Gjort lite nytta :)

I dag va det meningen att jag skulle med hem till kusin Johanna på besök men jag ringde upp syrran och sa att jag hoppar. Jag har haft så otroligt ont hela dagen, det är som ett hugg som kommer allt oftare och det gör ont som fan. Sen kliade jag bort en skorpa i går från mitt ben och det slutar inte att rinna sårvätska från det. Så fort jag rör på foten eller står på benet så börjar det rinna, men tycker ju att det borde ha torkat igen från i går men icke. Jag har tagit det lugnt så gott som hela dagen eftersom jag har ont men när älsklingen kom hem så tog vi oss i kragen och fixade rabatten på framsidan samt tog fram utemöblerna på framsidan. När vi va klara så satte vi oss och fika där och det va så mysigt. Blev ju tvungen att ta kort på blommorna jag har planterat i storkrukorna på altanen, när vi va klara med fikat så gick vi ut med Nova så hon fick springa av sig lite och sen satte jag mig på altanen och bara mös och Nova stor och kollade in grannens hundar som lekte på gräsplan utanför huset. Så kom en av grannarna och gosade lite med Nova och sen gick vi in, jag och Henke kollade lite på tv innan vi satte oss och käka . När vi va klara vek vi in tvätt och så satte han sig och spela och jag har suttit framför datorn.

 

 

 

 



Syrran med ungar på besök :)








En kanon dag 100427

Syrran ringde och väckte mig vid 07:45 och frågade om jag skulle med ner på stan med Maria och kusin Johanna. Hon berättade att hon kollat upp om vi skulle gå runt eller inte eftersom jag inte pallar går runt. Det va jätte snällt av henne tycker jag att hon kollar det för det är ju jag som sinkar dem.  Jag gjorde mig klar så gick jag och Henke till dagis parkeringen och kollade tvillingarna medans syrran sprang in med Jonathan och Mathias. När syrran kom tillbaks så gick Henke och Nova och vi åkte ner på stan. Där mötte vi upp Maria och Christian så gick vi till Toros kafé . Vi han inte mer än beställa och sätta oss så kom Kusin Johanna med sonen Theo. Vi satt och snackade i ca 2 timmar sen gick vi och letade någonstans att käka på, det slutade med att vi hamnade inne i gallerian. Vi käkade och sen satte vi oss på systrarna för att fika men jag skippade fikat för jag va proppmätt. Vi satt och snacka och så ville äntligen lilla Theo vakna så man fick se honom, jag tycker han är lik sin bror Noah men det tyckte inte de andra. När vi va klara så åkte vi till Marias ungars dagis och lämnade av Maria sen körde vi vidare hem till mig. Men när vi kom in på gatan så såg vi Anders med pojkarna så va stannade och snackade lite och så fick Jonis följa med mig hem för vi skulle till lekparken så skulle köra hem honom sen. Syrran åkte medans jag och Jonis gick hem till mig, Henke hjälpte till att klä på Jonathan ute byxorna och så packade jag med lite frukt och saft så gick vi till lekparken. Henke skulle bara äta så kom han efter, Jonathan provade på det mesta sen satte han sig och grävde i sanden . När vi satt där så kom Tyson och hans ägare så Nova och Tyson lekte lite medans jag satt och kollade på Jonis som byggde en hund hage. När kl va närmare 15:30 så började vi gå mot bilen för att köra hem Jonis eftersom han ska äta vid 16 tiden. Vi tog vägen via gräsplan så Nova skulle få springa lite löst och då började Nova och Jonis att leka för fullt med pinnar. Henke gick och hämtade bilen medans de lekte på plan sen åkte vi hem till syrran och lämnade av go pojken.  Tusen tack för att vi fick ha honom syrran det betyder så mycket och vi trivs med honom så mycket…

 

Stan:

 

Min älskade Jonis:)

En GLAD Jonathan.

 




Umgås lite med Jonis :)

Jag och Henke började med att städa lägenheten lite när syrran ringde och berättade att hon skulle till BVC med tvillingarna. Jag följde med henne och va med Jonis och Mathias ute i lekrummet undertiden. När hon va klar så åkte vi och gjorde lite ärenden och sen körde hon hem mig och då ville Jonathan följa med hem till mig och det fick han ju. När vi kom hem till mig så tog Henke emot oss och hjälpte Jonis av med ytterkläderna, sen satte vi oss för att käka men Jonis ville inte ha något så ha gick och lekte undertiden. Sen satte vi på Disney kanalen åt honom och så fick han massa frukt och saft så satte vi oss alla i vardagsrummet och kollade på Händiga Manny och annat kul. Syrran ringde vid 17 tiden så åkte vi i väg och handlade lite mat. Sen körde syrran hem mig igen, jag hade jätte trevligt med syrran och barnen.

 

Tack syrran för att jag fick ha honom en stund :)

 



Kärleken till vår bäbis

Det är Panda – Desu som har tagit bilderna, vill ni att hon ska ta bilder på er så hör av er till mig så fixar hon det. Hon är helt gratis och kalas trevlig, rekommenderar henne skarpt.

 

 

Här är några av bilderna hon tog :)


Min Graviditetskalender: Vecka 39

En egen vilja.

