Funderingar ja det har man många av!

I dag så va jag hemma hos Matilda och Pär och hälsade på, fan Storm har blivit så stor så jag kunde inte se skillnaden på honom och Uzka. I början blev Nova rädd för hundarna men sen lugnade det ner sig och det funkade hur bra som helst med Storm. I morgon är det nyårsafton och då ska vi vara hundvakt till lilla eller ska jag säga stora Storm. Vi ska ha honom över natten men jag tror inte det blir några problem alls.  När Henke va hade jobbat och va klar hos frissan så hämtade han upp mig och Nova hos Matilda så åkte vi till Hälla och handlade kläder. Jag fick mig ett par svarta byxor samt en lila tunika för gravida. Min man är så underbar han tänker verkligen på mig, han tyckte att jag behövde något annat än de svarta jag har eftersom jag inte kommer i några andra byxor. När vi va klara så åkte vi och handlade massa till maten och efterätten vi ska göra i morgon. Vi ska vara hemma hos syran och Anders och fira in det nya året men vi går över först när Storm har kommit samt när svärmor kommit.

Dagens bilder!

Storm

Nova och Liam

 


Liam


Tristan


Uzka, Storm och Signe!






När vi handlat klart så åkte vi hem till mormor och morfar och där va alla, syran med familj samt mamma. De satt vid bordet och käkade när vi kom, vi pratade och sen när de va klara så gick vi in i vardagsrummet och fikade innan jag och Henke åkte över till syran och lämnade maten vi köpt. När vi lämnat det så åkte vi hem och tog det lugnt.

Dagens bilder!

Mathias leker med mormors rulator!

 

Mamma, syran och mormor!

Henke, Anders och morfar!



Nej nu blir det lite tankar och funderingar som jag har kring Skitsnack.

Skitsnack vad är det igentligen?

Ja du det är en fråga som man kan ställa sig, när snackar man skit och vad ska man säga för att snacka skit?

Hur kommer det sig att vi tjejer är så otroligt duktiga på att snacka skit om varandra eller överhuvudtaget bry oss så mycket om andra. Varför kan vi inte bara sköta oss själva och låta andra leva sitt liv som de vill, nej vi ska alltid ha något att säga eller klaga på och då ställer jag mig frågan varför?

Ja varför nöjer vi oss inte med våra egna liv utan måste prata om andras liv? Är vi missnöjda och avundsjuka eller vad är vårat problem och varför ska vi alltid försöka få med os våra killar i samtalen?

Jag och Sandra L satt och diskuterade skitsnack och kom båda fram till att vad är det hur långt kan man gå innan det blir skitsnack? Vad vågar man säga och inte utan att det sak tolkas som skitsnack, det är nog något som inte bara vi undrar kan jag tänka mig.

OM jag som Jessica skulle sitta och säga att min syster hon gör minsann si och så pratar jag då skit om henne????

Eller om jag säger att fy fan hur kan syran bete sig så här mot den och den och varför gör ingen något åt det? Pratar jag då skit om henne?

Min syster hon gör helt rätt i hennes uppfostran av sina barn. Nu då pratar jag skit om henne?

När pratar man skit om någon?

Jag kan säga att jag är ju bara ärlig och då borde det ju inte vara skitsnack eller hur? Men då kommer ju nästa fråga. Min ärlighet kanske inte han eller hon tycker är ärlighet, och då kommer vi till ytterligare en ny fråga. När är man ärlig vad ska man göra för att klassas som ärlig?

Om jag säger en sak och kan stå för den är jag ärlig då?

Om jag säger vad jag tycker men inte till personen jag tycker det om är jag ärlig då??

När är jag ärlig, jag kan tycka att jag är ärlig medans andra inte tycker det eftersom jag inte pratar med alla om vad jag tycker.

Jag står för vad jag säger men jag väljer att inte säga något till honom eller hon är jag ärlig då?

Den här frågan har många olika åsikter om kan jag tro.

Jag personligen tycker att ärlighet är när du står för det du sagt och inte nekar. Sen om du säger till personen i fråga eller inte det har inte med saken att göra så länge du står för det du sagt ja då är du ärlig.

Ja du skitsnack det är nog när du hittar på saker om folk eller sprider skiten vidare utan att veta hur det låg till…

Men sen finns det ju så mycket runt det som man kan fråga sig vad är rätt och vad är fel..Hur ska jag bete mig för att inte det ska tolkas som skitsnack eller oärlighet.

Om du väljer att inte prata med personen i fråga som du har problem med utan tar det med din nära/kära är det då skitsnack?

JA det är en evig fråga det här…Man kan sitta och grubbla hur länge som helst om det men ska jag vara ärlig så tror jag inte det finns något riktigt svar på den utan alla har sina egna uppfattningar om det…

 


 



Barn, svärmödrar, svågrar, svägerskor!

Uppfostran med barn det är en svår och känslig fråga för många.

Jag och Sandra L satt och diskuterade barn och des uppfostran samt föräldrar av olika slag, det är en väldigt svår och känslig fråga.

Jag som ska bli mamma har ju många frågor om hur man gör vissa saker och hur man uppnår vissa saker då det gäller barn. T.ex.: när ska man sluta amma? När vet man att ett barn är hungrigt? Hur får man ett barn att sova själv?

Det är väldigt mycket När, Var, Hur och varför i mina frågor sen kan jag inte annat än gemföra hur alla runt om kring mig gör med sina barn. Men som sagt alla barn är olika individer och samma saker hjälper sällan på olika barn.

Något man också börjar fundera på är all kritik man är duktig att ge när man inte är förälder och sen när man kommer dit själv så blir man som de man kritiserat, hur kommer det sig?

Man lovar sig själv att aldrig bli den där mjäkiga mamman som ska ta upp sitt barn så fort den skriker men ändå gör du det när du själv blir mamma.

Man tycker det är fult och fel av blivande mammor att röka medans de väntar barn och ändå gör man det själv.

Man säger att du inte tänker på ditt barn för att du känner suget av en cigg men själv är det helt ok att vara sugen på sprit medans du är med barn.

Mammor som lämnar bort sina barn för att få lite ledigt ja de bryr sig inte om sina barn men ändå går man själv ut på krogen och super titt som tätt när man fått barn.

Varför är vi tjejer så dömande mot andra tjejer och speciellt mammor, något jag märkt är att de som har fler barn ofta tycker att först föderskor eller mammor är väldigt mjäkiga med sina barn och att det är mycket de inte borde göra eller snarare göra annorlunda. De tänker inte själva på att de en gång i tiden själva va där och gjorde samma fel eller vad man nu ska kalla det.

Nej du jag kommer antingen bli den där mjäkiga mamman som bara är för mycket med mitt barn eller så blir jag den där lite hårdare mamman.

När det gäller att ta till sig information om hur du ska ta hand om ditt barn så rekommenderar jag att som förstföderska, visst du kan lyssna på vad dina vänner har att säga om sina åsikter då det gäller att ta hand om barn. Men solla ut det du själv tycker är ok för din del och snälla lyssna aldrig på någon som säger att du kommer inte göra si eller så för det kan man aldrig vara säker på.

Bara för att de inte gjorde si eller så betyder inte att du inte kan, eller har orken för det.

Jag har bland anat varit en av dem som alltid sagt att när jag blir med barn ska jag sluta röka och jag förstår inte mammor som röker medans de är med barn, och ändå så slutade jag inte röka när jag blev med barn. Nej det som fick mig att sluta röka va när jag skulle upp till min faster och hälsa på för min mamma trodde inte jag skulle vara välkommen om jag rökte så då valde jag att använda nikotin sugtablett när jag åkte upp och allt jag behövde va två tabletter sen har jag inte fått i mig någon nikotin efter det. Jag är lite stolt över mig själv men samtidigt så tänker man nu i efterskott att den tiden jag rökte hur pass skadligt va det för mitt barn. Borde jag ha slutat tidigare eller har barnet inte tagit någon skada av det ännu? Kan tänka mig att många har sina teorier om den frågan med men som sagt så länge man inte vet ska man inte sitta och lyssna på alla andra och deras åsikter om det. Nej jag säger bara så här, vill du inte sluta röka när du är gravid så gör inte det men du får ta konsekvenserna om det blir några vill säga. Vissa barn händer det inget alls med utan de är fullt friska på alla sätt och andra får lite problem.

