Kalaskväll! 090927

Kalaskväll!

I går så va det en kalas kväll, vi va hos syrran en snabbis vid fem tiden sen åkte vi och handlade lite inför kvällen. När vi kom hem satte jag på potatisen och sen ringde det på dörren, när jag öppnade så stod Sofia och Gugge där. Vi satte oss och snackade om allt och inget sen kom Henke ut från duschen och då blev det öl dags för alla, ja självklart inte för mig.ler.  när vi suttit och umgåtts ett tag så va det dag för mat, och det va så sjukt gått och det bästa av allt jag fick behålla det.  När vi ätit och Ps3 hade strulat ett tag så satte vi på en film och fikade lite med rabarber paj och godis. När kl va närmare 23:30 så gick Sofia och Gugge hem, jag och Nova tog dem sällskap mot ankdammen sen vände vi hemåt. När jag kom hem så kom Henke med tvätten och så gick han och la sig, jag satt uppe ett tag och tänkte tillbaks på kvällen. Ja jag måste säga att denna kväll va så himla trevlig, det måste göras om.


Puss på er Sofia och Gugge

 

Bilder!

 

 

Tusen tack för en kanon kväll....

 




Lördagen den 26/9-09

Hej!

I dag va vi på race och innan vi kom dit så åkte vi till garaget och mötte upp Risvall och Örebro gänget. Mathias och Björk skulle byta till slits däck så de höll på en stund och sen va det bara att vänta tills det va dags för race. Jag klarade inte av att gå in i garaget eftersom det luktade så mycket där inne så jag höll mig utanför med Nova. Som tur va så kom Danne och Zebbe så jag fick sällskap av Zebbe . Vi pratade och lekte med Nova sen visade Zebbe mig hans godis som han stolt visade upp, han va så glad att pappa Danne hade köpt det och sen hade de köpt ett spel och han va eld och lågor när han berättade om spelet och att pappa Danne hade förlorat så han hade slagit knytnäven i bordet . Ja man kan ju inte annat än skratta åt dem, efter en stund så kom även Pablo med dotter och sen kom Micke . Vi stod och snacka de en stund innan jag och Henke åkte i väg till Mc Donalds och köpte en liten hanburgare till mig och så tog jag en dricka till Zebbe. När kl närmade sig 23 så åkte vi iväg till racet , jag och Zebbe gick och ställde oss längst fram som alltid och så filmade jag medans Zebbe berättade allt om bilarna. Jag mådde illa av all rök och varje gång de skulle bränna däck så satte Zebbe upp sina händer för mitt ansikte och sa ”Nu känner du inget eller hur Jessica”. Han är så jäkla go, han pratade för fullt och jag fick mig många goda skratt medans vi stod där. När racet va slut så gick jag och hämtade Nova från bilen så fick hon gladeligen hälsa på alla och som vanligt så va hon omtyckt av alla. Sen körde vi till garaget igen med Mathias och hans polare så de fick byta däck och när de va klara med det så åkte vi till Armens garage för att lämna Björks däck som vi hade i bilen. Ja tyvärr så pajade hans bil så han fick bara åka en vända på racet och det va synd för jäklar va den bilen åkte snabbt och lät. Ja den lät så högt att marken vibrerade och man såg hur det bara lyste i Zebbs ögon när den körde. När vi lämnat däcken så åkte vi till Mc Donalds igen och köpte en handburgare till mig och Henke tog en hel meny, vi åkte hem och satte oss i soffan och käka medans vi kollade lite på tv sen gjorde vi oss klara och gick och la oss.

Tusen tack Danne och Maria för att jag får ha Zebbe på racen, han förgyller verkligen kvällen för mig varje gång. Det är en riktigt underbar liten kille, han lyckas alltid göra en glad.

 

Dagens bilder!

ZEBBE!

 

 

Det blev tyvär inga bilder från racet för jag filmade ju hela tiden när vi va där.

 

 



Mmmmm!

Historien  handlar om en mamma som för en tid sedan skällde på sin 5 åriga dotter för att  hon slösade på en rulle med dyrt guldfärgat omslagspapper. Pengar var det ont  om och hon blev ännu mer upprörd när hon såg att dottern använde pappret att  dekorera en ask som hon placerade under julgranen.


Hursomhelst,  den lilla flickan gav presentasken till sin mamma nästa morgon och  sade,

'Den  är till dig, Mamma'

Mamman  blev generad för hennes tidigare ilska mot flickan, men hennes ilska blossade  upp igen när hon öppnade presentasken och såg att det var  tomt.

Hon  sa till sin dotter med harm i rösten.

' Vet  du inte unga dam, att när du ger bort en present är det meningen att det skall  vara någonting i paketet?'

Hon  hade tårar i sina ögon och sa, 'Men, Mamma,det är inte tomt! Jag blåste kyssar  i den tills den blev full.'

Mamman  blev förkrossad.Hon föll på knä och slog armarna om sin dotter och bad henne  och förlåtelse för hennes obetänksamma ilska.

En  kort tid senare tog en olycka dotterns liv, och det sägs att mamman behöll det  gyllene asken bredvid sängen för resten av hennes liv.

När  hon helst kände sig nere eller mötte svårigheter öppnade hon asken och tog ut  en inbillad kyss och mindes kärleken från barnet som hade lagt kyssarna  däri.

En  verkligt underbar känsla, denna gåva till oss är en ask full med ovillkorlig  kärlek och kyssar från våra barn, familjen, vännerna.Det finns inget  mer värdefullare än detta.



Fredagen den 25/9-09

Hej hej!