"Det kanske är dags att göra entré ¿ eller kanske inte!" Vi vuxna älskar att planera vår tillvaro, men barn är inte alltid så noga med att hålla tiden. Så trots att du förväntar dig en ny familjemedlem den här veckan ska du inte bli besviken om ditt barn bestämmer sig för att stanna kvar i din varma och trygga kropp i ytterligare några dagar eller (i värsta fall) veckor. Om du går över tiden kommer din barnmorska att noga observera barnets viktökning och hur det reagerar på sammandragningarna, för att vara säker på att allt står rätt till.

Trångt om utrymme.

Ditt barn ligger helt ihopkrupen inuti din livmoder. Den har inte så stort val – det är ganska trångt därinne nu. även efter födseln kommer barnets kropp förbli hopkurad i fosterställning några veckor, eftersom barnet vant sig vid denna trygga ställning. Om barnet ligger i sätesbjudning (fötterna eller rumpan nedåt), remmiteras du till specialistmödravården där försöker man få barnet att vända sig . Om det inte går kommer du att förlösas med kejsarsnitt.

"Knubbig?".

Ditt barn har nu förmodligen nått sin slutgiltiga födelsevikt och -längd. Ett barn väger i genomsnitt 3400 gram och är 52 cm lång vid födseln (pojkar är något större än flickor). Eftersom barnet har producerat fett under de senaste månaderna består nu cirka 15 procent av dess kroppsvikt av fett, vilket kommer att hjälpa till att hålla barnet varmt i världen utanför livmodern.

även resten av barnet – organ och kroppssystem – är redo för ett liv utanför livmodern. Barnet har lagrat stärkelse i levern, och detta omvandlas till glukos efter födseln. Dessutom har barnet extra vätskeförråd. Precis som en kamel är det välutrustat för att klara sig genom förlossningen och dagen efter när din bröstmjölk börjar komma.



Din graviditet En fantastisk förvandling.

När du nu befinner dig i graviditetens slutskede, ägna gärna en stund åt att reflektera över den otroliga förändring din kropp har genomgått under de senaste nio månaderna. Din livmoder är nu tusen gången större än vad den var när du befruktades! Och dina bröst har blivit två eller tre gånger större än innan du blev gravid, för att vara redo för amning. Varje bröst väger nu cirka 700 gram mer.

Njut av den sista tiden.

Var inte orolig om värkarna inte har satt igång vecka 40. även om du går över tiden anses det inte som onormalt sent förrän vecka 42. även om du antagligen längtar efter att få se ditt barn, försök att slappna av, och använd de sista dagarna till att pyssla om dig själv. Unna dig lite fotvård eller hyr en bra film. Läs en bok från pärm till pärm. När ditt barn väl är fött kommer du att ha fullt upp dygnet runt, och då kan det vara svårt att få tid för sig själv.

Barnets exakta ålder.

När ditt barn har fötts kommer du kanske märka att barnets verkliga ålder skiljer sig något från det du räknat med, baserat på din sista menstruation eller tidpunkten för befruktningen. Direkt efter födseln kommer en barnläkare eller barnmorska att uppskatta barnets gestationsålder, utifrån fysiska faktorer och neurologisk utveckling. Det är intressant att jämföra dessa datum!

 

 


Kanon dag med mamma :)

I dag så körde Henke mig hem till mamma för vi skulle i väg och handla till min tomt. Jag och mamma satt först hemma hos henne en stund och kollade lite i tidningen samt pratade om blommor . När kl va närmare 15 så åkte vi i väg till Blomsterlandet och kollade lite, varav att jag köpte lite blommor och sen åkte vi vidare till Plantagen och kollade. Varav att jag hittade lite med blommor att ha i trädgården, sen gick vi till avdelningen där de har solstolar och diverse och där stod de uppradade mina underbara Baden Baden stolarJ. Jag och mamma la oss i en varsin och efter lite skratt så berättade mamma att hon tänkte köpa en sådan till oss som tack för att hon får ha sina däck hos oss. Jag blev överlycklig och vi började leta efter min udda färg som är lysgrön och svart, de hade som tur va de stolarna inne på lagret. Jag va rädd ett tag att min färg va slut men inte, så nu får Henke köpa en till sig så vi har en varsin men jag tror han väljer en annan färg. När vi va klara så kom vi fram till att vi inte fick plats med något mer i bilen så vi åkte hem till mormor på fika och sen vid 19 tiden så körde mamma hem mig. När vi kom hem så mötte Henke upp oss så gick vi alla hem till oss med allt vi köpt och så visade jag mamma hur tomten såg ut och vart vi ska ha allt och sen va det barnvagns visning och barnrummet som hon inte sätt på länge. När visningen va klar och vi diskuterat lite så satte jag och mamma oss i köket och pratade samt drack tee det va jätte trevligt. Jag har verkligen saknat denna kvalitetstid med min mor.  När mamma hade gått so va jag så glad inom mig för i dag va en riktigt lyckad dag.