Något mer jag funderat på är alla dessa bråk man kan ha med sin före detta partner/förälder till sitt barn eller svärföräldrar. Varför är man så egoistisk att man låter barnen få din uppfattning om diverse person, ett barn är så oskyldigt och bör väll själv få en uppfattning om diverse person. Man bör tänka på att det är barnets förälder/svärförälder, hur kan folk neka någon att få träffa detta barn bara för att man är osams? Varför sak barnet alltid få lida i den frågan?

Alla barn behöver sin mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, moster, morbror om det nu inte är så att personen i fråga skadar barnet på något vis.

Men att inte låta barnet få träffa den ena eller den andra bara för att du är osams med barnet det tycker jag är riktigt fel av dig som person och så kallad vuxen att göra.

När man pratar om den här frågan och kollar runt lite så är det ofta att man tar barnet som ett straff för de andra eftersom man vet att det tar hårdast på en.  Som sagt varför ska barnet lida för dina dumheter?????

Många tycker att barnet är så pass litet att den ändå inte förstår men har ni någonsin tänkt på att du tar ju bort barnet för denna person så barnet får ju inte chansen att lära känna personen ordentligt.

Jag ställer mig frågan flera gånger hur skulle jag göra och jag har kommit fram till att jag aldrig någonsin skulle neka mina släktingar att träffa mitt barn så länge de inte skadar barnet vill säga. Jag behöver inte gilla dem och jag kan vara osams med dem men de kommer inte för att träffa mig utan mitt barn och det kommer jag aldrig att neka dem till.

Jag kan tänka mig att det nu sitter många och säger för sig själva att vänta bara tills du hamnat där, du kommer inte kunna umgås med personen eller hålla masken.

Är du en vuxen människa så håller du masken när barnet är med och det gäller båda parterna och jo jag är i den situationen att jag har folk jag inte vill umgås med för jag tycker de är totalt dumma i huvudet men inte tänker jag neka mitt barn att umgås med dem/den för att jag tycker tänker känner så!

Sen kommer jag aldrig att säga något sådant till mitt barn heller utan jag kommer låta mitt barn få känna själv om vad han/hon tycker om denna/dessa personer.

Mitt barn ska få sin egen uppfattning om folk, jag vill inte att han/hon ska ha min uppfattning om folk, ta som ex: Jag och Henke har separerat och jag avskyr honom. Inte kommer jag sitta och berätta för mitt barn vilken avskyvärd meniska pappa är. Även fast Henke är så mot mig så är han världens bästa pappa och vad har då jag för rätt att sitta och förstöra det för vårat barn? Så egoistisk kan man bara inte vara, så med andra ord; du behöver inte älska alla men låt ditt barn välja själv vem den ska älska välj inte det åt barnet.

Det är lite lustigt alltihopa jag uppfattar mig sur och irriterad och andra uppfattar mig som det varför gör inte han det då som är med mig så gott som 24 timmar om dygnet?

När jag frågar Henke vad han tycker så säger han att jag inte är nå annorlunda alls. Jag är som jag alltid varit!

Så då ställer jag mig själv frågan är jag det och vad beror det i så fall på?

Ja du vad gör man, jag kan inte annat än skratta åt allt och ta det med en klack spark, det kan ju vara så att jag blivit lite annorlunda efter att jag slutat röka eller att jag bara är så trött på att inte säga min åsikt om saker. Att bli tillsagd hur jag ska vara, ha det eller umgås med nej du det tar jag bara inte längre.

Sen är det den här ständiga frågan när det gäller svärmödrar, svägerskor samt svågrar som jag tror alla tjejer samt killar har i tanken.

Hur ska det gå och varför kommer man inte överens?

Tjejer har väll störst problem med att komma överens med sina svärmödrar som det värkar. Vad beror det på? Jag kan tänka mig att det kan bli en krock när det handlar om svärmor att du kommer och tar deras son av dem. Helt plötsligt så är inte mamma så viktig för dem längre utan nu är det tjejen som går i första hand och det kan bli svårt för mamman/svärmor att ta. Mamma vet ju alltid bäst och tycker ju alltid att sonen förtjänar det bästa och det är inte ofta som hon tycker att svärdotter är det bästa för hennes son. Men borde det inte vara så att om sonen älskar den här tjejen så låt han göra sitt val och sina misstag med henne. Det ända är att du ska visa att du stödjer honom och finns där för honom.

Sen kan man ju som svärdotter välja sina fajter, du behöver inte tycka om din svärmor men du kan respektera henne och vara trevlig när du är med henne.

Man säger ofta att man inte tänker hindra sin kille att träffa sin mamma bara du slipper göra det men utan att du tänker på det så kommer killen i kläm. Han vet att du inte gilla hans mamma och han vet att mamma inte gillar dig för ni är båda skickliga att gnälla om varandra till honom och ändå intalar ni er själv att ni inte satt honom i kläm. Skitsnack klart han hamnar i kläm han mår ju inte bra av det fast han sällan visar det, men om ni tänker på er själva en stund och låter situationen vändas så det är er mamma och kille som inte gillar varandra hur skulle ni må? ..

Jag har varit där flera gånger och gjort det misstaget att intala mig själv om att man inte blandar in killen i bråket men det gör du på ett eller annat sätt tro mig.

Lättaste lösningen är att ta varandra som de är och välja sina fajter, du behöver inte gilla din svägerska, svåger, svärmor men du behöver inte bråka med dem heller. Va trevlig när ni träffas och tvinga dig inte att träffa dem mer än nödvändigt men gnäll inte över dem. Låt det bara begå dig för innerst inne vet du vem du är och om du gjort fel eller inte och när det väl blir fel skyll inte på alla runtomkring dig utan ta det som en vuxen meniska och stå för felen du gjort.

Jag har lärt mig att allt som betyder är den du lever med, älskar han/hon dig så ska det räcka, alla människor tycker inte om dig och ta det med en klack spark för du tycker inte om alla heller.

Jag har inte skrivit om någon speciell person här utan bara skrivit allment om vad jag tycker och tänker och mina råd.

Är det någon som tar åt sig av min text så får de stå för det själva.



Picture of a Perfect Man‏

Bild på en Perfekt man




Trodde du verkligen att det fanns nån?????


Inför julfesterna...‏

När en kvinna står där i baren och softar med ett glas vin och det kommer fram en sån där kladdig karl som inte vill ge sig, 
ska hon bara se karln i ögonen och lugnt säga: 
-Du, jag tycker du ska flytta till Gävle!  
-Varför det?, frågar han säkert förvånat. 
-För där behöver dom en bock som ingen tänder på!!

 


Mycket har hänt..ler..091220-091226!

Söndagen den 20/12

I dag så vaknade jag av att jag mådde jätte dåligt, jag gick ner och la mig i soffan bredvid Henke. När jag legat där ett tag så gick jag upp och la mig igen för jag mådde pyton, när jag återigen vaknade så gick jag ner och la mig hos Henke igen som även han mådde dåligt. Jag somnade i hans famn direkt och när jag vaknade så hade han gjort gröt så jag skulle få något i magen. Jag försökte äta men det gick inte och när vi va klara så gick vi båda två upp och la oss. Självklart så kom Nova och tog oss sällskap i sängen. När jag vaknade för 3 gången så mådde jag lite bättre men va fortfarande dålig, jag satte mig vid datorn en liten stund och Henke tog ut Nova sen gick vi och la oss för natten.

