Jonna & Tommy

 

På BB!

Prinsen:)

 

Anders med lilla Emilia!

Nu ser hon lite gladare ut:)

 

 

Svärmor med lill killen!

 

 



Så kom de små liven till sisst :) 100313

Allt började med att vi skulle till kusin Johanna och hälsa på och kolla lite på hennes nya tillskott men så skulle hon i väg så hon skulle ringa efter ett par timmar och bestämma ny tid med oss. När det gott ca två timmar så ringde syrran och berättade att hon inte kunde följa med för vattnet hade gått, efter att vi pratat ett tag bestämde vi att hon skulle höra av sig om det skulle hända något. När det knappt gått en timme så ringde hon och berättade att de skulle in för nu har värkarna börjat. När kl va 15:30 så ringde Sandra och berättade att barnen kommit. Lill tjejen hade kommit vid 14:30 och 15:00 så kom killen, tjejen vägde 2300 g och va 46 cm lång killen vägde 3200g och va 49 cm lång. Jag och Sandra kom överens om att hon skulle ringa när syrran fått ett rum så skulle vi åka och titta på de små liven. När kl va närmare 18 så ringde Sandra och så åkte vi i väg, när vi kom dit så kom syrran och Anders ut. Syrran hade en stor vagn men det låg bara ett barn där i och det va pojken, Anders kom med lill tjejen mot sin kropp för hon kunde inte hålla värmen själv. Det va något i minsta lagret hon är så liten och nätt. När vi hade beskådat de små och jag tog ju så klart upp pojken så fort jag bara kunde. Han har så mycket hår på kroppen men det är tydligen vanligt för barn som är förtidigt födda , när jag sneglar ner på honom så ser jag ju att han är en kopia av Mathias och efter att ha studerat lill tjejen så kom vi fram till att hon är lik Anders och Jonathan. När vi pratat och haft oss så lägger Anders lilla Emilia i Henkes famn och det va ju så gosigt, Henke gillar ju inte att hålla i så små barn men nu hade han inget val och när man såg på honom så såg man att det kom ett leende på hans läppar när han tittade ner på Emilia. När vi varit där i ca 2 timmar så åkte vi hem igen, efter att vi släppt av Sandra L så körde vi vidare hemåt och så säger Henke från ingenstans ” Vad jag längtar tills våran kommer”. Jag tittade på honom och sa jasså, Han säger ”Ja det värkar så mysigt” . Mmmm sa jag och kände hur ett lugn spred sig i min kropp. Även fast jag hela tiden vetat om att Henke vill ha vårat barn så har det varit så mycket runt om allt som får mig att tvivla på det här med att vi ska klara förhållandet samtidigt som vi sak vara föräldrar. Men när han säger så danna saker så blir jag så lugn, vi kommer att klara det så är det bara.

Promenad med Nova

Nova och Lacky busar för fullt!

 

På BB!

Henke beundrar den lilla killen som ligger i vagnen:)

 

Anders med lill tjejen!

Stolt moster håller i lill killen

Han är ju så liten.

Sandra tar lill tjejen.

Nu har Henke lilla Emilia i sin famn:)

Nu hamnade hon i min famn

Hon ser så srut ut...

 

Nu får jag gosa med dem båda två


Nu är de tryggt hos sina föräldrar igen

 

 



Fick ett roligt mail av Madde i dag . Läs och njut..ler…

Ingemar och hans fru bor I Umeå. En vintermorgon när de åt frukost hörde de nyhetsuppläsaren på lokalradion säga:

-"Vi kommer att få 8-10 cm snö idag. Vi vill därför att ni parkerar er bil på den sida av gatan som har jämna husnummer, så att snöplogen kan komma fram."

Varpå Ingemars fru går ut och flyttar bilen.




En vecka senare, när de än en gång äter frukost, hör de följande meddelande på nyheterna:

-"Vi väntar in ett nytt snöoväder idag, och räknar med snömängder på ca 15-20 cm. Snöröjarna är tacksamma om ni parkerar bilen på den sida av gatan som har udda husnummer, så att snöplogen kommer fram."

Ingemars fru går lydigt ut och parkerar bilen på den sida vägen som nyhetsuppläsarna nämnde.



Nästa vecka utspelas samma scenario ännu en gång. Nyhetsuppläsaren meddelar att det väntas mer snö.

- "Vi räknar med 14-16 cm snö idag, vi vill därför be alla att parkera era bilar på den...."

Då försvinner strömmen och radion tystnar. Ingemars fru blir mycket upprörd, och med ett bekymrat ansiktsuttryck säger hon till sin man:

- "Älskling, jag vet inte vad jag ska ta mig till. På vilken sida av gatan ska jag nu parkera bilen? Du vet, så att snöplogen kommer fram."