Nu har det hänt mycket i gen, tar en snabb genomgång:

TISDAG:

I dag va jag hos barnmorskan och det gick bra men jag har väldigt lågt blodtryck och sen hade inte alla prover kommit ännu men när jag fött så ska jag ta sprutan för röd hund för jag är inte emun mot det. På kvällen så åkte jag och Henke till syrran och hälsade på och passade på att äta nybakad paj, det va kanon gått men det va synd att jag inte fick behålla det sen va det kallt som fan hos dem men det fixade mamma genom att tända brasan. Vi satt och snackade ett tag sen vid 22 tiden så kom Anders hem från jobbet och strax efter det så åkte vi hem.

 

Dagens bilder!

 

 

 

ONSDAG:

Hej i dag så va jag och Matilda ner på stan en snabbis och när vi klara så åkte vi hem åt varsitt håll och sen så åkte jag och Henke hem till syrran för min halv faster och farbror skulle komma hem till henne.  Vi va väll hos henne vid fem tiden eftersom det va sagt att de skulle komma strax efter fem men de dök inte upp förens halv åtta. Vi hade hunnit vara ute med ungarna på tomten och lekt ett bra tag men till sist fick de lägga sig eftersom det blev sent. När de kom så skulle vi fika men vi hade redan börjat eftersom vi va så fika sugna och självklart så fick jag inte behålla det heller. När vi suttit och pratat ett tag så åkte jag och Henke hem.

 

Dagens bilder!


TORSDAG:

Hej i dag så va vi nere på stan hela tjej ligan och  vi va på Hong Kong och käkade sen gick vi i lite butiker och kollade jacka till mig eftersom jag är fet nu och inte får på mig mina kläder och det börjar bli riktigt kallt på kvällarna. Men jag hittade ingen jacka som passade min plånbok, jag tycker det är helt onödigt att köpa en dyr jacka eftersom jag inte kommer kunna ha den nästa vinter för då är den alldeles för stor för mig. När vi letat ett tag så gick vi in i Punkt och fikade och sen gick jag och Matilda vidare och kollade jacka utan resultat. Vi skildes sedan vid ingången till Punkt för Matilda och äldsta sonen Liam skulle hem, jag gick tillbaks till kaféet med Mathias och när vi kom så skulle syrran och tjejerna åka hem men jag och Sandra L stannade kvar och gjorde lite ärenden. Jag köpte åk sjukearmband och tro mig det funkar, visst kan jag bli riktigt illamående men inte lika mycket när jag har det på mig. Efter att vi varit i några butiker så åkte vi hem, när jag kom hem så tog vi det ganska lugnt fram till det va dags att sova.

Dagens bilder!

Åksjukearmbandet!


FREDAG:

Hej i dag har det varit kalas kul, det började med att jag va på intervju  på morgonen och det gick ju jätte bra sen kom Maggan/Svärmor och käkade och fikade, vi hade jätte trevligt och det blev massa skratt från allas håll. Sen när hon åkt så la jag mig framför tv en stund innan vi åkte och hämtade upp Matilda och Signe. När vi gjort det så åkte vi till Håkantorpskogen och vi gick och vi gick till sist va vi på väg till bruksleden men kom aldrig så långt för då va kl närmare 18:30 så då åkte vi hem med Matilda och sen åkte vi och handlade lite fredags gott och så va det raka vägen hem. Men Henke fick lov att köra mig hem innan han lämnade bilen för jag mådde så illa och det va lika bra för jag han inte mer än in på toa så spydde jag upp all fika som vi käkade när svärmor va här.  Jag kan ärligt säga att jag börjar bli jävligt trött på att må illa hela tiden fan åt det här visst se det positiva det är borta snart men då ställer jag mig den frågan när är snart? När Henke kom så la jag mig i soffan och så skulle vi ha fredagsmys men jag tvärslocknade i soffan så fredagsmyset fick vänta tills jag vaknade igen. Henke fixade morötterna och gurkan sen blandade vi lite dipp och hällde upp godiset i en skål och så la vi oss i soffan med filt och kollade på ett sångprogram på tv. Vi hade jätte mysigt, sen när vi kollat på det så satte vi på ett pratprogram där en Norsk är programledare och det va kul. När det va klart så gick vi ut en lång promenad med Nova och sen när vi kom in så satte jag mig vid datorn och nu tänkte jag gå och sova.

 

Dagens bilder!

 

 

 



Måndagen den 21/9-09

Hej hej!

I dag så har det varit ganska lugnt, dagen började med tvätt på morgonen sen satt jag vid datorn och fixade bilder till min andra blogg som jag har och när Henke kom så mötte han upp mig och Nova vid parkeringen. Vi lassa in bilen med skräp och så åkte vi till hans jobb och kastade allt och så följde jag och Nova med in och kollade hur han jobbade. Det va intressant förutom att det luktade för mycket för min del. När vi va klara så åkte vi hem till syrran och umgicks lite när kl närmade sig halv åtta så åkte vi till mamma och hämtade kartonger och sen åkte vi hem.  När vi kom hem så satte vi oss och käkade lite och då kom Matilda och Signe, vi kollade på tv sen tog jag och Matilda ut hundarna på en promenad och så fick de busa lite. När vi varit ute i ca 2 timmar så gick vi hem till mig, Matilda hämtade sin väska och så gick de hem medans jag satte mig vid datorn. Nu ska jag sova för i morgon blir det barnmorskan.

 

Dagens bilder!

 

 



Söndagen den 20/9-09

Hej!