 

Min älskade Baden Baden stol :)

 



Kalas kväll med syrran & kompanit :)

Efter dopet så åkte vi hem och satte upp gallret på tomten så nu kan inte Nova rymmaJ . När vi va klara så satt vi i solen en stund innan vi åkte i väg till affären och handlade in för kvällens grillning hos syrran. När vi kom dit så va Sandra och Sabine där och det va full fart på de stora barnen som käkade ostkrokar och kollade på bilar. Killarna satte i gång grillen och va ute medans vi brudar höll kolla på alla barn samt gjorde klart för maten. När kl va närmare halv 10 så la barnen sig och vi kunde börja äta. När vi käkat så satte vi oss i rummet för att spela PRATMAKARNA, vi drack te och kaffe samt att killarna drack någon öl. Det blev massor med skratt och tårar under maten och spelet och det va riktigt kul, när kl va närmare 1 på natten så åkte vi hem. Vi tog ut Nova och sen va det raka vägen i säng.  Det va en för glömlig kväll tror inte jag har skrattat så mycket på minst 9 månader .

 

Hemma:

 

Hos syrran:

 

 



Isabelles dop 2010-04-24

Hej i dag har vi varit på dop i Hubbo Kyrka, det är Mathilda och Tonys dotter Isabelle som döpts . Efter kyrkan så åkte man till en restaurang inne i Tillberga där vi fick god smörgåstårta samt se alla presenter som Isabelle fick.

Det va jätte trevligt och en kalas dop, tack för en kanon dag :)

 

Gästerna

 


Mat och Presentöppning

 

Härligt väder va det när vi åkte hem :)

 



Bus med Lucky :)


En trevlig torsdags kväll hos Sandra

En trevlig kväll hos Sandra och Wille med syrran ,Gabriel och lilla Emilia :)

 


Kalas FREDAG med Emma & Danne

I dag så åkte vi hem till Emma och Danne och när vi kom dit så började Emma med maten så vi va i köket och snackade medans hon lagade mat och killarna va ute i vardagsrummet och snackade om allt och inget. Vi blev bjudna på god mat och så fick vi massa fina saker till Nano av dem, det va jätte trevlig att umgås, det händer ju inte allt för ofta eller snarare allt för sällan. Nästa gång får de komma till oss. Sigge charmade oss med sitt härliga leende och hans roliga beteende, När kl va närmare 21:30 så åkte vi hem .

Tusentack för en kanon kväll Emma och Danne, det va jätte trevligt och tack för alla fina saker :)

 

 

 



Världens bästa motor!‏


En härlig vårdag 100419

En underbar vårdag med glada barn och glada hundar.

Låter bilderna berätta hur kanon det har varit i dag :)

 

Hos syrran!

 

Utanför oss!

 

Nova & Axa!

 

Fina Axa!

 

Trötta Nova!

 

 



Min Graviditetskalender: Vecka 38

Nu är det nära.

Ditt barn anses nu vara fullgånget, även om det fortfarande är två veckor kvar till ditt officiella förlossningsdatum. 85 procent av alla barn föds inom loppet av två veckor före eller efter beräknat förlossningsdatum, så du kommer förmodligen att föda någon gång inom de närmaste fyra veckorna. Detta betyder inte att du ska släppa allt du håller på med och bara sitta och vänta på att förlossningsarbetet ska sätta igång – det lilla livet kanske har bestämt sig för att stanna kvar därinne ett tag till.

Skyddsyta.

Medan du går och väntar på de första förlossningstecknen tappar ditt barn sitt lanugohår, de fina hårstrån som täckt dess kropp i flera månader. Det kan finnas lite hår kvar på axlarna, pannan och halsen när barnet föds. Barnet kommer också att ha blivit av med nästan allt vernix, det krämiga, vaxliknande ämnet som har skyddat dess hud mot fostervattnet.

Avfallshantering.

Och vad händer med vernix och lanugohår när bebisen inte behöver det längre? En del hamnar i barnets tarmar, där det ingår i barnbecket. Barnbeck, eller mekonium, är det grönsvarta, tjärliknande ämnet som utgör ditt barns första avföring efter födseln. Barnbeck består också av döda celler, fostervatten och avfallsprodukter från barnets lever, bukspottkörtel och gallblåsa. Barnets njurar filtrerar också lite avfall, men de börjar inte fungera på allvar förrän efter födseln.

Snart färdigväxt.

Bebisen växer inte lika fort nu, men den blir fortfarande lite större. Längden närmar sig 49 till 50 cm och vikten är nästan 3,2 kg.



Din graviditet Vatten är viktigt.

I och med att barnet växer bildas ett allt större tryck på din urinblåsa, som nu är platt som en pannkaka. Du måste nu gå på toaletten stup i kvarten! Trots detta bör du fortsätta dricka mycket vatten för att undvika vätskebrist.

öva ställningar.

Det är dags att gå igenom anteckningarna från föräldrautbildningen och fundera ut vilken ställning du vill ha under förlossningen. En del kvinnor föredrar att stå upp under värkarna, medan andra tycker det är lättare att stå på alla fyra.. Det är bra att prova olika ställningar redan nu – annars kanske du och din partner inte kommer ihåg alla varianter när den stora dagen kommer.

Säker hemfärd.

Har du köpt, lånat eller hyrtnågon bilbarnstol ännu? Om inte, gör det nu! Du måste ha en bakåtvänd barnstol i bilen så att du säkert (och lagligt) kan köra hem ditt barn från sjukhuset. Kom ihåg att endast 5 procent av alla barn föds på beräknat datum, så det gäller att planera i god tid.

 


En härlig vårdag

Ja vad mer kan man säga än att vi alla tre har njutit av denna härliga vårdag.

Efter att vi busat järnet med Nova på gräsplan utanför vår tomt så slappade vi på tomten i solen ett tag!