Dagens bilder!


Tisdagen den 22/12

I dag så mår vi kalas bra jag har ont i magen som jag nu har haft i några dagar men det får va, har inte tid att tänka på vad eller vad det inte kan vara utan jag tar det problemet sen. Jag satt och gosade med Nova ett tag medans jag kollade på tv, sen gjorde vi oss klara och åkte i väg.  Vi åkte hem till Sandra och Micke för att fira Sandra, när vi kom dit så va Ulf och Anette redan där och Sandra hade inte kommit hem från mötet ännu. Vi satt i vardagsrummet och snackade lite innan Sandra kom. Celine lekte med Nova och när Sandra kom så öppnade hon paket och så fikade vi lite, mamma ringde så när kl va närmare 18 så åkte vi i väg och köpte sista presenterna inför jul. När vi va klara med det så åkte vi hem till mamma och där va det julklappar i hela hallen. Jag fick min födelsedags present av mamma och mormor sen slog jag in paketen vi köpt. När vi va klara så packade vi in alla paket i bilen och så åkte vi hem till Matilda och lämnade hennes ungars paket. Sen fortsatte vi i väg till syran med alla paket som mamma hade hemma. Vi lämnade över dem och så åkte vi hem och käkade.

Dagens bilder!

Hemma hos Sandra och Micke!


Julafton 24/12

I dag så vaknade jag och Henke vid 07:00 och då kastade vi in oss i duschen samt gav Nova mat, vi gjorde oss klara och så gick vi ut med Nova innan vi satte oss i bilen och åkte hem till syran på julfrukost kl 08:00. När vi kom dit så hade hon hela bordet med massa gott och ungarna va så goa, vi käkade och sen satte vi oss en stund i soffan och snackade lite medans ungarna fick öppna ett paket samt Nova fick öppna ett paket. De lekte med sina leksaker och Nova bara älskade sitt däck, vi åkte vidare hem till Maggan/svärmor med paket till henne samt Céline och Sigge. Jag och Henke gnabbades lite för jag blev så otroligt röksugen och blev då på dåligt humör. När vi lämnat paketen och va på väg till bilen så kom en jäkla vakt och skulle tjafsa om att vi ställt oss där vi stod. Jag och Henke försökte förklara sen blev jag irriterad och så åkte vi i väg. Vi åkte hem till Johanna och Toros för att lämna Noas present ter, när vi kom dit så va Johanna lagom glad på sin son. De hade bråkat hela morgonen om kläder och alla vet ju hur jobbig treårs trotsen är. När vi lämnat dem så åkte vi förbi Sandra för att hämta ett par gravida strumpbyxor och sen åkte vi hem. När vi kom hem så kastade vi oss i säng alla tre och tvär slocknade, vi satte kl på 13:30 och när den ringde så va det bara upp och klä på sig sen åkte vi i väg mot syran.  När vi kom dit så möttes vi av en liten tomte nisse som heter Mathias, Jonathan låg och sov, vi satt och snackade lite och sen kom även Jonis upp som en liten tomte nisse. Vi käkade vid 16:30 tiden och det va inte lite mat som det bjöds på, det fanns allt förutom lutfisk och det va lika bra för det kan man ju bara inte  äta. När vi käkat så va det dags att leka lite innan tomten kom, ungarna lekte med datorn och så kom tomten och knackade på altandörren. Jonathan va nyfiken men lite tillbakadragen och Mathias satt i Henkes knä och bara gapa, han sa inte ett ljud utan satt bara helt still och undrade vem det där va i röda dräkten och skägg. Efter en stund så släppte det och båda pojkarna hjälpte tomten att dela ut paketen.  När alla paket va utdelad så gick tomen igen och pojkarna började öppna paket, Anders kom in genom ytterdörren och då berättade Jonathan att tomten varit där. När alla paket va öppna och ungarna börjat leka med allt så satt jag och syran och pratade lite. Anders och Henke gick upp till Jonis rum med en ny säng som de skulle montera ihop åt honom. Killarna lekte i lekrummet under tiden medans jag och syran byggde ihop en dock säng. Henke kom ner med Mathias och Jonathan och sa att de inte kunde bygga sängen med ungarna där uppe. Mamma höll på med kvälls fikat medans jag och syran gick upp med barnen så de fick leka lite, efter en stund så va de äntligen klara med sängen och Henke kom ner och hjälpte mig att natta Mathias som va jätte trött. När han somnat så fikade vi och Jonathan lekte lite sen gick han upp för att sova i sin nya säng men han va över trött och jätte glad över sin brandbils säng så inte kunde han sova heller. När han lekt i den en stund så somnade han till sist, vi satt nere och kollade på tv samt pratade lite innan jag och Henke tog Nova och gick hem. När vi kom hem så gjorde vi oss klara och kastade oss i säng. Jag vaknade efter en liten stund och blev tvungen att spy samt gå på toa och sen gick jag och la mig i gen. Jag gick upp ytterligare 4 gånger för att gå på toa innan jag fick sova resterande natt.

Dagens bilder!


Nova älskar sin julklapp!

Pojkarna leker med deras tåg bana som de fick!

 

Nu har vi kommit tillbaks!

 

Mathias och Anders busar!

Henke tog bild på min mage.

Han är stolt över den :)

 

Mat dax!

Min mat..ler..

 


Nu vila efter maten!

 

Nu kommer tomten!

 

Jonis bil!

 

Kvälls fika!

Min taldrik samt alkoholfri champagne och chokladmos!


Fredagen den 25/12

När jag vaknade vid 10 tiden så mådde jag inte så bra, min mage va väldigt bubblig och orolig och jag hade otrolig halsbränna. Vi tog en promenad till syran vid 13 tiden för att hämta julklapparna samt bilen. När vi kom dit så mådde inte syran nå bra alls, hon hade spytt på natten samt sprungit på toa massor. Vi va där en stund och ungarna sov när vi kom, efter en stund så vaknade dom bägge två och Jonis va jätte gosig och ville sitta i knät samt kramas hela tiden. Jag försökte äta lite men det gick inge bra alls så vi tog vårat pick och pack och åkte hem. När vi kom hem så började jag och Henke med barnrummet och packa in alla barnkläder i garderoben. Maggan kom över och fika lite samt prata lite det va trevligt fast man inte va i tipp trim. När hon sedan åkte så tog vi en promenad med Nova och sen la vi oss i soffan och kollade på tv en stund.



Modell för en dag 26/12

När jag vaknade så hade jag inte lika kraftig halsbränna som jag har haft tidigare i veckan, jag satte mig i fåtöljen och kollade lite på tv innan jag hoppade in i duschen och klädde på mig. Henke gick ut med Nova och jag packade med lite kläder samt smycken och så gick jag till bilen. Henke körde över mig till stan och sen fortsatte han till Elgiganten. Jag mötte upp Sara och Jonna på Mc Donalds och så åkte vi upp till The Studio för att få vara modeller för en dag. När vi kom dit vid 11:55 så fick vi registrera oss och sen fick vi sätta oss ner och vänta. Vi käkade lite pepparkakor samt drack kaffe/te, sen ropade dom upp oss och så fick vi gå in och bli uppsminkade, när vi va klara så plattade jag till mitt hår och Jonna gjorde lite volym i sitt hår sen va det bara att sitta ner och vänta i gen. Efter ett tag så ropade de upp oss och så fick vi gå in i ett rum där vi skulle bli fotade, fotografen förklarade hur det skulle gå till och så lämnade hon oss en stund så vi skulle kunna byta om. Vi bytte om och så kom fotografen och började med en i taget. När alla bilder va tagna så gick vi byta om och gå ut och vänta i gen. Denna gång va väntetiden inte alls lika lång, det kom en kille och hämtade in oss i ett rum där han visade alla bilder och sen gick han igenom priser innan vi fick välja de bilder vi ville ha. När vi va klara med allt så fick vi bilderna på skiva och sen gick vi och betalade, det som kostade denna dag va bilderna och inget annat. När vi va klara va kl närmare 17 så det har tagit allt som allt 5 timmar och då har det varit minst 2.5 timmar väntan, men det va det värt. Henke kom och hämtade upp mig och så åkte vi till Ibbes och handlade sen släppte han av mig hos Sandra L och så åkte han hem till lillabror och spelade. Jag och Sanda satt och snacka om allt och inget och hade jätte trevligt hon bjöd på tårta för Wille fyllde ett år. Henke kom och hämtade mig vid 20:45 tiden och så åkte vi hem. När vi kom hem så ställde vi oss och skottade lite och sen tog vi en promenad med Nova, sen va det datorn och tv som gällde resten av kvällen.