I dag har det varit en kanon dag från början till slut, jag blev väckt av Henke genom att han pussade mig och det va underbart att vakna på det viset. Jag låg kvar en stund efter som jag som alltid mår så dåligt när jag vaknat. När jag klev upp så gjorde jag mig klar sen åkte vi hem till syrran och Anders, killarna skulle leka lite med radiostyrda bilen som Henke hade med sig. Man kan tro att den är som vilken som helst men icke det den här kör i 80 km i timmen och jag säger ju bara det fan man blev snurrig av att titta på när de körde ute på gatan. Jag, syrran och barnen satte oss vid kanten och kollade när killarna körde. När de va klara så gick de in och jag va på tomten med Jonathan och Nova, Jonis lekte för fullt med sin traktor och sin gräsklippare medans jag satt på stolen och knäppte massa kort på dem. Nova sprang mest och snodde ved och sprang om kring med på tomten, sen satte vi oss på altanen och de fikade medans jag slocknade i Henkes knä. Ni undrar kanske hur det gick till och då vill jag bara på peka att jag inte satt i hans knä utan jag låg i soffan och hade huvudet i hans knä.  När de fikat klart så åkte vi hem för att förbereda tills Jonna och Tommy skulle komma, de kom strax efter kl 18. Vi satte oss o soffan och snackade lite innan maten va klar och sen va det film och mat men PS3-an kronglade så det blev ingen film förens efter maten och det va ju lika bra det för jag blev tvungen att göra ett besök på toa och det va ganska tragiskt för jag trodde verkligen att jag skulle få behålla maten den här gången men icke. När vi sedan fick igång filmen så visade det sig att det va den sämsta filmen i världshistorien. Den heter " Watchmen" och jag rekommenderar alla bloggare att aldrig se den. Det är nog de mest bortslösade två timmarna i era liv i så fall, de så gott som pratade igenom hela filmen och den va helt skruvad nej fy fan det bästa med hela filmen det va när eftertexten kom då man visste att det va slut på ens lidande.  När filmen va slut så åkte Jonna och Tommy hem och Henke gick ut med Nova medans jag snackade lite med Matilda och plockade i disken, när han kom in så gick han och la sig och nu tänker jag ta honom sällskap.

Jonna och Tommy 1000 tack för en kanon trevlig kväll det måste göras om fast med bättre film.

Bilderna berättar allt!

Hos syrran!

Så stor hon är inte kan man tror att hon ska gå in i sin 4 månad men det ska hon så är det med tvillingar i magen.

 

Klipper stolt gräsmattan med sin gräsklippare!

Nova busar för fullt!

Mathias äter isglass och så märker han att den är slut så då blir han arg och börjar grina!

Ha ha snacka om att han blir arg när han inte får som han vill..ler..

 

Hemma hos oss!

 

 

 

 


Fredagen den 18/9-09

Bilderna berättar om dagen!








Hos mamma!













Lördagen den 19/9-09

Hej hej!

I dag så har vi varit på Parken Zoo hela dagen, det började med att vi åkte och lämnade Nova hos Sofia och Gugge sen åkte vi till syrran och lassade in i bilarna och så bar det iväg till E-tuna för att kolla på djur och åka karusell. Det va familjedag där i dag och vi hade två biljetter så det passade ju kanon att ha med syrran med familj. När vi kom dit så började vi med att åka karuseller sen käkade vi vid 12 tiden och sen gick vi runt och kollade på alla djur innan Anders, Henke och Jonis gick in på Fantomenlandet och lekte. Jag och syrran hade parkerat oss på gräsmattan med filt och kollade lite på när Alkazar uppträdde vid 15 tiden. När det va klart så gick vi ner till karusellerna igen så fick Jonis åka lite till innan han däckade i vagnen. Vi åkte hem vid halv 6 tiden och då tog vi och åkte till Sofia och Gugge för att hämta Nova och hämta mat från IBBES sen åkte vi hem till syrran och kompani . Vi käkade och kollade på tv jag somnade självklart i soffan och när jag vaknade så va det dags att lägga barnen sen kollade vi lite till på tv innan vi åkte hem. Nu ska jag sova för i morgon är det en ny dag.

 

Bilderna säger väll allt!

Ha ha ha så syrran ser ut!

 

 

Träffade Maria med barn och ex!

Danne!

Zebbe!

 

Maria!

 

Alexander!

 

Förevigt kära!

 

 




Torsdagen den 17/9-09

Hej!