 

 

 



Härligaste tjejerna på besök :)

Efter en kanon dag på stan med syrran och Sandra samt barn så åkte jag hem och väntade in min älsklings tjejer som skulle komma på besök.  När kl va närmare 18:20 så kom det efterlängtade besöket, in kom Jonna och Sara med ett kanon humör som alltid. Vi satte oss i köket och snacka medans vi väntade på att fika skulle bli klart sen förflyttade vi oss in i vardagsrummet för fika och massa skratt. Henke gick och la sig efter en stund och vi fortsatte med vårat skrattande och snackande.  Låter bilderna tala för sig, mycket nöje!

 

Stan med syrran och Sandra:)

 

Hemma hos oss:)

 

Sara ville knäppa kort på min håriga mage! Längtar så tills jag blir av ed allt hår:)

 

Bus på hög nivå:)

 

 



Årets första grillning :)

I dag så blev jag väckt av min syster vid halv 10 tiden, det ringde frenetiskt på klockan så jag borde ju ha förstått att det va honJ. Vi pratade lite och sen vid 10:30 så hämtade hon Mathias på dagis, när hon va klar så körde hon till Sandra för de skulle fixa lite. När jag och Henke käkat klart så ringde hon och så kom hon över till oss med tvillingarna. Vi satt och snacka om allt och inget sen gick hon och hämtade Jonathan på dagis medans jag va kvar med tvillingarna, när de kom så började Jonis att leka och vi höll på med tvillingarna. Vi viste inte vad vi skulle hitta på en vacker dag som denna så vi bestämde oss för att åka hem till syrran och grilla eftersom det är så otroligt fint väderJ.  När vi varit hemma hos henne en stund så åkte vi i väg för att handla lite inför grillningen, Henke åkte och hämtade Nova och sen bar han av till syrran så när vi kom så va Henke uppe med de stora barnen och Anders med de små barnen.  De började fixa med elden medans jag och syrran höll på i köket, ungarna va ute och efter en stund så kom Mathias in och va med oss i köket. När kl va närmare 17 så käkade vi och jag säger då det ”FY FAN VAD GOTT”, när vi käkat klart så gick ungarna in och kollade på tv så vi fick lite lugn och ro medans vi fikade. När vi fikat ett tag så va det dags att göra klart barnen för sängen, jag och Henke satt ute och efter en stund gick vi in och satte oss. Vi va kvar tills kl va närmare 22:30 då åkte vi hem och så tog vi en runda med Nova bus och när vi kom in så hjälpte Henke mig med disken sen gick han och la sig, jag va uppe för att kolla min mail samt fb men nu blir det till att kasta sig i säng. CIAO!!!!

Henke med Gabriel!

Mathias plockar russin från golvet

Jonis sitter och väntar på maten:)

Ungarna får börja

Nu är vi alla vid bords:)

 

Nu har vi kommit in

Pappa Anders med Gabriel

 

Två som har däckat, Emilia ligger skönt i Henkes famn:)

 

 

 



Min Graviditetskalender: Vecka 37

Vikt och längd.

"Genom att växa lite varje dag gör jag mig klar för den stora dagen." Nu är ditt barn troligen över 48 cm långt och väger mellan 2,7 och 3 kg, vilket är i närheten av födelsevikten. Men de här sista veckorna är viktiga, och ditt barn lägger fortfarande på sig cirka 15 gram fett om dagen. Fettet hjälper till att reglera kroppstemperaturen och hålla en jämn blodsockernivå. Hjärnan, och huvudskålen som omger den, fortsätter att växa.

Trycket lättar.

Ligger barnet längre ner vid det här laget? Det kan kännas som om ditt barn har sjunkit ner i bäckenet – och det kanske den också har gjort. Denna nedsänkning, som kallas fixering, kan inträffa några veckor innan födseln. Den nya, lägre positionen kan göra att trycket på dina lungor lättar, vilket gör att du får lättare att andas.



Din graviditet För- och nackdelar.

Fixeringen har dock både för- och nackdelar. Det positiva är att du får lättare att andas. Det negativa är att du kan känna ett ökat tryck i nedre delen av magen och i bäckenet. Dessutom ändras din tyngdpunkt, så du kan känna dig lite klumpigare nu än innan barnet fixerades.

Packat och klart!

Har du packat din väska för sjukhusvistelsen ännu? Bara 5 procent av alla barn föds på planerat datum, så det kan vara bra att ha väskan packad och klar om ditt barn kommer för tidigt. Packa bara ner det nödvändigaste –du måste ju ta med dig allt hem igen, tillsammans med eventuella presenter o.s.v. Du behöver ett bekvämt nattlinne eller en pyjamas, en bekväm morgonrock, halkfria tofflor eller inneskor, en bekväm amningsbehå, toalettsaker och sköna kläder till dig själv och bebisen. Vad ska jag inte ta med mig? Smycken och kreditkort är onödigt. Men packa ner legitimation, patientbricka och lite pengar till tidningar och godis. Det kan också vara bra att skriva en lista med telefonnummer till personer du vill ringa och berätta om den glada nyheten. Till papporna: Glöm inte kameran och extra batterier. Packa också ner ombyteskläder och toalettsaker till dig själv. Förlossningen kan dra ut på tiden, och du kanske vill fräscha upp dig lite i halvtid

 

Noggrann undersökning.