Dagens bilder!

 

 


Hundar är trognast...

Får tårar i ögonen. Snacka om trogen sin mor, hundar är det bästa som finns...


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5180150.ab

Från säkra källor, SNÄLLA, sprid detta budskap så snabbt ni kan!‏


Jag vill berätta om en fruktansvärd händelse som inträffade för 2 veckor sedan på nya IKEA i Malmö.
Min syster Linas bekanta var på besök i Malmö och åkte till nya Ikea för att handla. Paret hade med sig sin 3-åriga dotter och gick och strosade ibland alla nyfikna premiär kunder.
Dottern är ingen busig liten tjej som brukar vara stökig och springa iväg, utan håller sig ofta i närheten av sina föräldrar.
Men, helt plötsligt var dottern borta och föräldrarna blev helt förskäckta....efter att ha lagt ner en liten stund på att själva leta runt i varuhuset, bestämde föräldrarna sig för att gå till informationen. Informationen på IKEA agerade snabbt och stängde alla entréer för in och utpasserande och hela Ikea genomsöktes.
Efter 1,5 timme fann dom flickan....drogad, rakad (tjejen hade långt hår) och med pojkkläder sittande på golvet på en toalett.

Det härjar alltså ligor som kidnappar barn, ja...även i sverige.
Ligorna kanske för ut barnet ur landet och säljer dem eller tvingar dem till prostitution eller tar hand om dem och utnyttjar dem och därefter gör sig av med dem.
Detta hör man inte mycket om!
Varför skriver inte tidningen om det?
Varför varnas inte folk?
Detta händer överallt och hela tiden, men ofta hinner man inte förhidra det i tid som dessa föräldrar från Karlshamn gjorde...utan i tidningen läser man "flicka saknas eller pojke anmäld försvunnen"... och så är dessa barn kanske borta för alltid.

JAG SKRIVER TILL ER FÖR ATT JAG ANSER ATT DET MINSTA VI VANLIGA MÄNNISKOR KAN GÖRA, ÄR ATT SPRIDA DETTA SKRÄMMANDE BUDSKAP TILL SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT, FÖR ATT FÖRSÖKA FÖRHINDRA ATT DET HÄNDER IGEN.

Kommer kidnappning, borförsel och utnyttjande försvinna?
Förmodligen inte, MEN det kommer kanske inte att bli lika lätt för förrövaren om vi alla är uppmärksamma på vad som händer runt omkring oss...och vad som kan hända ditt barn eller dina bekantas barn. 

LÄMNA ALLTSÅ ALDRIG BARN UTAN UPPSYN, LÄMNA INTE BARN ATT SOVA I BILEN ELLER I EN VAGN, OM NI INTE KAN HA DEM UNDER FULL UPPSIKT HELA TIDEN. OM ETT BARN FÖRSVINNER GÅ TILL NÄRMASTE INFORMATION OCH KRÄV ATT DOM STÄNGER FÖR UT, O IN PASSERANDE (om ni befinner er på ett varuhus elller likn. offentlig plats).....AGERA SNABBT!


SPRID DETTA BUDSKAP, IDAG!

En kanon dag med kanon sällskap.

I dag så har vi tagit det relativt lugnt, jag sov tills kl va närmare 10:30 och Henke gick upp vid 08:00. När jag kom upp så satte jag mig vid datorn en snabbis och sen hoppade jag in i duschen och gjorde mig klar. När Henke va klar så åkte vi i väg och köpte stövlar till mig eftersom mina fötter har svullnat så kan jag ju inte ha mina stövlar som jag har här hemma. När vi kom hem så tog vi ut Nova och sen tog vi det lugnt en stund innan Henke började platta mitt hår, när han va klar så sminkade jag upp mig och sen åkte vi i väg till Bellmans.  När vi kom dit så hade alla kommit och de satt och väntade på oss, jag fick massa fina presenter och blommor. När jag öppnat dem så satte vi oss och snackade medans vi väntade på att maten skulle komma.  Vi käkade och sedan fikade vi och då gick Sofia och Hanna, en liten stund efter det så gick även Sandra S med familj medans vi andra satt kvar ett tag. Sen åkte även vi, syrran åkte hem med oss medans Johanna tog Maria och svärmor. När vi sedan kom hem så tog jag upp alla presenter och tog kort på dem jag är så otroligt nöjd med dagen. När jag va klar med det så ringde det på dörren och där stod Sofia och Axa. Jag och Nova klädde på oss och så gick vi över till syran, när vi kom dit så va det full rulle med barnen vi satte oss framför tv och Jonis ville att jag skulle hjälpa honom att göra rent bordet med svamp. Efter ett tag så gick vi hem, nu har jag och Henke legat och kollat på tv och nu ska jag nog kasta mig i säng.

Dagens bilder!

Härlig promenad i kylan!

Det blå huset är vårat!

Den här skolan gick jag i när jag va liten från 1-6 klass

 

Skogen vi brukar gå till med Nova ca fem min från oss

Inne på våran gård!

Vårat hus!

 

Bellmans!

Jag öppnar presenter!

Min underbaraste Sofia!

Goa Hanna!

Min underbara syster!

Maria och svärmor!

Sandra med dottern Celine och Emma!

Ha ha ha ja bättre än så här blev det fan inte... Jag och min kusin Johanna!

Micke, Sandra, Celine, Emma, Henke och jag!

Min kusin Johanna, syster Claudia, Sofia, Hanna och Maria!

Min disär... Mums!

 

Presenterna!

 

Av Maggan/svärmor!

Fina rosor samt ett presentkort på 500 kr på MediaoMarket!

 


Av Sofia, Gugge och Hanna!

Underbara rosor!

 

Av kusin Johanna och kompis Maria!

Guld halsband samt örhängen!

 

Av Emma, Danne, Sandra och Micke!

En underbart fin liten staty samt en fin ljusstake samt ett kort med grymt fin text.

 

Texten på kortet lyder:

Lotus blomman associeras med skapelse berättelsen inom Hinduismen.

Lakshmi: Gudinnan över framgång, vishet, välstånd & skönhet,förknippas med lotusblomman.

Kronbladens öppnande symboliserar själens utveckling. Dess förmåga att slå rot även i de mest gyttjiga områden, symboliserar möjlighet. Främst symboliserar den återfödelse. Tänd ett ljus i blomman... Låt det brinna för allt den symboliserar. Tillsammans med barnet du bär inom dig...

 

GRATTIS

30 ÅRS DAGEN

ÖNSKAR: Mikael, Sandra

Celine

Daniel, Emma

Sigge


Tusen tack tjejer för en kanon dag på Bellmans det bettydde mycket för mig att ni va där och firade mindag med mig. Och alla underbara presenter tusen tack ni är så goa allihopa kram.