I dag när jag vaknade så blev jag liggandes i sängen i ca 2 timmar för jag mådde så otroligt illa, det va meningen att jag skulle möta upp syrran på stan och följa med henne och Sandra till BVC och sen skulle de med mig och ta prover men det fick jag skippa. När jag väl kom upp så tog jag ut Nov och så tog jag det lugnt i en timme innan jag började med maten . Sofia kom vid halv ett och så kom Henke vid ett tiden så då käkade vi och sen åkte han tillbaks till jobbet medans jag och Sofia umgicks till kl va närmare tre. Hon kollade om det va några av mina kläder som hon kunde ha och sen satt vi och snackade eller rättare sagt jag låg i soffan och hon satt i fåtöljen, jag mådde så illa efter maten så nu har jag kommit fram till att jag inte kan äta varken fisk eller pankaka utan att må dåligt eller rättare sagt knappt få behålla det.  Det va så otroligt kul att ha Sofia här jag har saknat henne så otroligt mycket men som sagt jag mår ju inte så bra så jag är inte nå vidare till sällskap men hoppas hon inte hade allt för tråkigt här med mig. När hon gått så gick jag och Nova och la oss i sängen så sov jag till kl va 15:45 och då gick jag motvilligt upp och hoppade in i duschen och gjorde mig klar, jag mådde illa men fick hålla emot. När jag va klar så tog jag ut Nova och när vi kom utanför porten så kom Henke, Han sprang in och bytte om och jag tog en promenad med Nova innan vi satte oss i bilen och åkte hem till syrran. När vi kom dit så höll hon på med tårtan medans mamma och Sandra satt och matade barnen. Jag tog Mathias till badrummet och tvättade rent honom så kom Jonathan när vi va på väg ut och så va det hans tur att tvättas rent. Vi satte oss i vardagsrummet och busade medans syrran plockade fram fikat. Sen satte vi oss till bords och så öppnade syrran paketen som Mathias fick. När hon öppnat allt och kollat i foto boken han fick av oss så började vi äta tårta och pratade massor. När vi va klara så kom Gun och Lee på besök för att gratta Mathias på hans ett års dag, de fick fika och jag passade på att gå ut med Nova på tomten. Jonathan tog mig sällskap och sen kom Sandra ut efter en stund, när vi varit ute en stund så gick vi in och pratade lite och barnen lekte med deras packet. Jag och Henke åkte hem vid halv sju, när vi kom hem på gården så började vi sparka lite boll med Nova innan vi gick in. Hon fick mat och jag satte mig vid datorn och spelade lite innan jag började med maten och jag mådde illa när jag satte igång men sen gick det över men självklart så gick jag ut och rökte innan vi skulle äta och efter det mådde jag så otroligt illa. Jag åt min mat men efter en timme så gick jag och spydde upp den igen. Jag ska på jobb intervju och vet inte hur jag ska göra, jag kan ju inte säga att jag är med barn för då kanske jag inte får jobbet och samtidigt undrar jag om jag kan hålla det hemligt eftersom jag mår illa. Men det problemet får jag ta då, nu ska jag försöka lägga mig för i morgon kommer Henke och hämtar mig och Nova så ska jag t mina prover och sen ska jag och Nova hem till Sandra M.


DAgens bilder!

Hemma hos oss!

Våran allas Sofia!

 

Hos syrran!

 

Hemma igen!

 



Onsdagen den 16/9-09

Hej hej!

Nu har det varit fullt upp…ler.. Jag och Matilda har packat i 2 dagar och så har vi varit ute med hundarna varje kväll nu så de har fått busa av sig och när vi varit klara med det så har vi gått hem till mig och så har vi druckit te och kollat på tv.  När kl varit närmare 02:00 så har Matilda och Signe gått hem. Sen har det varit samma visa i flera dagar, det har varit kul som fan men snacka om att man märker av kylan på kvällarna nu . Nej nu ska jag till garaget och städa lite i väntan på att Matilda ska komma. I morgon kommer min älskade Sofia som jag inte sätt på evigheter känns det som, ska bli så kul att se henne igen.

 

Bilder!

Tisdag!

 

Onsdag!

 

 



Söndagen den 13/9-09

Hej hej!

I dag så gjorde vi oss klara när jag vaknade och så åkte vi hem till syrran och hämtade Jonathan för han skulle med oss på kalas. När vi kom dit så låg barnen och syrran och sov, jag gick in och pratade med syrran så fick hon sova vidare och när kl va närmare 12:20 så klev Jonathan och syrran upp så gjorde vi honom klar inför kalaset. Vi åkte iväg till Haga där Sandra och Micke bor med dotter, när Henke släppt av oss för att sedan leta parkering så kom även Ulf och Annette. Anette stod med mig och Jonis och väntade på att karlarna skulle fixa parkering samt biljett, när de kom så gick vi in och jäklar vad många trappor de bor ju på 3 våningen och det finns ingen hiss. När vi kom in så kläde vi av oss sen gick jag och Jonis husesyn och jag säger bara så här, fan va fint de har fått äntligen får de bo i ett hem och inte ett råttbo. Jonathan lekte för fullt och så käkade han lite tårta och kollade på presentöppningen, själv mådde jag jätte illa och va så trött så jag orkade knappt någonting . När kl va närmare 15 så gjorde vi oss klara för att åka hem med Jonathan, han klädde på sig och så gick han och kramade alla god natt innan vi gick. När vi skulle åka så åkte vi och hämtade upp Nova sen vidare till syrran. Hon stod och gjorde pankaks smet när vi kom så började hon med maten och jag dukade fram. När vi satte oss för att käka så kände jag hur illamåendet blev bättre men när jag va klar så mådde jag så illa att jag blev tvungen att lägga mig ner för att få behålla maten. Jag somnade i soffan med filten på och så vaknade jag efter ca en timme, Jonathan och Matias hade badat och tydligen så ville Jonathan krypa ner i soffan med mig men syrran hade sagt till honom att jag inte mådde nå bra. När jag vaknade så förklarade syrran att jag hade bäbis i magen så då vände sig Jonathan till mig och sa ” moster har du ätit en bäbis?” Jag skrattade och sa nej det har jag inte men jag har en bäbis i magen. Jonathan tittade bort och sen började han prata om annat, vi pratade ett tag och så vid 19 tiden så åkte vi hem. Fan jag är lite stolt jag har rökt på samma paket i 3.5 dagar det är rekord..ler.. När vi kom hem så busade jag med Nova sen satte jag mig och pratade med Maggan/svärmor i telefonen och när vi va klara så satte vi oss framför tv och kollade en liten stund men båda somnade framför tv. Jag vaknade av att jag fick ett sms och det va av Matildas polare, jag gick in på msn och så kom vi fram till att vi skulle ses med hundarna så jag gick till vägen för att möta upp henne och Signe. När de kom så spydde jag lite och sen gick vi till Ankdammen så hundarna fick springa fritt och leka, när vi varit ute en timme så gick vi hem till mig och satte på te för vi va frusna. Vi viskade för Henke ligger och sover och medans vi drack så kollade vi lite på film men när halva filmen hade gått så kläde vi på oss och så gick vi ut. Jag kastade soporna och så stod vi och pratade lite innan Matilda och Signe gick hem, nu ska jag kasta mig i säng, ciao.