Din barnmorska börjar kanske nu kontrollera om din livmoderhals har öppnat eller dragit ihop sig och tittar efter tecken på förlossningsvärkar. Många kvinnor börjar öppna eller dra ihop sig flera veckor innan förlossningen, medan andra inte uppvisar några tecken på värkar innan det är dags att åka till sjukhuset.

 



Världens goaste tvillingar

GABRIEL!




EMILIA!




STOLT MOSTER OCH MORBROR







CLAUDIA 29 ÅR

För det är ingen vanlig dag i dag, nej det är bästaste Claudias födelsedag :)

Ja må hon leva, Ja må hon leva, Ja må hon leva ut i hundrade år.

Ja visst sak hon leva, Ja visst sak hon leva, Ja visst ska hon leva ut i hundrade år. Ett fyrfaldigt HURRA HURRA HURRA HURRA.

Grattis världen bästa 29 åring.

 

 



Kanon dag med syrran och familj..

Idag kom resultatet på Joddricks Unique Anupama ”Nova” Ad: Ua & Hd: C på onsdag nästa vecka ska resterande i E-kullen röntgas!

Det fick jag veta av ”Tant” Laila i dag, jag blev lite ledsen till att börja med men sen när hon berättade hur och vad Skk sagt när hon pratat med dem så vände jag på tankarna direkt.  Jag berättade för Henke och sen gick jag till parkeringen för att träffa syrran. Vi åkte till pappas grav för att tända lite ljus och passade även på att tända ljus för farmor och farfar med. När vi va klara så åkte vi till Jysk och kollade lite innan vi åkte och hämtade upp Sandra och Wille. När vi hämtat upp dem så åkte vi till ICA Ettan för att handla lite och så va det en gubbe som drygade sig som fan med sin bil så till sist så blev jag så förbannad så jag tryckte på syrrans tuta för fullt. När vi sedan parkerade så va han på väg till vår bil men så gick han till dörr öppningen i stället och väntade på oss. Jag hoppade ut först och han stirrade på mig så gick han in, inte vet jag om han insåg att det inte va någon ide att ta en diskussion med en höggravid kvinna.  När vi va klara så körde syrran hem mig och så fortsatte dom hem till henne, jag satte mig och ringde lite samtal samt fixade med Försäkringskasse papper i väntan på att Henke skulle hämta upp mig. När han kom så åkte vi och köpte ett presentkort till syrran och en blomma sen bar det av till henne. När vi kom dit så hade de precis käkat klart, vi satte oss i köket och snackade lite innan killarna blev utskickade i vardagsrummet med barnen. Vi pratade om allt och inget samt höll koll på barnen som sprang in i köket för att leka vid oss. När syrran va klar med tårtorna som hon gjorde så dukades set fram och så satte vi oss till bords för att fira syrran på hennes 29 års dag. När kl va närmare 19 så åkte jag och Henke till hans jobb och kopierade lite papper som vi sedan skickade med posten. Sen bar det av hem till oss och n är vi kom hem så tog vi oss en promenad med busan och så träffade vi Tysons husse så vi bestämde att vi skulle till backen på Håkantorp så de skulle få springa av sig ordentligt.  När de sprungit ett tag så fick de leka lite innan vi gick hemåt igen, Nova däckade när hon kom hem och Henke satte sig vid tv för att spela och jag hamnade som vanligt inne i data rummet. Jag har fått mig ett härligt samtal med bästaste uppfödaren Laila Ström som har Kennel Joddricks och nu tänkte jag försöka sätta mig en liten stund vid tv innan det blir natter för oss här hemma.

 

GRAVEN

TÄNDER FÖR FARMOR OCH FARFAR

PAPPAS GRAV

 

HEMMA HOS SYRRAN

EN AV SYRRANS TÅRTOR...MUMMMS



SYRRAN OCH PRINSEN

 

MAMMAS FIXAR MED BLOMMORNA HON KÖPT TILL SYRRAN

 

TÅRTA NR TVÅ :)

 

INVÄNTAR FIKA

 

ÄNTLIGEN DAX :)

NU ÄR KROPPEN MIN SLUT.

 

 

VACKRA BLOMMORNA HON FÅTT

 

HENKE GOSAR MED GABRIEL :)

 

DEN VACKRA HIMMLEN.

 

NOVA OCH TYSON

 

MIN STORA MAGE SOM HENKE VILL TA KORT PÅ HELA TIDEN

 

 



Bästaste Laila på besök 100404

Så kom dagen man längtat efter i en veckas tid nuJ bästaste uppfödaren i världen kom på besök i Västerås.  När kl va närmare 11:30 så va Laila och kompisen Mia på vår parkering, vi gick dit med Nova samt parkeringskortet. Det blev kramar och hälsningar, Nova fick hälsa på Addi först innan Laila tog ut de övriga två damerna. Efter att de hälsat på varandra ett tag så tog vi en promenad till Skälby IP där vi släppte Addi och Nova så de fick springa av sig. Vi pratade och Laila gick omkring på plan medans hundarna sprang omkring. När vi va klara så gick vi hem till oss och Nova fick hålla sig på övervåningen eftersom Diva och Nova kommer behöva tid på sig innan de kan vara tillsammans och det va onödigt för några timmar bara. Medans vi satt och pratade i vardagsrummet så lagade Henke mat till oss. När det va klart så gick vi och satte oss i köket för att äta samt prata massor om hundar samt barn. När vi ätit så va vi kvar i köket och fikade lite innan vi gick ut för att ta kort på Nova, Laila ville ha bilder på Nova så vi gick ut och så fick hon agera modell medans de andra hundarna väntade i bilen på att de skulle åka.  När allt va kalart så kramades vi hejdå och så åkte de tillbaks till sthlm och vi tog en runda med busan.