 



En härlig vecka i kalla Hälsingland! 091214-091218

Måndag:

I dag så gjorde vi oss klara och sen bar det i väg till Hälsingland, Näsberg om man ska vara mer exakt. När vi kom till Gävle så började det snöa och sen snöade det hela vägen fram till Näsberg, när vi kom dit så väntade faster och farbror på oss. Vi kramades och pratade sen kom kusin Daniel med familj och ena hunden Piggy och hälsade på. Det va jätte kul att träffa alla för det va ju ett tag sen vi sågs närmare bestämt 6 månader. När kl va närmare 22 så gick jag och faster och la oss, jag la mig och läste och Henke kom in efter ca en halv timme.

Dagens bilder!

Artemix gillar Novas säng!


Tisdag:

I dag så va vi ute ganska mycket, Henke hjälpte farbror Kjell med fönster och jag lekte med Nova och Artemix. Sen tog vi det mest lugnt, när kl va närmare 18 så åkte vi hem till kusin Daniel med familj och hälsade på. Vi blev bjudna på mat och efter maten så fikade vi lite och sen åkte Daniel och Henke i väg och hämtade hundmat medans jag och Karin gick en promenad med hundarna. Det vill säga, Nova, Shappen, Piggy och Deus. När vi kom till baks så va killarna redan hemma och vi åkte hem till Näsberg i gen. När vi kom dit så kollade vi på en stund innan det blev sängen.

Dagens bilder!

Faster och farbrors hus!

 

 

Henke och Nova busar i snön!

En frusen Henke!

 

Kjell borstar Artemix!

 

Hemma hos Daniel!

Daisys son Shappen!

 

Hemma hos faster och farbor igen!

Nova stormtrivs med farbror Kjell.

Kjell har döpt om henne till trogen:)



Onsdag:

I dag är det en stor dag ja det är min 30 års dag J. Jag blev väckt av att min faster och farbror sjöng och kom med en bricka med levande ljus på samt te och macka. Jag fick ett stort paket av dem och det va en svart vit filt och då menar jag inte en sån tun filt utan en riktigt tjock fin filt. Jag blev jätte glad och när de lämnade mig så blev jag lite sentimental eftersom det påminde mig om när pappa levde. När han levde så kom de alltid upp med frukost på säng när man fyllde år och så sjöng de men det va då det. När jag kom ner så käkade vi lite till och sen åkte faster till jobbet, vi andra satt kvar och snackade lite och efter ett tag så kom det fina domherrar till fågelmaten som de har utanför fönstret. Vi kollade lite på dem och så snackade vi lite till, jag och Henke la oss i soffan en stund och självklart så somnade jag. När vi vaknade vid 11 så gjorde jag mig klar och så åkte vi till Ljusdal, när vi kom dit så gick vi in på Flitiga Lisa och kollade på lite ljus från ljustorget och sen åkte vi vidare till Dollarstor men när vi va där inne så började jag bli yr och må dåligt så vi åkte hem. När vi kom hem så hade Kjell börjat med potatis och Karin kom strax efter oss. Vi satte oss i vardagsrummet och kollade lite på tv och självklart så somnade jag igen. När maten nästan va klar så gjorde jag i ordning sallad och sen ropade de på oss när de va klara. När vi kom in så hade de dukat fint och det va levande ljus i både takkronan och i advent ljustaken. Ja det va riktigt mysigt, vi åt ju självklart Älgkött med hasselbacks potatis bea sås och sallad. Jag hade beställt det och min faster va noga med att jag fick bestämma eftersom jag fyllde år. När vi käkat klart så plockade vi undan och sen satte vi oss i soffan och kollade lite på tv, när vi suttit en stund så kom Daniel med familj och de hade med sig presenter de med. Jag fick ett present kort på ByaBoa och sen en jul blomma, när de hade käkat så gjorde jag och faster Karin i ordning marängschwish och så satte vi oss alla och fika med det även en önskan från min sida. När vi fikat klart så ringde faster Aini från sthlm och grattade samt att jag fått grattis från Emma med familj, Sofia och Gugge, Syrran med familj samt att Jonis gratta, Sandra M, svärmor och så ringde mamma på kvällen och grattade.  Faster Monika ringde hem till faster Karin så jag fick k prata med henne och fick ett grattis. Jag fick även massor med sms av folk som ville gratta på min stora dag, tusen tack alla.  När vi pratat klart så satt vi vid matbordet en stund och sen åkte Daniel med familj, vi kollade på tv en stund innan det blev sängen.

Dagens bilder!

Nova får slicka rent..ler.

 


Torsdag:

I dag så va vi ute snabbisar för Nova frös och vi frös, det va 15 minus när vi gick ut första gången vid 08 tiden sen steg minusgraderna mer och mer. Det är ju som komiskt, just när det blir gryning så blir det kallare samt när solen kommer upp så sjunker graderna innan de sakta stiger någon liten grad. Jag och faster satt och snackade i köket efter att vi käkat och jag blev lite ledsen men inte pga. något hon sa utan för att hon inte riktigt förstår men jag kommer att ta upp det med henne i sinom tid. När vi va klara så gick hon och jag in i vardagsrummet och då låg både Kjell och Henke och sov i soffan. Karin gjorde i ordning fika medans jag gjorde mig klar och sen när de fikat så åkte jag och Henke till ByaBoda för att handla upp presentkortet. När vi kom dit så började mitt hjärta att dunka för det fanns allt möjligt som en pryl tokig kan tänka sig. Jag valde en te mugg för 220 kr samt en dörr knackare för 98 kr. När vi va klara så åkte vi hem till Daniel och sonen Harald öppnade åt oss, vi fick te och kaffe och efter en stund så ringde Daniel och berättade att hans bil stannat så vi åkte och hämtade upp honom. När vi släppt av honom så åkte vi i väg med Harald till hans skola för han skulle dansa lite och sen åkte vi och köpte en liter Glykol och sen bar det av hem till Danne i gen. Vi satt och fikade en stund och när kl va närmare 19:30 så åkte vi till hans bil och tömde den på vatten och fyllde i Glykolen. När de va klara så åkte vi till skolan och där hämtade Danne upp Harald. Vi kramades hej då och sen åkte vi hem till Näsberg i gen. Vi kollade på tv samt satte och käkade lite innan det va dags för sängen.

Dagens bilder!

minus 15.3 grader ute.Kl är 11:58

 

En frusen Henke!

Att leka jaga är alltid lika roligt :)

 

Nu har Artemix kommit ut!

 

Två sömn tutor!

19.9 minus grader och kl är 18:03

 

Nu har vi kommit hem och kl är 22:40 och det är 24.4 minus ute..

 

 

Inköpen från ByaBoda!

koppen för 220 kr

Dörr knackaren för 98 kr

Den fina blomman jag fick av dem!