 

Dagens bilder!

Celines 2-års kalas!

Jonis leker!

 

 

Henke och Jonis leker inne på Celines rum!

 


Emma och sonen Sigge!



Hos syrran!


Mår man dåligt!


Barnen badar!











Nu har de kommit upp och jag har vaknat igen!



















Hemma efter promenaden med Nova och Signe!






Stackars SIgne, man ser hur sunderbiten hon är på halsen efter Nova.











Fredagen den 11/9-09

Nu har jag glömt att blogga igen, typiskt mig.

I går så åkte jag och Henke och hämtade upp Sandra M och Charlie sen åkte vi till gropen så hundarna fick bada när vi varit där ett tag så åkte vi till Pizzerian i Hökåsen och käkade men det gick ju inte så bra för inte fick jag i mig all mat heller nej då självklart så skulle jag börja må illa mitt i allt. Sandras mamma kom och hämtade henne och Charlie och vi åkte strax efter. När vi kom hem så släppte Henke av mig och så åkte han hem till Danne och jag gick in och satte mig framför datorn och spelade lite medans jag väntade på att Jonna och Sara skulle komma. De ringde när de va på väg så då gick jag och Nova mot Ankdammen och där satt de och väntade på oss. Vi pratade för fullt på vägen hem till mig och när vi kom in så satte jag på kaffe och så snackade vi mer, Jonna och Sara började kolla på kort. Efter ett tag så satte jag på potatisen och så började jag laga mat. Vi pratade och skrattade allt eftersom, sen när maten va klar så satte vi på Wallander och så satte vi oss till bords. Filmen strulade massa och när vi käkat klart så kom Matilda och Signe så satte vi på filmen igen men kom sedan fram till att de inte va uppackad helt så då va det ju inte så konstigt att vi inte kunde få igång mitten av filmen. När filmen va klar så åkte Jonna och Sara hem, jag och Matilda satte oss framför datorn och kollade på gammal musik videon från 90 talet det va jätte kul. Sen gick vi ut med hundarna så de fick busa av sig ordentligt.


Dagens bilder!

Nova sitter och väntar in Charlie!

 

Hemma hos oss!

Jonna och Sara kollar på kort!

 

Mat dax!

 

TUSEN TACK TJEJER FÖR EN KANON KVÄLL :)


I dag så åkte jag och Henke och hämtade upp Matilda och Signe så åkte vi ut till VAD så hundarna fick bada och springa i backe, dom hade jätte kul och vi satt i solen och tog det ganska lugnt. När kl va kring halv 5 så åkte vi hem igen, vi körde hem Matilda och så åkte vi och handlade lite innan vi kom hem. När vi kom hem så käkade vi lite och sen satte vi oss i soffan och svulla med godis och serie. Nu har jag suttit framför datorn ett bra tag och Nova har legat och sovit så nu ska jag iväg till Malmaberg där Matilda bor så ska vi ut med hundarna en sväng. Ha det gött

 

DAGENS BILDER!

 

Hemma!

Två flösockar!

 

TACK ALLA FÖR EN KANON DAG PÖSS :)

 

 



Tisdagen den 8/9-09

Hej hej!

Nu har det hänt ganska mycket dessa dagar.

SÖNDAG:

I dag åkte jag hem till Sandra M och kollade läget jag va där hela dagen och satt i telefonen så gott som från jag kom tills jag åkte hem. När jag åkt därifrån så hämtade vi upp Matilda och gick ut med hundarna så de fick busa av sig sen åkte vi hem till oss och kollade på en film. Sen körde vi hem Matilda och Signe och så åkte vi och köpte cigg innan vi kom hem för att sova.

Dagens bilder!


MÅNDAG:

Hej i dag så mötte jag upp Sandra L så tog vi varandra sällskap hon skulle till ICA Ettan och jag till bussen. När vi skildes åt så åkte jag och Nova hem till Sandra M, när vi kom dit så snackade vi mycket om en viss sak och sen satte hon igång och lagade kalops medans jag och hundarna tog henne sällskap. När Henke slutade jobbet så åkte vi alla hem till oss men vi gjorde ett stopp vid affären, sen va det hem och laga mat. Det blev Lax med potatis och sås och självklart så fick jag inte behålla maten. Vi kollade på film efter maten och när den va klar så tog vi hundarna och gick hem till Louis för att hämta Matildas dator. Sen begav vi oss hem till Matilda hon mötte upp oss utanför och så tog hon datorn och hämtade ut Signe. Vi började gå mot Bjuran där Sandra bor och när vi kom fram så satte vi oss utanför och tog en cigg innan vi gick hem igen. Nova och Signe fick vara lösa nästan hela vägen och när vi närmade oss Malmaberg så ringde jag Henke och så följde Matilda med mig till Asiatiska restaurangen och där vände hon och gick hem och jag mötte upp Henke vid macken. Henke tog Nova och så gick vi hem, när vi kommit förbi bilvägen så släppte vi Nova och då fick hon Staffe ryck vi skrattade för fullt åt henne och så gick vi in. Det va sängen som ropade så fort vi kom in.

Dagens bilder!

Sandra lagar mat!

Två som hoppas på att något ska ramla på golvet!