Det va riktigt trevligt att ha både Laila och kompisen Mia på besök, Mia är den som äger staffinfo.se klart värt att gå in och kolla läget för er som gillar staffar.

 

NOVA & ADDI

 

ADDI

 

LAILA MED OLGA & MIA MED ADDI


SÖTASTE OLGA!

 

PÅ VÄG HEM, LAILA MED DIVA, MIA MED ADDI, HENKE MED NOVA OCH JAG MED OLGA

 

I HALLEN SITTER DE SÅ SNÄLLT

DIVA, OLGA OCH ADDI

 

PÅ VÄG TILL PARKERINGEN FÖR ATT KNÄPPA LITE KORT.

 

LAILA OCH OLGA

 

SÖTASTE OLGA


 

MIA MED ADDI

 

FINA ADDI

 

NOVA AGERAR FOTOMODELL :)

 

NU SKA LAILA VISA MATTE OCH HUSSE HUR MAN SKA STÅ PÅ EN UTSTÄLLNING

 

SÅ SKA LAILA TITTA LITE PÅ MINA TÄNDER :)

 

OLGA I SIN BUR

 

DIVA

OLGA,DIVA OCH ADDI LÄNGST BAK

 

OLGA OCH DIVA

 

HÄRLIGA LAILA :)

 



På besök hos allas våran Sandra :)

Jag och Nova blev körda hem till Sandra i lördags, när vi kom dit så fick vi ett härligt välkomnande av Charlie och Sandra. Det va så kul att träffa henne igen, det va ju så länge sedan man sågs och vi hade mycket att prata i kapp. Vi käkade och så fikade vi lite innan vi gick ut så hundarna skulle få busa. När de gjort sina behov så fick de busa av sig ett tag innan vi gick in igen. När vi kom in satt vi och snacka samt kollade lite på tv, klockan rusade i väg som den brukar göra när man har kul. När kl va närmare 21:40 så kom Henke och hämtade upp oss och när vi skulle gå till bilen så kom Carro med en brud. Vi pratade lite jag och Carro och sen åkte vi hem.


TACK SANDRA FÖR EN KANON KVÄLL HOS DIG PUSS

 

 



Min Graviditetskalender: Vecka 36

Vilket härligt ljud. Ditt barn älskar att höra dig läsa eller sjunga. Studier visar faktiskt att nyfödda barn föredrar ljudet av mammans röst framför andra röster. Inom forskningen har man också kommit fram till att spädbarn tycker om att höra sånger som spelades eller sjöngs för dem när de låg i livmodern. Det är aldrig för sent att börja: ägna en stund varje dag åt att lyssna på en CD eller ett band du gillar, sjunga din favoritsång eller läsa en saga för ditt barn. Barnet kommer att tycka mycket om den här speciella stunden ni tillbringar tillsammans, oavsett om det ligger i din livmoder eller i din famn.


Det flexibla huvudet. Ditt barns huvud är speciellt utformat för att passera genom den trånga livmoderhalsen. Skallens ben är ännu inte fast sammanfogade, och denna lösa konstruktion gör att barnets huvud är väldigt anpassningsbart, så att det kan pressas igenom förlossningskanalen utan att vare sig du eller barnet skadas. Skallens ben kommer gradvis att växa ihop under barnets första levnadsår.


Vikt och längd. Ditt barn väger nu mellan 2,5 och 2,7 kg och är cirka 48 cm lång.

 

Tätare kontroller. Från och med nu och fram till förlossningen kommer du att göra täta besök hos din barnmorska. De flesta mödravårdscentraler vill att du från och med vecka 36 kommer på kontroll en gång i veckan, så att de kan hålla koll på eventuella förlossningstecken. Din barnmorska kontrollerar också ditt blodtryck och att du inte har protein i urinen. Förhöjt blodtryck och protein i urinen kan vara tecken på havandeskapsförgiftning, ett tillstånd som kan vara riskabelt både för dig och för barnet.

Större och större. Din livmoder är nu tusen gånger större än normalt. (Detta kanske inte är någon överraskning, eftersom den nu ligger under din bröstkorg, vilket gör det allt svårare att andas!) Du har förmodligen gått upp 10 till 15 kilo vid det här laget. Under de närmaste fyra veckorna går du troligen bara upp något eller några kilo till. Många kvinnor går inte upp någonting under graviditetens sista månad. Det kanske inte bara är din livmoder som växer. även om ödem (den medicinska termen för svullnad orsakad av överskottsvätska) inte har varit ett bekymmer tidigare, är det möjligt att du binder mer vätska under den sista månaden av graviditeten. Ta en vilopaus med fötterna placerade högt eller ligg på vänster sida så ofta du kan. Båda dessa ställningar ökar blodcirkulationen och får fart på vätskan i dina leder.