 


Fredag:

När jag gick upp vid 07:0 så satt Karin och Kjell och käkade frukost med tända ljus, jag fick gröt och satte mig och käkade och då berättade Kjell att det va jätte kallt ute så han trodde inte vi skulle få i gång bilen. Så rätt han hade den gick inte i gång så Henke och Kjell fick hålla på en stund innan gamle Bettan ville starta, När hon väl startat så lät vi henne vara på och jag fixade våran packning medans Henke käkade lite. Vi kramade Karin och Kjell hej då och så åkte de till Ljusdal, när vi va klara så åkte vi mot Västerås. Kl va närmare 08:30 när vi kom i väg och fy farao vad kallt det va, jag somnade i bilen som alltid och när jag vaknade så sa Henke en så fin sak. Jag är som ett batteri och varje gång du säger att du älskar mig så blir jag uppladdat, med andra ord är jag hans laddare. J Ja vad mer kan man säga än att Henke han älskar mig så otroligt mycket och jag älskar honom så otroligt mycket.  När kl va närmare 2:15 så skymtade man Västerås och det va härligt, nog för att man haft det kanon bra uppe hos faster och farbror så saknar man alltid sitt hem. När vi kom hem så såg vi att någon hade skottat våran ingång och självklart va det syran. Jag ringde och tackade henne för det och så kastade vi in all packning och lämnade Nova hemma. Jag och Henke åkte ner på stan och jag köpte en morgonrock av presentkortet jag får från faster Monika och farbror Lasse. När vi va klara så åkte vi hem och Henke började packa upp. När vi va klara så kollade vi lite på tv och sen satte jag mig med ParyLite ljusen och fixa så alla som beställ fått de dem beställde. I morgon tar jag med mig allas ljus till restaurangen så får de dem. När jag va klar så tog jag och Henke en promenad med Nova och sen åkte vi hem till syran med ljusen samt julklappen till ungarna.  När barnen gått och sovit så åkte jag och Henke till spicyhot och hämtade mat sen satte vi oss alla och käkade och kollade på tv innan jag och Henke åkte hem. Jag måste ju säga att vara hemma är skönt men samtidigt jobbigt, jag är ju så van att röka när jag får tråkigt och nu har jag inte rökt en cigg sen i söndags den 13 dec. Jag blir som stressad i kroppen men samtidigt så vill jag ju inte röka för barnets skull.  Jag fick ett täcke samt en kudde till spjälsängen av syran med familj i födelsedags present och det va Jonis som hade slagit in det. Tusen tack syran ses i morgon puss..

Dagens bilder!

Kl är 08:20 och det är 28.6 minus ute.

 

Nu är vi på väg hem från hälsingland.

Solen håller på att gå upp.

Dimma bland bergen.

Helt dött i Färila.

 

Nu har vi kommit till sala:

 

Kära västerås :)

 

Den fina filten jag fick av faster och farbror. Tusen tack..

 

Den sköna morgonrocken jag köpt av prisentkortet jag fick av faster Monika och farbror Lasse. Tusen tack


Sen vill jag tacka alla för alla gratulationer samt min faste och farbror som tagit i mot oss i  sitt hem och tagit hand om oss. Tusen tack allihopa.

 


 



2009‏












Till alla mina vänner som har skickat mig dom bästa önskningarna under 2009 eller lovat mig lycka om jag skickar nåt vidare - DET FUNKADE INTE!


Under 2010, kan ni då skicka Pengar, Choklad eller en flaska vin istället?



Tiden går!‏

Känner du dig gammal?

Nåja... Tiden går för karlarna med !




Val Kilmer




Mickey Rourke



Brendan Fraser




Russel Crowe




Alec Baldwin




Richard Gere




Roger Moore




Pierce Brosnan







ARE YOU FEELING BETTER TOO???

HAVE A GOOD WEEK!!!!!

Ytterligare en vecka har gått. 091207-091212

Måndag:

Jag satt och väntade på att Sara skulle komma på besök vid 12 tiden men hon kom inte, Henke kom hem och käkade och så gick vi ut med Nova. När jag kom in så ringde syran så jag och Nova gick över till henne och va med Mathias medan hon åkte och hämtade Jonis från dagis. När Jonis kom så satte vi oss och pratade en stund innan vi gick upp och lekte, medans vi lekte så lagade syran mat.  Henke kom när han slutade jobbet.

Dagens bilder!

 


Tisdag:

Syran och Maria va nere på stan så åkte jag ner vid 12 tiden och mötte upp allihopa. Vi satt och snacka på restaurangen i ca en timme sen gick vi till Timari och när vi va klara där så gick vi och fika. Vi fikade i ca en timme sen åkte Maria hem och jag, syran och Johanna gick till Zetterlunds och handlade julklappar. När vi va klara så åkte vi hem, när Henke slutade så åkte han och jag i väg och hämtade min kamera hos Sandras mamma. Snacka om att jag saknat min kamera.

Dagens bilder!


Onsdag:

I dag gick jag upp kl 07:00 och tvätta i tvättstugan, fick lov att tvätta upp mattan som vi hade i hallen eftersom Kimi gjort en liten olycka där och mattan får ju inte plats i vår maskin. När jag kastat in den så gick jag och Nova på promenad och sen började jag damsuga här hemma. När jag va klar så kom syran och Mathias så det kan man kalla tajming..ler. När kl va närmar 11 så lagade syran mat och så käkade vi min favvo rätt pasta med sås, mums så gott. När vi ätit så somnade Mathias och jag slocknade i soffan medans syran kollade runt på nätet. När kl va närmare 14 så gick syran till dagis och hämtade Jonis medans jag väckte Mathias och bytte på honom. Jag gjorde honom klar så mötte vi syran utanför, när de åkte så ville Nova med så hon kutade ju självklart efter dem. Som tur va kom jag på det så jag ropade in henne, sen va det bara att plocka här hemma innan Henke kom hem.

Dagens bilder!


Torsdag:

I dag åkte jag till barnmorskan på möte och det va ju verkligen att kasta bort en timme av mitt liv. När jag va klar så tog jag och gick ut med Nova och sen gick jag och la mig och vila eftersom jag hade så ont i huvudet. När kl va närmare 14 så gick jag och Nova hem till mormor och morfar och där väntade vi in syran med barnen. Vi va hos mormor och morfar och när kl va närmare 16 så åkte syran hem med Mathias medans Jonis va kvar med mig. När Henke slutade så hämtade han upp oss och så körde vi hem Jonis, vi va kvar en liten stund innan vi åkte hem.

Dagens bilder!

Mormor och Mathias.

Morfar.

Jag och Jonis


Fredag:

I dag så åkte vi till Djurdocktorn med Nova på återbesök efter 3 veckors medicin ätande. När vi kom dit så reagerade dom på att hon hade så många kala fläckar men efter att ha tagit massa skrap prover så kom de fram till att Nova endast hade ett kvalster på sig och att medicinen har funkat. Eftersom hon har varit så hängig av medicinen så ville jag inte att hon skulle äta den mer så då fick vi en annan medicin som heter Advocate som hon får i nacken var 14 dag samt att hon ska badas med schampot Pyoderm varje vecka i 5 veckors tid. Så ska vi komma tillbaks om fem veckor på återbesök och hittar de inga kvalster så ska vi tillbaks om ytterligare fem veckor och finns det fortfarande inga kvalster så blir hon frisk förklarad. Snacka om att man blev lättad att få höra detta, det va som att en sten lossnade från mitt hjärta. När vi varit iväg och hämtat medicinen så åkte vi hem och käka sen gick vi ut med Nova och så körde Henke oss till syran.  Vi satt och snackade lite medans ungarna sov och när de vaknat så lekte de en stund innan jag och Jonis klädde på oss och gick ut för att leka lite på tomten. När vi lekt en stund så ville Jonis gå in och dricka varm choklad så jag ställde mig och gjorde det till oss. Vi satte oss vid bordet och käkade macka och drack varm choklad, när vi va klara så gick vi upp och lekte medans syran höll på nere i köket. När kl va närmare 16:30 så käkade vi och Henke kom lagom till maten. Efter att vi käkat så busade barnen lite och sen va det dags för dem att sova så då åkte vi hem.

 

Dagens bilder!

