TISDAG:

I dag så har jag varit hos barnmorskan, det började med att jag skickade in Henke i duschen och när han va klar så va det min tur. Han gav Nova mat och så gick han ut med henne medans jag duschade, när jag va klar så ringde vi Matilda och så hämtade vi upp henne och Signe.  Henke körde ner oss på stan och så åkte han till sitt jobb, vi gick in och satte oss för att vänta och i början va det bara vi där men lagom till kl va halv 9 så va det fullt med folk där. De ropade in oss en efter en med förnamn så när det va min tur så gick en annan tjej in som hette Jessica men så kom hon ut oh så frågade de efter Björklund och då gick jag och Matilda in så började min barnmorska att förklara hur allt går till och så började hon ställa massa frågor och när vi kom fram till rök frågan så kom vi fram till att jag har gått ner till ca 5 cigg om dagen och det tyckte hon va bra eftersom jag annars röker 20 cigg om dagen. Hon sa till mig att sluta men att jag skulle trampa ner i min egen takt för om jag ändas gör det för andra så kan jag stressa upp kroppen och då är det risk för missfall. Hon förklarade även vad som händer med ett barn som har en rökande mamma och sen gav hon mig broschyrer om mat och rökning samt hur det går till under en förlossning. När vi pratat klart så beräknade hon att jag antagligen kommer att få den 3 Maj 2010 men att det inte är säkert förens jag tagit ultraljudet och det blir i december. Hon trodde att jag va i vecka 6 och så fick jag en tid den 22 september men jag ska komma redan nästa vecka och ta prover så de vet hur mina värden är och om jag har några sjukdomar. När vi gått därifrån så gick vi till Johanna och Toros kafé och handlade mackor sen åkte vi hem till mig och satte oss framför tv och käkade. Henke kom hem på sin lunch och då satte vi på en film men jag och Matilda va så trötta så vi gick och la oss på sängen och Henke åkte tillbaks till jobbet. När jag vaknade vid 14:25 så låg Nova bredvid mig och Signe nedanför mig, Nova hade passat på att hoppa upp när Matilda gått till datorn. Vi tog och gick till plan på framsidan och där fick hundarna busa av sig innan Matilda och Signe gick hem vid 16 tiden. Jag gick hem och när jag precis kommit hem så ringde svärmor så vi satt och snacka ett bra tag . Henke kom hem efter jobbet och då kollade vi lite på tv innan vi åkte hem till syrran . När vi kom dit så va de inte hemma men de va på väg så vi väntade, jag satt och rökte men när jag såg att bilen kom så släckte jag ciggen och gick in på altanen och satte mig. Jag tycker inte att de ska behöva se mig röka eftersom jag vet va de tycker om det, Jonathan kom och berättade att de åkt bil och så frågade han Henke om han kunde få en gitarr i julklapp. Han kallar Henke för jultomten så mamma och syrran hade sagt till honom i affären att han skulle fråga jultomten om han kunde få en gitarr i julklapp och då hade han sagt att han skulle fråga Henke eftersom han är jultomten. Vi gick in och så satte vi oss i vardagsrummet och snackade lite medans ungarna gjordes klara för att sova. När de va klara så kom mamma med en påse och frågade om det va godkänt och i påsen så va det en stickning som mamma håller på med. Det är en filt till våran bäbis, jag sa att det va jätte bra och så snackade vi barn innan jag och Henke åkte hem. När vi kom hem så satte vi oss och kolla på film och när den va klar så kom Nova upp i min famn och gosade innan hon och jag tog oss en promenad. När vi kom in så satte jag mig framför datorn och nu har jag jagat in Henke i sovrummet för han måste sova så han orkar upp i morgon, själv ska jag hålla på med fotton innan jag ska sova.

 

Dagens bilder!

 

 



Lördagen den 5/9-09

Hej hej!

I dag har det varit en kanon dag men omtumlande och tröttande, det började med att klockan ringde 06:00. Henke låg och sov och jag gick upp och gjorde mig klar så kom Henke vid 06:20 och gjorde sig klar, undertiden packade jag ihop det vi skulle ha med oss och letade fram alla papper som Nova skulle ha med sig. När vi va klara så fick Nova käka sen gick hon och Henke iväg och hämtade bilen, när de kom så hade hon varken bajsat eller kissat så jag gick lite med henne innan vi åkte iväg men utan resultat. När vi kom till Malmaberg för att hämta Matilda så provade jag gå lite med henne igen men hon ville inte. När Matilda kom så åkte vi till macken och tankade sen köpte vi mackor och massa dricka sen bar det iväg till Skälby för att hämta termos med varmt vatten åt mig och en kylarväska till våra mackor och drickor. När Sofia kom dit så lassade vi över tält och stolar samt packning i hennes bil så Nova kunde sitta i sin bur och Matilda fick platts ordentligt där bak. När vi va klara med det så bar det iväg till Torshälla för utställning, när vi kom dit så va det inte så många som hade kommit så vi tog en bra plats precis bredvid ring A som Nova skulle gå i. Nova va kvar i bilen medans vi bar stolar och tält till platsen sen gick jag och Matilda till  sekritariat där vi anmälde och betalade för Nova. Sen tog jag och Sofia en promenad i skogen med Nova och Axa medans Matilda och Henke fällde upp tältet. Nova vägrade bajsa och kissa även fast man såg att hon va jätte nödig så när vi kom tillbaks så tog Henke över och gick iväg med henne men utan resultat. Vi satte in henne i buren och så började vi snacka och diskutera samt kolla i protokollet. Det stod att det skulle ställas en Staff tik i ring D men hon kom aldrig så det va lite tråkigt. Vi satt och gissade hundraserna som va här och efter en stund så tog Matilda ur Nova från buren så började dom träna lite. När hon tränat en stund så tog vi Nova och gick ut i skogen med henne, hon fick springa löst och efter ett tag så bajsade hon äntligen. Det märktes att hon va lite stressad av allt nytt för hon va lite lös i magen, när hon va klar så gick vi tillbaks och då mötte vi ett par tjejer med sina Amstaff. Vi stannade och pratade lite sen gick vi till vårat tält, strax efter att vi kom tillbaks till tältet så va det Novas tur att ställas. Hon fick gå lite och efter en stund så lyftes hon upp på bordet där domaren gick igenom henne hon fick förstapris och lovande så skulle hon gå vidare till Bis och där blev hon 4 så vi är nöjda med dagens resultat. Sofia ställde ut Axa men hon åkte ut så jag säger som Sofia det kan ju inte gå bra alla gånger. När vi va klara så åkte vi hem till syrran och lämnade lite saker och då va mormor och mamma där. Mamma berättade att hon köpt kläder till vår bäbbe och mormor hade köpt garn som hon ska sticka en filt åt bäbben. Vi körde hem Matilda och så åkte vi hem, Henke vilade i en halvtimme och sen åkte vi iväg till en grusbacke ute på Hässlö så fick Nova och Signe springa i backen och när de va klara så fick de busa med ett rep. När kl närmade sig 16 så körde vi hem Matilda igen och så åkte vi till Skälbyhallen och handlade mat och sen vidare till syrran. Vi käkade hos syrran sen åkte vi hem och då däckade både jag och Nova i sängen.