 


En liten påminnelse hahahaha

En rekommendation från Svenska Brukskarlsklubben!


Brukskarlar

Ursprung
Den tame mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så
långt tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har
givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och
avelskarlar.

När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd
för att förenkla din vardag med mannen.

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl.
En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och
bekanta.
Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige.

Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer.

Detär dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis
boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner.



Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid
kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre
karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till
och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!

Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att
ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm.
En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har
man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat
älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i
flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v
s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som
helst i skog och mark.

Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället
träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.

Allmän skötsel
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver
han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några
aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker.
Östgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel
ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör
man överlåta till en fackman.

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och
med medföra rättsliga följder i vissa fall!

Raser
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare
länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och
stränder.Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par
bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt
saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda
sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta
problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill
därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.

Vi väljer att här presentera Skånerasen :
Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt
lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i
åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.

En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på
dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en
ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från
att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få
någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då
måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer.
OBS! Det ger honom en trygghet att veta sin plats.

Även den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot.
Det gäller då att vänligt men bestämt tillrätt avisa honom. Om det inte
räcker så måste list tillämpas.

Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne- eller en
utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är
otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande
framför tipsextra.

Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och
handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret.

Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför
villigt sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för att belöna
önskvärt beteende.

Uppfostran
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en
fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande
människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd.

En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på
kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för
andra.
Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och
ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!

Avel
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något
vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir
du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt
använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även
tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i
åtanke.
För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel något som
bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så
går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och
är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många
karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om
motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte
bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill
kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman.
Sådana karlar är inte ens lämpliga som sällskapskarlar och du bör
snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara.
Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han
har sådana defekter innan de tar hem honom.

Kost
En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den
kost de är uppfödda på (det s k 'mammas-köttbullar-syndromet'). Rådgör
därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under
uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för
bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta
honom tigga vid bordet.
Vissa karlar visar ibland tendenser att vilja hjälpa till att tillreda
sina egna måltider. Detta bör uppmuntras!
Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon
vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt är dock inget att
oroa sig för.

Sjukdomar
Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med
en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga
sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han
sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast
vid helg- och skiftarbete.

Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa
honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt
påträffats.

Sammanfattning
Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som
komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga
fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör
veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste klinik.

//Svenska Brukskarlsklubben

Norrlänningar‏

A typical "Norrlänning" in Sweden

En ung kille från en by i norra Norrland flyttade till Stockholm och gick 

till ett stort köpcentrum för att söka jobb. 

Chefen för köpcentret undrar: 

-Har du någon säljerfarenhet? 


Killen svarar: 

-Nååå, jooo...,no ha ja jobba som säljare hemma. 

Eftersom chefen tyckte killen verkade trevlig och hade bra CV bestämde han 

sig för att anställa honom. 

-Du kan börja i morgon bitti, sa han. Jag kommer ner efter vi har stängt i 

morgon kväll och ser hur du har haft det på din första dag. 


Killen hade en tung dag, men till slut var den till ända. Efter 

stängningsdags kom så chefen ner som han lovat dagen innan. 

-Hur många affärer gjorde du idag? frågade han. 


-En, svarade killen. 


Då blev chefen lite fundersam och sa: 

-Bara en!?Våra försäljare brukar normalt göra mellan 20 och 30 affärer på 

en dag. Hur mycket pengar rörde sig affären om? 


Killen svarade: 

-1.911.138 kr. 


Chefen blev mycket överraskad och sa: 

-En komma nio miljoner??!!!Vad sålde du då till honom? 


-Först såld ja en liten metkrok. Sen såld ja en mellanstor metkrok. 

Därefter såld ja en stor metkrok. Sen blev de ett metspö. När ja sen fråga 

vars någerscht han sku fisk svara han att han sku åk ner till kusten. Då sa 

ja att han sku behöv en båt, så vi gick ner till båtavdelningen. Ja såld 

han den stora Baylinern me dubbla motorer. Sen visa de sig att hans lilla 

Honda Civic inte fick dra den stora båten, så ja to me han till 

bilavdelningen och såld han den där 4-hjulsdrivna Chevrolet Tahoen. 



Chefen, som nu var i chocktillstånd sa: 

-Så du menar alltså att en kille kom in för att köpa en metkrok och du 

lyckades sälja honom en båt och en bil???!!! 



-Nej, nej! Han kom in å skull köp tamponger ti sin fru, och då sa ja att 

han lik gärna kund åk och fisk, eftersom helgen ändå va förstörd.

 



Hormonguiden - Regelverk

Hormon Guiden

Kvinnor kommer att förstå det här!
Män borde lägga det på minnet!

Varje kvinna vet att det finns dagar i varje månad när allt en man behöver göra är att öppna truten för att riskera sitt liv! Detta är en liten behändig guide som borde vara lika vanlig I plånboken som körkortet; varje äkta man, pojkvän, fästman, manlig arbetskamrat eller annan anhörig borde ha en sån här I sin plånbok!

 

FARLIGT

Vad blir det till middag?

Tänker du verkligen ha det där på dig?

Vad är du så upprörd över?

Borde du verkligen äta det där?

Vad har du GJORT hela dagen?


LITE SÄKRARE

Kan jag hjälpa till med middagen?

Wow, du ser verkligen bra ut i brunt!

Kan det tänkas att vi kanske överreagerar?