Lördag:

När jag vaknade vid 08:30 så kastade jag mig in i duschen och gjorde mig klar sen tog Henke med sig Nova och så tog de mig sällskap till Sofias parkering. Jag och Sofia åkte iväg till Älvsjömässan på stora Stockholms utställning. När vi kom dit så va det massor med folk där och de visade sig vara 130 olika hundraser där, när vi kollat på raserna så gick vi runt och kollade på saker som såldes och när vi va klara med det så gick jag och satte mig vid ringen där staffarna ställdes ut.  Jag kom lagom till att tikarna ställdes och blödigt eller inte men vad jag saknade min lilla Nova när jag såg alla fina staffar. När vi kollat ett tag så gick vi och handlade lite hund godis och sen åkte vi hem till Västerås i gen, när vi kom in till stan så beställde vi mat från IBBES och så hämtade vi hem det till oss. När vi kom in så kom en liten Nova från övervåningen och hon va så glad att se oss. Vi käkade och sen visade jag Sofia runt och när vi va klara så åkte hon hem, jag och Henke åkte till syran för att hämta våra filmer och låna kläder av henne. Hon hade tyvärr bara en tjock tröja så jag fick ta den, vi åker ju till hälsingland och där är det kallt så jag behöver tjocka kläder men kommer inte i mina egna så jag behöver låna medans man är gravid och fet. När vi varit där en stund så åkte vi hem och la oss i soffan och slappade en stund. Sen satte jag mig vid datorn och Henke spelade lite nu ligger han och snarkar på soffan och Nova snarkar i sin bädd nedanför mig. Jag ska nog väcka dem och ta dem båda på en promenad..ler..

 

Dagens bilder från utställningen!

 

De vackra staffarna!

 



Väldigt vackert och känslosamt. Njut av livet här och nu!!!!


Her name is Katie Kirkpatrick, 21 yrs old. Next to her is her fiancé, Nick, 23.
This picture was taken prior to their wedding January 11th, 2005.
Katie has terminal cancer and spends hours in chemotherapy.
Here Nick awaits while she finishes one of the sessions...


Even in pain and dealing with her organs shutting down, with the help of morphine,
Katie took care of every single part of the wedding planning.
Her dress had to be adjusted several times due to Katie's constant weight loss.

An expected guest was her oxygen tank. Katie had to use it during the ceremony and reception.
The other couple in this picture is Nick's parents, very emotional with the wedding and to see their son marrying the girl he fell in love when he was an adolescent.


Katie, in a wheel chair listening to her husband and friends singing to her.


In the middle of the party, Katie had to rest for a bit and catch her breath.
The pain does not allow her to stand for long period of time.

Katie died 5 days after her wedding. To see a fragile woman dress as bride with a beautiful smile makes you think... happiness is always there within reach, no matter how long it lasts.....
lets enjoy life and don't live a complicated life. Life is too short.


Work as if it was your first day.
Forgive as soon as possible.
Love without boundaries..
Laugh without control
and never stop smiling.



Please pray for those suffering from cancer.
We all have close to our heart.
Keep this going.
Prayers are always answered.

 


HANDSPRIT PÅ ARBETSPLATSEN

HANDSPRIT PÅ ARBETSPLATSEN

Detta har vi testat och det fungerar verkligen bra. Vi har inte haft någon sjukfrånvaro sedan vi började med detta.

Alla kommer till jobbet med ett leende på läpparna vilket vi inte är vana vid.

I och för sig kommer många ofta lite senare men dom kommer alltid vilket är huvudsaken.

På fredagar har vi dessutom märkt av extra många besökare såsom kunder, leverantörer,
även anställdas bekanta mfl.

Succé är ordet!

Vi har redan beställt en pall till!


Ps. Handsprit på arbetsplatsen minskar även smittrisken för svininfluensan




Rapport om sjukvården...‏

Hahahaha!


fräckis‏




"En man kommer in på ett cafè med en mus i famnen.
Han beställer en öl till sig själv och 10 pannbiffar till musen.
Värden undrar vad detta är för en märklig mus som kan äta 10 pannbiffar??
Jo, det var så att jag räddade en liten fé och fick tre
önskningar...
Jag önskade mig god hälsa och mycket pengar.
Men den sista önskan - en omättlig mus - missförstod den jävla lilla fén
totalt!!"





dikt om jultomten‏

Släden den glänser i stjärnornas ljus
Tomten stiger in med klappar i ett hus
När han kommer tillbaka är renarna väck
kvar står bara hans julklappssäck.
Han ser sig förvirrat om efter djuren
Då ser han två skyltar som sitter i muren
På den ena det står Securitasvakt
På den andra: de djur som står här går till slakt
Tomten tänker "otur som fan
av alla ställen att landa på Scan.
Men det kanske inte är nån fara och färde,
för de jobbar väl inte den 24:e?
Det gör de förstår han när han hör skriken
tomten rusar in i fabriken
På ett band ser han renarna - åh vilken pärs
en efter en blir de malda till färs
Maskinen är stor, tomten slänger vanten
och svingar sig upp på kanten.
Han tar tag om den sista renens svans
det är blodigt och halt, han har dålig balans.
Han träffar maskinens roterande egg
det sista som syns är hans bländvita skägg.
Gläns över sjö och strand
Tomten säljs som isterband


Så sant så sant...‏

En skolfröken startar sitt nya jobb på en skola nära Zinkensdamm.
För att göra ett första gott intryck förklarar hon för klassen att hon är
en HIF-supporter.
Hon ber eleverna räcka upp handen om dom också är det. Alla utom en liten
flicka räcker upp handen.
Fröken tittar förundrat på flickan och frågar:
"Lisa, varför räcker inte du upp handen?"
"För att jag inte är en HIF-supporter", svarar hon.
Fröken, fortfarande förundrad frågar:
"Om du inte är en HIF-supporter vad är du då?"
"Jag är en EIF-supporter och en stolt sådan," svarar Lisa.
Fröken kan inte tro sina öron. "Lisa, varför är du en EIF-supporter?"
"För att min mamma och pappa är från Edsbyn, och min mamma är en EIF-
supporter och min pappa är en EIF-supporter, därför är jag också en EIF
"Jasså," svarar fröken lite irriterad. Det är ingen anledning för dig att
vara en EIF-supporter. Man måste inte tycka som sina föräldrar hela tiden.
Tänk om din mamma hade varit prostituerad, din pappa varit en knarklangare
och din bror, en biltjuv. Vad hade du varit då?"
"Då," svarar Lisa. "Då hade jag varit en HIF-supporter


En underbar Helg 091204-091206

Fredag:

Mathilda och syran kom och hämtade upp mig och Nova så åkte vi hem till syran och lämnade av hennes mat kassar och sen åkte vi vidare till Strömsholm. När vi kom dit så gick vi in till personalen för att visa upp lilla Bella och när vi va klara så åkte vi hem till syran och fikade lite. Jag bokade bord till Bellmans den 19 december då vi ska fira min 30 års dag, Henke kom strax efter 4 och så åkte vi hem till Sofia och Gugge. De har ju flyttat från sin 1rok till en 3 rok och det va jätte fint, vi blev bjudna på Tacos och när vi käkat klart så satte vi oss i soffan och snackade lite. Hanna kom efter ett tag och då blev det mycket prat och skoj, saknade verkligen dom tjejerna så det va kul att träffa dem alla igen. Henke fick en blomma av Sofia och Gugge i födelsedags present och så satte killarna upp en stor snygg spegel i hallen. När vi sedan åkte hem så satte sig Henke och spelade medans jag satt vid datorn .



Dagens bilder!

En stolt Jonathan visar upp sina kalsonger, han är ju bara för go. Moster älskar dig så otroligt mycket.

 

Mathilda gungar lilla Bella

 

Ja här har ni flodkon:)


Hemma hos Sofia och Gugge!

Mums:)

 

Ja du bättre än så här blir det inte!

 

Henke och Nova myser i deras soffa!