 

Dagens bilder!

Matilda och Sofia diskuterar prottokollet!

 

 

Nova ställs första gången!

Nova fick Lovande och ett första pris.

Novas kritik:

Trevlig tik med fint helhetsintryck

Bra överlinje

Stadig och stabil rygg

Korreckt svansansättning

Sött huvud med bra öronansättning

Korrekt bett

Bra vinklar runt om

Bra rörelser

Mycket bra temperament

LOVANDE


 

Nu är det Sofia och Axas tur!

 

Dax för Nova att gå in i ringen igen!

De här fick Nova med sig hem!

 

Hässlö!

 

 

 



Feraden den 4/9-09

Hej hej!

Nu har det hunnit hänt mycket men ändå inte,

Tisdag:

Så kom Henke hem efter jobbet och då åkte vi iväg och handlade en blomma till Gugge sen åkte vi hem till Sofia och Gugge. När vi kom dit så va det fördraget så vi knackade på fönstret men ingen reaktion. Jag ringde och då öppnade dom dörren ha ha de hade somnat så de låg och sov när vi kom, vi satte oss ute på altanen och pratade för fullt och så fick vi fika det va bullar och chokladkaka som Sofia hade bakat. Jag va lite försiktig med att äta för jag va rädd att jag skulle må illa men jag smakade av chokladkakan och den va grymt god men otroligt mättande. När vi varit där i någon timme så åkte vi till affären och köpte leverpastej och chips sen åkte vi hem och jag käkade macka med leverpastej sen skulle jag möta upp Matilda men jag kände att jag inte va på humör för att träffa någon eftersom jag inte rökte. Jag va på så dåligt humör och det va jätte jobbigt.

 

Dagens bilder!

Födelsedags barnet!


Onsdag:

Så kämpade jag med att inte röka men till sist tog jag en cigg i alla fall. Sofia och Gugge kom över på besök så vi satte oss och kollade på film sen gick de och då gick jag över till Sandra L . Vi kollade på tv och snacka sen när jag skulle hem så tog jag med mig två kassar babykläder hem som jag och Henke kollade på men vi bestämde oss för att vänta med det tills allt är mer säkert och man kommit förbi missfals risken. Matilda kom över så satte hon sig vid datorn medans jag pratade i telefonen med syrran och kusin Daniel. När jag va klar så gick vi ut med hundarna så de fick busa av sig ordentligt, och sen gick vi hem och jag kastade mig i säng.

 

Dagens bilder!


Torsdag:

Jag gick ut med Nova när jag vaknade sen ställde jag mig och fixa smet till pankakorna som jag skulle göra till Henke. När jag va klar med det så satte jag mig i telefonen och ringde upp Patrick som har vårat nya hem och vi pratade om inflytt och så vidare så kom vi fram till att han skulle ringa oss när han städat ut lägenheten så skulle vi få nyckel dit så vi kan flytta in saker i förrådet och måla om rummen som ska fixas. Så allt är klart tills vi flyttar in, det va jätte snällt av honom tycker jag och vi blev jätte glada över det. När jag va klar så började jag med maten så kom Henke hem och käka pankakor medans jag käkade leverpastejs mackor, när han käkat klart så ringde han upp sin bror och Maggan ringde upp mig så vi satt och pratade i varsin lur. När kl va närmare halv 1 så la jag på och gjorde mig klar för att åka till arbetsförmedlingen, Henke gick ut med Nova sen körde han mig till arbetsförmedlingen för jag skulle på kurs eller va man kallar det. Jag trodde att det skulle vara någorlunda intressant men det va mest suck och gäsp. När det va klart så mötte jag Matilda utanför och vi gick in på H&M och kollade på lite barn kläder så jag köpte två boddyn och en pyjamas 3 st haklappar sen gick vi och fikade en snabbis innan vi gick in på Lindex och kollade lite sen åkte vi hem till mig. När vi kom hem så käkade jag leverpastejs mackor sen gjorde vi oss klara och gick över med kläderna till Sandra L och så fortsatte vi hem till Matilda. När vi kom dit så va Pär på sitt vanliga humör och bara tjafsade med Matilda hela tiden om absolut ingenting, När han om Tristan åkte iväg för att handla så höll Liam på att busa för fullt så till sist sa Matilda till honom att nu får du lugna ner dig annars får du gå in på ditt rum eller gå ut. Liam gick ut och cyklade och undertiden så tränade Matilda att stå med Nova och det gick bra tycker jag. Jag tog massa kort sen kom Pär hem och då gick jag över till Jonna för att hämta Novas saker och då fick man sig en överraskning. Jonna och Tommy har blivit sambon och det är ju så jäkla kul, Jonna såg så välmående ut och hon va så glad så nu är man glad för hennes skull. Henke kom och hämtade upp mig och Nova så åkte vi över till syrran och Anders. När vi kom dit så va det dags för Jonis att sova och han skulle få sova i sitt nya rum på övervåningen. Han va jätte glad och visade stolt upp sitt rum för mig jag kollade och så berättade han om sina saker sen gick vi ner.  Jonis och syrran gick upp i hans rum för att sova och vi satt och kollade på tv och snackade. Jag och Henke åkte hem vid 22 tiden och då va det inte mycket som gjordes utan mest sova efter att man ätit lite.