Du vet, det finns massor av äpplen kvar.

Jag hoppas att du inte överansträngde dig idag.

 

TROLIGTVIS SÄKERT

Vart skulle du vilja äta middag?

WOW! Kolla på dig!

Ta min lönecheck.

Vill du ha lite choklad till det där?

Du ser alltid jättebra ut i den där morgonrocken!

 

TOTALT SÄKERT

Här, ta lite vin...

Här, ta lite vin...

Här, ta lite vin...

Här, ta lite vin...

Här, ta lite vin...


80- respektive 2000-tal....‏

Kommer ni ihåg?

80-talet, visst är det ofattbart att:

Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero

Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem

Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en
synthtofs

Seglarskon betraktades som 'klassisk' och 'tidlös'

En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr - både på tjejer och
killar

Dirty Dancing stjärnan Patrick Swayze betraktades som supersexig

Ett Lycra-plagg vid namn 'Body' (som knäpptes i skrevet med en konstruktion
som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol hade en
naturlig plats i våra garderober

Axelvaddar, ju större desto bättre, gav oss en naturlig siluett

Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen - blå, grön
eller brun

En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla
maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii

Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste
efterrätten glace au four

Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - då blev det hack i
skivan

Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på,den kallades
stereobänken.

Vi gick med i bokklubbar, skivklubbar och samlade på receptkort som vi
förvarade i speciella boxar.

Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person.

Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel

Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta anblicken av Jacob Dahlin och
Sighsten Herrgård

Tights och storskjorta var en naturlig kombination

Våra finaste tavlor förställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowner
och galopperande enhörningar

Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten

'jag skriver en check' var en vanlig replik i shoppingsammanhang

Snabbmat var detsamma som 'en grillad med mos'


År 2007, du vet att du lever år 2007 när :

1. Du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen

2. Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år

3. Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer

4. Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig

5. Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte
har deras e - postadresser

6. Du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år men för tre olika företag

7. Din chef klarar inte av att göra ditt jobb

8. Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar

10. Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i
garaget

11. All reklam på TV har en internetadress under

12. Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de
första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den

13. Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att gå 'online'
innan du hämtar kaffet i espressomaskinen

14. Du lägger huvudet på sidan för att le :)

15. Du läser detta och nickar och ler

16. Ändå värre; du vet precis vem du ska skicka detta mail vidare till

17. Du är för upptagen för att lägga märke till att nr 9 saknas i denna
lista

18. Du scrollade upp för att kolla att den faktiskt inte var där

19. Och nu sitter du och ler åt dig själv

Ha en fortsatt trevlig dag!!!



Kanon dag :)

Nu börjar våren sakta smyga sig på här i Västerås, Jag och Henke tog en härlig promenad till skolan med Nova så hon skulle få springa i backen samt på gräsplan. Jag stod nere och knäppte kort i den mån jag han med när vårt lilla yrväder kom i full fart. Henke stod längst uppe i backen och kastade pinnar till henne. När hon sprungit i 10 minuter upp och ner så skulle vi gå hemåt och Nova drog sig längs den lilla snön som finns kvar och sen sprang hon i alla pölar hon kom åt. Det är så härligt att titta på henne när hon springer som en tok överalt av glädje. Man kan riktigt se på henne hur mycket hon tycker om det. När vi skulle gå hem så visade jag Henke vart Jonis gick på dagis. När vi kom hem så började vi med maten och gjorde oss klara för Hanna och Jason va på väg hem till oss. När de kom stod jag i duschen så Henke visade dem runt på nedrevåningen . När jag va klar så visade vi dem övervåningen och de gillade vårat hem så det va kul att höra.  V i satt och pratade lite innan Henke började med köttet och när han va klar så käkade vi, vi bjöd på kött med potatis, beasås och sallad. När vi va klara så satt vi och snackade lite innan vi flyttade oss vidare till vardagsrummet, vi snackade lite sen började jag och Henke med fikat och när allt va klart så satte vi oss och kollade på film.  Film nr ett hette Horsemen och den va bra men sjuk och film nr två hette Motherhood och den va bra men ganska seg. När vi kollat klart så fick Hanna och Jason springa till Bäckby för att hinna med bussen och vi gick ut med Nova, men så missade de bussen så då körde vi hem dem. Nu har vi plockat bort allt så nu blir det nog sängen för vår del men det har varit en kanon dag i dag.


Promenad med Nova:)

 

Filmerna vi såg :)

 

 

 



Kedjebrev !

Kedjebrev kan vara riktigt drygt att få, men när man får ett sådant här kedjebrev där man får lära sig lite mer om sina nära och kära så är det gansak kul att läsa.

Här kommer en av mina favoriter som jag fick av ÄLSKLINGEN!


Tre saker du kanske inte visste om mig...


Tre jobb jag haft:

Arbetat Lagerarbetare

Arbetat Pimp

Arbetat Produktionstekniker


Tre platser jag har bott på:

Västerås, surahammar och Stockholm


Tre saker jag gillar att se

Babe!

Babe!

Nisse


Tre favoriträtter

Spagetti & köttfärssås

Kött & potatisgratäng

Babe's annanaspaj

 

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu

Hemma i sängen med Babe!

US and A på nått stort dragrace evenemang

Thailand



GLAD PÅSK!‏

EN GLAD PÅSK 





RSS 2.0