Med den kärlek och förståelse I rösten, som alla män som är gifta med blondiner alltid har, säger Ingemar:

-"Men älskling, kan vi inte låta bilen stå kvar i garaget i dag?"


Promenad med Henke och Nova!

Låt bilderna berätta hur kul Nova hade!







En händelserik dag :)

Åkte förbi Matilda med post samt träffa hennes nya familjemedlem lilla staffe/pittbull tiken Tigra på 8 veckor. När vi hälsat och tittat klart på henne så åkte vi vidare till Henkes gamla garage för att ta ner en hylla som han ska ha i nya garaget. När vi va klara med det så åkte vi till Zebbes Karate träning och snacka om att jag blev chockad när jag ser Erik träna barnen. När vi va klara så åkte vi och köpte mat sen åkte vi hem till Danne och käka samt kollade på bilar och hans fiskar. När vi kom hem så ville Henke knäppa kort på min mage så då fick han väll det men jag blev förfärad över vad jag såg, den har blivit så stor nu och det är hela 8 veckor kvar så hur stor kommer den att bli???Men jag får väll vara glad över att jag inte fått några bristningar ännu men det som sagt det är ett tag kvar så vem vet de kanske kommer mot slutet..

 

Hos Matilda!

 

I garaget!

 

Zebbes Karate träning!

 

Hemma hos Danne!

 

Bilder på hur magen har blivit större!

 

Magen den 19/11-09



Magen
den 4/2-2010



Magen nu den 9/3-2010







Härlig promenad med Nova 100309








Nova 1 år 100306

Aldrig i mitt liv lyckligare jag vart.
Endast massa sorger i hjärtat jag bart.
Men nu är allt som bortblåst och bara glädje kvar.
Och en kärlek jag vill känna i hundratals dar.
Den kärlek som fått mitt hjärta att slå på nytt.
Du har gjort så att alla mörka moln från himmelen flytt.
Nu skiner i stället solen mot mig.
Och allt detta på grund av dig.
Ett leende strålar från mina läppar varje dag.
Bara din närhet tycks göra mig svag.
Aldrig vill jag lämna dig, någonsin.
Tanken att aldrig få se dig igen.
Tvungen att bara vara din vän.
I ett års tid gick det bra.
Men nu när jag fått dig är din kärlek allt jag vill ha.
Utan dig skulle jag aldrig klara av att existera
För dig skulle jag vad som helst riskera.
För mig är du den klaraste stjärnan på en himmel svart,
Som strålar i mitt hjärta den mörkaste natt.

Älskar dig så Nova

 

All kärlek till dig nu och för alltid vår älskade Nova!



Firar svärmor 100306

Firar svärmor / Maggan hon fyllde 56 år i går...
Det va riktigt trevlig att alla samlades och umgicks och så bjöds det på jätte god mat och fika. :) ♥ ♥ ♥






Sitter vi alla till bords och det bara rinner i mungiporna på oss alla när vi ser de goda smörgåstårtorna som står och väntar på att vi ska hugga in..ler.







Haha olaga utseende :)











Puss på dig Sigge säger Nova









Getto häng med brudarna och lite Shan Atci 100305

I dag fick jag mig den bästa förfrågan på länge, Maria ringde och fråga om jag ville följa med på lite Getto häng med brudarna och lite Shan Atci . Jag blev jätte glad och ringde genast till Henke och frågade om det va ok, som svar fick jag ” Det är klart du ska följa med dem”. Jag ringde tillbaks till Maria och sa att jag skulle med och att jag skulle höra av mig vid 18 tiden för att se vart de var. Jag gjorde mig klar och sen kom Henke och hämtade upp mig och Nova, vi åkte till Ikea och handlade lite till barnet samt massa ramar till alla bilder som jag framkallat. När vi va klara så körde Henke ner mig till stan och så gick jag och mötte upp brudarna. Vi gick och käkade lite innan vi gick vidare till konserthuset för att få skratta lite till Shan Atci. När vi kom fram och in i salen så kan jag ju säga så här det va inte mycket vitt där inne. Men det är ju inte så konstigt eftersom hans humor är mer riktade åt syrianer, Iranier, Irakier, Turkar . Men skratta så tårarna spruta det gjorde vi hela bunten, när det va klart så gick vi vidare till Skybar på våning 24 i skrapan. Maria hade bokat bord till oss och när vi kom dit så beställde jag en alkoholfri drink och tro mig den va grymt god men jag fick halsbränna av den så det fick räcka med en sen blev det vatten tills jag åkte hem. Henke kom och hämtade mig och han såg så glad ut. När vi kom hem så käkade vi lite sen va det dags att sova.  Tusen tack tjejer för en kanon kväll det behövde jag verkligen. Puss på er

 





































































Skön promenad i solen :) Nova älskade det




























































RSS 2.0