 

Dagens bilder!


Fredag:

I dag så har jag och Nova varit hemma fram till kl va närmare 14 då gick vi mot Ica Ettan för att möta upp Matilda och Signe. Det v meningen att vi skulle äta surströmming men så fick jag veta att man inte ska äta surströmming när man är gravid så då skippade vi det. Vi gick till affären och handlade lite sen gick vi till Ankdammen så hundarna fick vara lösa och busa för fullt. När vi hade varit där en stund så gick vi hem till mig och Matilda började laga mat medans jag packade lite kläder och annat. När maten va klar så käkade vi och samtidigt kollade vi på film men efter maten så gick jag och spydde ut allt och nu ska vi sätta oss och kolla klart på filmen. När vi kollat klart på filmen så fick hundarna mat sen gick vi ut med dem, vi gick till gräsplan och när hundarna fått lekt av sig ett tag så bevittnade vi en skadegörelse på dagiset så vi ringde snuten och anmälde det sen gick Matilda och Signe hem och vi la oss i soffan och kollade på film innan vi gick och la oss.

 

Dagens bilder!

 

 

 



Måndagen den 31/8-09

Hej!

I dag så har det varit en bra dag, det började med att jag tvättade i morse och självklart så låste jag ut mig . Jag hade glömt nycklarna i tvätt stugan så kvartersvärden fick komma och öppna dörren åt mig, när jag väl fått mina nycklar så gick jag hem och så satte jag mig i telefonen och pratade med syrran, Matilda, Sofia, Micke och Sandra. När jag va klar så fixade jag mat och så kom Henke hem till lunch, när han åkt så blev jag illa mående och fick gå och spy. Sen pysslade jag lite här hemma innan jag gick över till Sandra och hjälpte henne packa lite, när vi va klara så pratade vi lite sen gick jag hem igen och då kom Henke och körde mig hem till Matilda. Jag och Matilda va ute på gräsmattan och Matilda tränade att gå och stå med Nova eftersom hon ska ställa henne åt mig. Jag känner att jag inte kommer klara pressen så jag kommer vara med men jag kommer inte ställa henne. Sen gick vi till Apoteket och köpte grav test och sedan tillbaks till gräsmattan, Matildas yngsta son Tristan kom och lekte med Nova och efter ett tag så hämtade Matilda ut lilla Storm så de fick leka lite men Nova är alldeles för hårdhänt för honom så de fick sluta leka. Tristan behövde gå på toa så Matilda tog med sig Nova in så gick jag lite med Storm så han fick bajsa, Henke ringde och sa att han va här så då kom jag och Storm så han fick träffa den lilla krabaten. Sen tog jag Nova och så åkte vi hem till syrran, när vi kom dit så höll Jonis på att dricka sin välling och jag hjälpte Jonis med natt bestyren när han druckit klart. Jag gick sedan in med honom och vi la oss i hans säng så tog det väll inte mer än 10 min innan han somnade. När jag kom ut så tog jag grav testet och gick in på toa, jag han knappt blöta upp testet innan det visade ett starkt kryss och jag blev helt chockad. Jag kom ut i köket där syrran stod med tårar i ögonen och jag grät för fullt, syrran grattade mig och så sa hon till mig att gå ut och röka för hela jag bara darrade. Henke kom ut och jag satt och grina för fullt medans Henke va glad och tröstade mig. När jag lugnat ner mig så gick vi in och så satt vi och pratade lite innan jag gick och ringde mamma och Henke ringde sin mamma. Svärmor blev jätte glad och grattade och min mamma blev nog lite chockad tror jag, vi fick inget grattis men hon verkade inte allt för emot det. Sen pratade vi lite till innan jag och Henke åkte hem för att möta upp Sandra K med hundar och kompis. De hade kommit från Örebro för att lämna en tik till min polare Sandra M, vi åkte till Bjurhovda och så fick Sandras hund Charlie och Humlan träffas innan vi kunde gå in i lägenheten med henne. Det funkade klockrent så det kommer inte bli några problem tror jag. Sen åkte vi hem till mig igen så fick Sandra K mina cigg eftersom jag köpte en limpa i går och nu kommer jag inte behöva den sen åkte hon hem. Jag kollade lite på tv innan Matilda ringde så gick vi ut med Nova och Signe, de fick busa lite innan jag gick hem igen, nu tänker jag gå och sova ha det gött allihopa.

 

Dagens bilder!

 

Nu har Nova tränat klart så nu är det bus med Tristan!

 

 

 

Nu ska jag och Henke utöka våran familj med en till, och nej det är inte en hund den här gången utan en bäbis :)

 

 

 


RSS 2.0