Tack Sofia Gugge och Hanna för en kanon kväll Jag har Saknat er som fan…


Lördag:

När vi vaknat så käkade vi lite och sen tog vi en lång promenad med Nova innan vi åkte hem till syran för att hämta upp Jonathan. När vi kom dit så va det en kille som väntat på oss kan jag lova, vi packade in honom i bilen och så bar det i väg till Busborgen. När vi kom dit så väntade Emma, Danne, Sigge, Sandra S och lilla Céline på oss. Vi gick in och när vi kom in började vi busa på en gång, Jonathan och Henke lekte för fullt och jag försökte ta kort så gått det gick. När vi busat ett tag så tog vi en paus med banan och vatten, sen fortsatte busandet. Jag och Jonathan åkte rutchkana och sen tog Henke över och jag stod nedanför och hejade på dem. Efter en stund så fick Jonathan åka själv och det tyckte han va jätte kul. Han skrattade högt och sprang upp och mötte Henke så åkte han i ca en halv timme innan jag sa till honom att det va dags att byta blöja och ta något att dricka. Han va helt svettig så när vi bytt blöja så fick han en glass och sen va det mer bus som gällde. När kl va 3 så åkte vi hem till syran för att hämta barn schampo så Jonis kunde bada hos oss innan gästerna kom. Han kramades lite med mamma när vi va där och sen åkte vi till affären och handlade lite innan vi åkte hem till oss. När vi kom hem så plockade jag ur disken och sen fick Jonis sätta på diskmaskinen igen medans Henke damsög. När vi va klara med det så gick jag och Jonis upp till badrummet och fyllde på vatten i badkaret och sen fick han hoppa i och bada. Han va noga med att jag skulle ta kort på honom medans han badade och så fort jag la bort kameran så frågade han efter den och bad mig knäppa kort. När han badat klart så fick han ta dusch slangen för att blöta ner sitt hår och jag vände mig om för att lägga bort kameran. Jonis säger till mig att titta och när jag då vänder mig om så sprutar han ner mig med slangen. Henke kom upp och kollade vad vi gjorde och när vi va klara så torkade jag honom och smörjde in honom sen fick Henke ta över. Jag hoppade in i duschen och när jag kom ut så satt Jonis i soffan med Henke och käkade lördagsgodis som vi köpt till honom. De kollade på Disney kanalen och käkade godis för fullt, Jonis såg ut att storm trivas. Jag gjorde mig klar och när jag precis blivit klar så kom Maggan, Emma, Danne, Sigge och lilla Kimi. Efter en stund så kom Syrran, Anders, Mathias och mamma och när vi börjat plocka fram fikat så kom Sandra, Micke och lilla Céline.  Vi satte oss i vardagsrummet och fika samt snacka och ungarna lekte för fullt. Efter en stund så följde Jonis med mig upp och hängde upp tvätten och när vi kom ner så va det full rulle med barnen. Mamma och kompani åkte hem strax innan kl 19 och de andra stannade kvar en stund till. Emma med familj samt svärmor åkte hem vid 20 tiden och Sandra med familj åkte hem vid 21 tiden. Jag och Henke hade jätte trevligt och jag försökte ta kort men hade ju lånat syrans kamera och den är inte lika bra som min men jag fick några bra bilder i alla fall. När alla åkt så plockade jag undan och sen försökte jag sätta mig vid datorn men jag hade så ont i min kropp så jag gick och la mig men inte hjälpte det. Jag sov i ca 15 min sen vaknade jag av smärtan och så höll jag på så hela natten, nej min kropp pallar inte att vara i farten hela tiden, jag får så otroligt ont i mina höfter och i svanken.

 

Dagens bilder!

Jonathan och Henke!

 

Söta Céline!

 

Goa Sigge!

 

Hemma hos oss!


 

Bröderna Eriksson står i ålders odning med mamma neranför sig.

Micke är minst sen kommer Henke så Danne

 

Sandra med dottern C´eline och Sigge!


Tusen tack alla för en kanon dag samt kväll

Mamma tack för att du kom det betydde mycket för mig och Henke tack .

Claudia tusen tack för att vi fick ha Jonathan hela dagen det va underbart…

Söndag:

I dag när jag vaknade så bäddade jag och sen va det ner och fixa lite innan gästerna skulle komma, jag griljerade ena julskinkan och när den va klar så ringde Jaqueline så jag sprang ut och mötte henne på parkeringen så hon kunde få ett parkeringstillstånd. När hon kom in så började hon plocka upp alla ljus prylar och jag passade på att damsuga undertiden. Vi satt och snackade en stund innan Maggan kom och sen efter en stund så kom Maria med barnen Alexander, Jonathan och lilla Christian samt Melle med dottern. Barnen gick in i gäst rummet och lekte medans vi lyssnade på Jaqueline och kollade in ljusen. När vi va klara så kom Henke hem och jag började med maten, när det va klart så trängde vi in oss i köket och så käkade vi tomtegröt med skinkmacka. När vi va klara så åkte Melle samt Maria med barn hem och Maggan hjälpte mig med disken. Sen satte vi oss i vardagsrummet och snackade lite och så käkade Maggan lite tårta. När hon åkte hem så satte jag mig vid datorn en stund och Henke satte sig och spela, jag blev uttråkad så jag började baka lite pepparkakor och när jag va klar så åkte vi hem till syran och käkade lite torta och pratade. När kl va 22 så åkte vi hem och då hamnade Henke framför tv i gen och spelade medans jag satte mig vid datorn och fixade med julkort samt kollade in Facebook. Nu ska jag gå och sova så jag pallar med morgon dagen och så får vi hoppas att det går bättre att sova i natt.


Dagens bilder!


Tusen tack Melle , Maria och Maggan för en kanon dag, kram på er.

 



Heldag med Mathilda och Isabelle!

Dagen började med världens huvudverk så jag låg länge i sängen, när det äntligen började avta så hoppade jag in i duschen och gjorde mig klar. Jag och Nova tog en promenad i vinterkylan och sen lämnade jag henne hemma när jag skulle ner på stan och möta upp Mathilda med dottern Isabelle. Vi gick och åt det första vi gjorde och sen gick vi lite på stan, jag passade på att köpa julklapp till Mathias och Jonathan samt en jul skjorta till Henke. När vi va klara så bjöd Mathilda mig på fika och sen när vi skulle åka hem till mig så ringde syran och  ville ha en sak från Clas Ohlson så då gick vi dit och handlade först. När vi sen åkte så hämtade vi upp Diva hemma hos Mathilda och sen bar det i väg till Skälby.  När vi kom hem så visade jag henne runt och sen satte vi oss i vardagsrummet och snackade lite, sen gjorde Mathilda klart lilla Bella och så tog vi en promenad hem till syran med hennes sak. När vi kom dit så va mamma där, vi satte oss en stund och sen efter en timme ungefär så gick vi hem igen. När vi kom hem så höll Henke på med maten, vi pratade lite i vardagsrummet innan vi satte oss och käka. När vi käkat så pratade vi lite till och sen åkte Mathilda och kompani hem, jag har haft det så otroligt trevligt i dag och man får veta så mycket om barn och allt där omkring.

TUSEN TACK Mathilda för i dag KRAM!

Dagens bilder!

På Vivaldi!

 

Hemma!

Henke och Bella gosar!

Goa Diva!

Stolta mamma Mathilda med dottern!



Våran lilla bäbis!

I måndags så va jag och Henke på Ultraljud på lasarettet, vi hade tur för det va första dagen som killarna/papporna fick följa med in. När hon satte på kletet på magen så blev det iskallt men det glömde man snabbt bort när man fick se det lilla livet i magen. Den rörde sig så otroligt mycket heltiden, kan nästan tro att den va missnöjd med att hon va där och tryckte. Nu börjar det äntligen kännas mer värkligt och man börjar inse att det finns ett litet liv där inne. När vi åkt från sjukhuset så va vi båda jätte glada och uppspelta, det va en otrolig känsla att få se den lilla apan som man bär på. Här kommer lite bilder på det lilla livet, och på vissa bilder ser det verkligen ut som en apa.

 

Vår lilla apa/ Nano!

 



RSS 2.0